Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновијеРегионална лигаСаопштења

Писмо КК Црвена звезда председништву АБА лиге поводом суђења

писмо

КК Црвена звезда је послао отворено писмо председништву АБА лиге, адресираном на спортског директора Жарка Чабаркапу, поводом критеријума и „дела“ арбитара у полуфиналној серији против Морнара.

Критеријум и одлуке судијске тројке на утакмици полуфиналне серије смо имали прилику да видимо у директном преносу, као и уживо у хали „Александар Николић“, а отворено писмо преносимо у целости.

АБА лига Ј.Т.Д.
Прилаз Ивана Висина 7
Загреб, Хрватска

Спортски директор АБА лиге јтд
Жарко Чабаркапа

Након завршетка полуфиналне серије плеј офа, приморани смо да Вам се обратимо овим путем, и упозоримо Вас поново да одступање од одлука које су изгласане већином гласова клубова на седницама Скупштине АБА лиге јтд о начину делегирања судија, очигледно доводи у питање регуларност овог такмичења!

КК Црвена звезда мтс изузетно је незадовољан суђењем на другој и трећој утакмици полуфинала плеј офа АБА лиге јтд у Бару (Јурас) и Београду (Мајкић, Петек и Драгојевић), и бројним одлукама које су донете на штету нашег клуба, а у шта се уверио и милонски ТВ аудиторијум, као и хиљаде навијача на трибинама, који изузетно добро размеју и познају кошарку, а који су бурно реаговали на бројне грешке које су виђене на рачун нашег тима у утакмици број 3.

Прво и основно питање, зашто се комесар задужен за делегиране судија, Изток Ремс не придржава и заправо, одступа од одлука које су клубови већином гласова донели на Скупштини АБА лиге, о начину делегирања судија (национални кључ) за утакмице ове лиге!

Ова тема је од есенцијалне важности како за КК Црвена звезда мтс, остале клубове у лиги, али и Вас који водите ову лигу, јер прети да озбиљно уруши интегритет и углед АБА лиге! И то својим поступцима директно ради Изток Ремс!

Од 16.октобра 2017.године када је КК Будућност ВОЛИ из само њима знаних разлога, послао писмо на више адреса, укључујући и Изтока Ремса, о начину делегирања судија (национални кључ) примећујемо одређену тенденцију:

– Комесар за суђење Изток Ремс од тог тренутка делегира судије које не могу да изнесу притисак важности утакмица. Такође, покушава да се “додвори” КК Будућност тиме што примењу делегирање судија по “националном кључу” само када је у питању клуб из Подгорице?

– КК Црвена звезда мтс се пита, како је могуће да су све најбоље рангиране судије на листи АБА лиге, на располагању за целокупну полуфиналну серију КК Будућност – КК Цедевита, али нису и за серију између Црвене звезде мтс и КК Морнар из Бара? Односно мање квалитетне, и слабије рангиране судије искључиво су судиле утакмице КК Црвена звезда мтс? У претходних 14 дана, видели смо и како!

Догађаји на трећој утакмици полуфинала у Београду, којој сте и лично присуствовали, били су кулминација и потврда за све оно на шта упозоравамо већ месецима:

Судије Мајкић, Петек и Драгојевић показали су да нису дорасли задатку – На трећој утакмици полуфинала, први судија Мајкић је најмање судио, па је тако аутоматски и најмање грешио, јер као лидер судијске тројке није ни желео да се наметне. Други судија Петек је највише судио, али је и највише и грешио: чиста блокада Добрића на Врањешу окарактерисана је као лична грешка, а уљудан приговор првог тренера КК Црвена звезда мтс Душана Алимпијевића санкционисан је техничком грешком, коју клуб, као и новчану казну, не признајемо. Трећи судија из Црне Горе, Драгојевић је својим суђењем покушавао да се додвори подједнако Црвеној звезди и Морнару. Тројица судија, три критеријума, лош исход за кошарку и углед АБА лиге.

Ове примере смо навели и због чињенице да, и чак и када су судије биле свесне да су погрешиле, кажњавали су искључиво КК Црвена звезда и њене играче. Од тог тренутка, судије су изгубиле контролу, а својим конфузним одлукама су увеле утакмицу у хаос и на терену.

Све то заједно даје лошу коначну слику, суђење на штету домаћег клуба виђено је целу утакмицу. Много је оваквих случајева који се понављају када је КК Црвена звезда мтс у питању. И то више није случајност. Зато се питамо зашто је критеријум делегирања судија промењен од тренутка када је упућено писмо из Подгорице, и да ли је тим писмом осим очигледно на Изтока Ремса, направљен притисак и на остале судије, па и оне најбоље оцењене у лиги, попут Илије Белошевића?

Овакво лоше и накарадно делегирање по коме постоји “национални кључ” али само за КК Будућност ВОЛИ, урушава основне приниципе АБА лиге, и што је још важније, у супротности је са вољом клубова који су гласали против предлога КК Будућност, на једином надлежном месту за то – Скупштини АБА лиге јтд!

КК Црвена звезда мтс Вас зато моли да са садржајем овог писмо хитно упознате чланове председништва АБА лиге јтд на првој наредној седници тог тела АБА лиге јтд, као и Изтока Ремса, комесара задуженог за суђење, чија самовоља прети интегритету и угледу лиге, јер овакво делегирање нећемо дозволити у финалу плеј офа. Или га неће ни бити.

Први разлог је, зато што нисмо ово изгласали на седницама Скупштине АБА лиге, друго, зато што ово урушава основна начела на којима је заснована ова лига, и треће, зато што КК Црвена звезда мтс као вишеструки освајач лиге и учесник, нема никакав статус, што сте и Ви лично, милионски аудиторијум поред ТВ екрана, и хиљаде навијача у дворани могли и да се уверите у понедељак увече.

КК Црвена звезда мтс
Директор
Давор Ристовић

Повезане вести

2 comments

milos rankovic апр 4, 2018 at 22:58

NESTO NIJE DOBRO NAPISANO KAD UDARATE MINUSE TO MALI CRNOGORCI UDARAJU KAO NASA BRACA A PRVI PRIZNALI KOSOVO VIDECETE U PONEDELJAK KAKO CETE PROCI ISTO KAO VASA BRACA IZ BARA NAPRED ZVEZDA I NASA PRAVA BRACA RUSIJA

Reply
milos rankovic апр 4, 2018 at 21:52

STA DA PRICAMO I PISEMO KAD CRNOGORAC DELEGIRA SUDIJE SVAKO KO BUDE SUDIO NASOJ ZVEZDI NEKA ZNA DA ZVEZDA NIJE SAMO IGRACI PREDSEDNIK I STRUCNI STAB NEGO 7000 LJUDI U DVORANI I MILIONI NAPOLJU MOZEMO I MI DA CEKAMO SUDIJE POSLE UTAKMICE MORAMO DA SHVATIMO DA NAS MALI CRNOGORCI MRZE I DA CE SVE UCINITI DA POBEDE AL VIDECEMO KAKO CU ONI DA IGRAJU DAN ZA DAN KAO MI CELU SEZONU I BRACO DELIJE SVI U PONEDELJAK U DVORANU DA GRMI DA MALI CRNOGORCI NEZNAJU STA IH JE SNASLO MI SMO SAMI PROTIV SVIH I SRBA I HRVATA I BOSANACA I MALIH CRNOGORACA SVI NAS MRZE AL NEVREDI PROSLE GODINE SAM REKAO TRI NULA PROTIV CEDEVITE TAKO CE I SADA BITI

Reply

Leave a Comment