Moja Crvena Zvezda
Архива

Формиран Управни одбор КК Црвена звезда

Још један велики посао урађен је у креирању новог система Црвене звезде. На данашњој седници формиран је Управни одбор КК Црвена звезда Београд који ће за циљ имати да обезбеди све неопходне услове за беспрекорно функционисање клуба.

За председника Управног одбора изабран је Милош Нинковић (ФМП д.о.о.), потпредседник је Александар Панфилов (Лукоил Србија), а чланови су: Бранко Станојевић (БС Инвестмент гроуп), Срђан Стојановић (алма Qуатро д.о.о.), Срђан Остојић (Балкан бет), Велибор Совровић (Ласта), Радоје Цветић (Мастер фриго д.о.о.), Урош Богдановић (Сигма), Илија Ковачић (Пресс), Бранислав Баћовић (Транспордшпед д.о.о.), Срђан Лазовић (д.о.о.), Небојша Стојановић (ФМП д.о.о), Небојша Митровић (КБЦ Земун), Јадранка Никодијевић (Кобе гроуп д.о.о.), Драган Павловић (ЈАТ), Миленко Кашанин (Цонструцтинг Теам), Горан Бричић (Проспера плус д.о.о.).

Једна од најпознатијих комапнија у Србији Лукоил препознала је тренутак да помогне Црвеној звезди, али и свој интерес да буде међу спонзорима, зато је заслужено место потпредседника Управног одбора добио први човек компаније Лукоил Александар Панфилов:

– За мене је велика част што сам именован за потпредседника Управног одбора Црвене звезде. Комапнија Лукоил увек подржава и увек ће подржавати развој спорта у државама у којима послује. Желим да изразим своје задовољство што смо успели да превазиђемо проблеме које смо имали последњих година са Звездом и што сада можемо да се концетришемо на развој спорта и помоћ црвено белим кошаркашима. Наш основни циљ је развој Кошракашког клуба Црвена звезда као бренда и његов напредак у будућности – истакао је Панфилов.

На причу се потом надовезао Велибор Совровић из Ласте Београд:

– У складу са пословном политиком Ласте да је спорт један од битних сарадникла наше фирме, покушавамо максимално да помогнемо српском спорту било да се ради о репрезентативним или клупским селекцијам. Наравно да Црвена звезда као један од водећих српских брендова је у свери интересовања наше фирме. Ја сам ангажован и у оквиру спортског друштва Црвена звезда. Љубав према Звезди и поштовање према овом клубу је оно што је мене лично определило да будем у Управном одбору и да практично моја комапнија може и мора да помогне овај пројекат. Ја верујем у овај пројекат нове Црвене звезде, верујем у све људе из Управног одбора и сматрам да сви ушли са идејом да на стабилним основама помогну пословању клуба. Надам се да ће Звезда у наредном периоду имати не само стабилно финансијско пословање већ и добар рад са млађим селекцијама, уз изванредну инфраструктуру коју је добила сарадњом са ФМП-ом. Због свега тога очекујем да ће овај пројекат бити дуговечан, да ће моћи да се подичи добром организацијом, а да ће резултати свега тога бити видљиви на терену.

Једна од првих фирми која је постала спонзор Црвене звезде је БС Инвестмент гроуп, а Бранко Станојевић је истакао велико задовољство што ће учествовати у раду Управног одбора и додао:

– БС Инвестмент груп је препозанала тренутак да подржи Звезду у идеји и намери да се направи озбиљан кошаркашки клуб. Сматарам да је ово велики дан за Звезду и један нови почетак. БС Инвестмент груп има пуно поверење у Председништво и стручни тим на челу са Светиславом Пешићем. То је гаранција да ће Звезда направити добре резултате. Сматрамо да је важно да Звезда постане јака због развоја српског спорта.

Председник Црвене звезде Небојша Човић честитао је свим члановима на избору у Управни одбор и потом истакао:

– Овакав Управни одбор је гарант нечега што Црвена звезда мора да обезбеди у наредном периоду, а то су стабилно фукнционисање и материјално финансијски ресурси, уз наравно пратећу инфраструктуру коју већ имамо. Надамо се да ће тај рад бити у континуитету. Да не буде забуне, ми у систему КК Црвена звезда имамо два субјекта. Имамо Црвену звезду која је у процесу реорганизације и Црвену звезду Београд која се такмичи, али све то је систем Црвене звезде. У поквриу Црвене звезде биће формиран и њен Управни одбор који ће чинити легенде клуба, играчи, тренери, финцкионери који су оставили траг, навијачи и повериоци с обзиорома да морамо да извршимо реорганизацију. Систем финкционише тако што су на врху те пирамиде председник Скупштине Живорад Анђелковић, и ја као председник клуба са господом из Управног одбора коју презентирамо овом приликом – почео је причу Човић.

Први човек црвено белих је додао да у Управном одбору има места за још шест чланова и да ће ово тело бити проширивано како се буде ширио круг спонзора.

На питање да ли ће Управни одбар утицати и радити на санирању финансијских проблема у Црвеној звезди, Човић је одговорио:

– Апсолутно, то проистиче из споразума. Јер, Црвена звезда Београд обезбеђује средства којима се омогућава нормално функционисање такмичарских екипа као и део средстава за постепено санирање обавеза из претходног периода. Колики ће тај проценат бити, дефинисаће се кроз програм реорганизације који прави еконосмки институт, а оно што знам сигурно је да ће бити на пет година. Ми простора за превелику журбу и некакав чаробан штапић да вратимо преко ноћи 14 милиона евра немамо, као што немамо чаробан штапић да навике из претходног периода променимо преко ноћи. Молимо за поверење и стрпљење и уверени смо да ћемо добити подршку за то – закључио је Човић.

Повезане вести

6 comments

aikido нов 24, 2011 at 10:42

sve što se dešava u košarkaškom klubu,a pomalo ima bombastičnu atmosferu,najave i obećanja ,smatram ORDINARNOM GLUPOŠĆU!

Reply
veliki pravi Zvezdas нов 23, 2011 at 23:56

Covicu dovedi jos u upravu KK Crvena Zvezda Vladimira Kuzmanovica i jos dovedi u tim KK Crvena Zvezda Milana Gurovica ili kao igraca Covicu ili u upravu Crvene Zvezde Covicu

Reply
Звезда - Србија нов 23, 2011 at 17:42

А шта се дешава после истека ових пет година сарадње? Коме иду играчи? Да ли ће Црвена Звезда и ФМП као одвојени клубови имати право да се такмиче у јадранској лиги и нашој домаћој? Јер зна неко?

Reply
Danilo нов 23, 2011 at 20:29

Cudim se kako to ne znas? Nakon 5 god.Svi igraci se vracaju u Crvenu Zvezdu, koja ce biti „ociscena“ od dugova i kojoj ce biti odblokiran racun. Takodje nece vise postojati sufiks „Beograd“. FMP ce i tada biti filijala Zvezde kao sto je sada. Nece biti znaci u ABA ligi.

Reply
deda нов 23, 2011 at 17:27

kolko para dobijamo?

Reply
losmi нов 23, 2011 at 16:16

milos ninkovic,hm aj neka i onaj iz KIjeva dodje kod nas ne bismo imali nista protiv!A sad pravac Marakana.

Reply

Leave a Comment