Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезда ће бранити титулу шампиона АБА лиге!

Црвена звезда ће бранити титулу у АБА лиги! У трећем мечу полуфинала плеј-офа наш тим је савладао Морнар у веома чудној утакмици и заказао мегдан подгоричкој Будућности. Бриљирао је Огњен Добрић.

Црвено-бели су серијама у финишу сваке четвртине стицали предност, а лагодних 52-37 с полувремена претворило се у забрињавајућих 58-56 и напад Морнара, само седам минута касније. Тада је Рочести везао 8 поена, за серију Звезде од 10-0, иако до тада није имао шутерско вече, па је наш тим отишао на +12.

Судије су у неколико наврата реаговале у најмању руку дискутабилно (посебно код „фаулова“ Лазића и Добрића и 4, односно 3 додељена бацања Морнару). Ипак, црвено-бели су се изборили са свим потешкоћама и играјући у серијама дошли у 4/4 и до максималних +17.

До краја је Алимпијевићев тим рутински одржавао предност и оверио пласман у финале.

Меч је обележио Огњен Добрић. Шутирао је тројке 5/5, имао једно феноменално закуцавање и две страшне блокаде, од којих је једна окарактерисана као фаул. Сјајну подршку (од 25. минута) имао је у Тејлору Рочестију.

Полуфинале плеј-оф трећи меч, АБА лига

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МОРНАР 88-69 (26-19, 26-18, 16-19, 20-13)

Београд, дворана: „Александар Николић“ 
Гледалаца: 7.036
Судије: Мајкић, Петек, Драгојевић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кешељ, Давидовац 6 (6ск 2ас 2укл), Лазић (2ас 2укл), Добрић 19 (4ск 2укл 1блк), Фелдин 8, Јанковић 6 (3ск 2ул), Рочести 18 (2ск 6ас), Омић 11 (2ск 2ас), Лесор 10 (5ск 2укл 1блк), Енис 3 (3ск 4ас), Јовановић, Бјелица 7 (7ск 2ас). Тренер: Душан Алимпијевић

МОРНАР: Павићевић, Ћалић, Мићовић 9, Нидам 11, Мијовић 6, Павић 2, Вујошевић 8, Мугоша, Рејли-Рос 6, Врањеш 21, Бакић 6, Луковић. Тренер: Михаило Павићевић

ТОК МЕЧА

4/4 (20:13)

Врањеш је новом тројком поново донео Морнару једноцифрен заостатак, али је то био последњи трзај гостију. Мићовић је погодио још једну, али је узвратио Добрић својом четвртом и петом, за +14. Уследило је и његово сјајно закуцавање, а Звезда је дошла и до максималних +18, да би до краја рутински потврдила победу.

3/4 (16:19)

Морнар је значајно боље ушао у трећу четвртину и у 26. минуту смањио заостатак на свега пет поена. Звезда је након два периода у којима је постизала по 26 поена у трећем убацила Морнару свега 6 за 7 минута. Добрић је фантастично изблокирао Врањеша у контри, већ у следећем нападу још једном, али су судије сматрале да је то фаул. Морнар је добио два бацања, а након техничке клупи Звезде и треће, чиме су гости дошли до напада за вођство и смањили са 37:52 на 56:58 за шест минута. Ипак, Рочести је коначно погодио две тројке и везао осам поена за серију Звезде 10:0, а наш тим је отишао на одмор са +12
(68:56).

2/4 (26:18)

Звезда је стекла прву двоцифрену предност на самом старту друге деонице, серијом 5:0, за 31:19. Звезда је отишла и на +14, а Морнар смањио након што је добио четири слободна бацања и лопту са стране. Ипак, то је додатно подигло екипу и публику, па су тројкама Ениса и Добрића наши момци стекли +15 (52:37) након 20 минута.

1/4 (26:19)

Звезда је поново имала проблем у одбрани и дозволила Морнару да лако постигне 15 поена и поведе са 15:14, чиме су Барани неутралисали одличан шут за три црвено-белих, у првом реду Рочестија и Добрића. Ипак, у финишу првог дела меча Звезда је направила серију 9:0 и дошла до 23:15. Међутим, након тајм-аута, Црногорци су се мало тргли, али је први период завршен резултатом 26:19. Звезда је промашила чак 5 пенала.

Кошаркаши Црвене звезде дочекују Морнар у трећој утакмици полуфинала плеј-офа АБА лиге. Наш тим има императив победе, због неуспеха у Бару у другом мечу, у којем је Морнар поравнао на 1:1 у серији. Мајсторица се игра у дворани Александар Николић.

Звезда је у међувремену одиграла сјајан меч у Евролиги против Реала, у којем је поражена поготком Дончића на самом крају. Ипак, сигурно ће то бити додатна доза самопоуздања за овај,  у досадашњем току сезоне, најбитнији дуел.

Први финалиста је екипа Будућности, која је такође након три утакмице елиминисала загребачку Цедевиту.

 

Повезане вести

9 comments

Gogi апр 3, 2018 at 17:53

Bravo! Ovo ce da bude peto finale Regionalne Lige za nas a cetvrto uzastopno i borba za 4ti pehar ABA Lige i 33ci pehar za nas KK…Ovo je takodje 59to finale ukupno do sada za nas KK,od toga 49 domacih,5 Evropskih i 5 Regionalnih…Cisto da se zna zbog propagande nekih lopatara jer po njima i njihovoj prici kao da nismo ni igrali kosarku,a mi smo je ustvari i stvarali…

Reply
Goran апр 3, 2018 at 12:42

Bravo momci ajmo sada u inat svima po novu titulu ABA i Evroligu i sl. sezone da igramo. Ooooo,ooo,oo zgazi ih sve,zgazi ih sveeee!!!

Reply
kastiljo апр 3, 2018 at 12:12

Ako zelimo trofej moramo igrati sa 200% snage i energije,jer nam nece dozvoliti ljudi u crnom da osvojimo. Igramo 5 na 8,u najmanju ruku.

Reply
josif апр 3, 2018 at 08:19

Statistika Omica u 3 utakmice polufinala je 11.00 ppg i 4.00 rpg!Takodje njegove igre protiv Olimpijakosa,Valensije a posebno dabl-dabl protiv Reala uz 25 ubacenih poena dovoljno govori i pored rotacije i ne prevelike minutaze.E sada sto Alimpije nezna da nacrta akciju za njega je drugi problem.Moze da bude kljucni faktor u finalu,za onog Barovica i Nikolica je klasa iznad.Pozz.MKD

Reply
rene artoa апр 2, 2018 at 23:53

Mnogo mi je drago zbog Dobrica decko je trebao da ima minutazu ko Feldin tokom cele sezone i sada bi imali opciju vise za reprezentaciju, decko ima snajper u ruci.

Reply
Pera апр 3, 2018 at 07:40

Dobrić je pored izuzetne napadačke role imao ono što se slabo vidi na parketu izuzetan doprinos u odbrani jer je stavio Vranješa u džep a on je bio glavni adut Barana na domaćem terenu. Trener je ponovo dao do znanja da je on mlad igrač i razočarao me jer je Dobrić pokazao da je igračina na toj poziciji i da je šteta što ga nije adkvatno koristio tokom sezone. Utakmica protiv CSKA je nebitna a to što u utakmicama koje su najbitnije za klub pruža Feldin je sramno. Čovek ne igra odbranu tu ga pokriva ceo tim a onda u napadu ćoškari onda kada mora da razara jer je najbitnije u sezoni. Mnogo je delotvornije kad on prenese loptu pa započne napad, proba da asistira onda se otvore opcije za Ročestija i Dobrića da imaju otvoreni šut. To su radile pilulice probijale bekove a onda povratna na spoljnje odakle su rešetali Budućnost i ovi nisu imali odgovora na to. Šteta što Danga nije u rosteru inače se ne bih pribojavao ishoda. Mislim da protiv Budućnosti odbrana dobija mečeve a pokazatalj su utakmice sa Lokomotivom kako treba igrati protiv njih i naravno hala koja ključa celo vreme. Pozorište ostavimo kući. Zvezda je život sve ostalo su sitnice.

Reply
milos rankovic апр 2, 2018 at 23:45

BRAVO ZVEZDO MOMCI SU SE BORILI PRVI PUT DA POHVALIM TRENERA STO JE FELDINA DRZAO NA KLUPI NIKO NIJE VECI OD ZVEZDE DRUGO MI MISLIMO DA COVIC LUPA KAD PRICA DA NAM SE SMESTA OVO VECERAS NE DA NIJE KRADJA NEGO UZAS LOPOVI JEDNI SMETAVAM ZVEZDA MI SMO NAJOPASNIJI KAD NAS NAPADNU OVA DVA SLOVENCA I CRNOGORAC STO SU SUDILI VISE NETREBA PUSTITI U BEOGRAD MOLIM BRACU DELIJE VODJE DA POSALJU MAKAR STO MOMAKA DA DIGNU PRAVU ATMOSFERU JER MI NEIGRAMO SAMO PROTIV CRNOGORACA NEGO PROTIV SVIH TO JE UDAR NA ZVEZDU U PONEDELJAK DA POKAZEMO STA JE NAVIJANJE I KO SU DELIJE I ZVEZDA PUNA PODRSKA IGRACIMA I TRENERU I SAMO NAPRED

Reply
Josif апр 2, 2018 at 23:32

Ово вечерас је било више лоше него добро!Накрају је битна победа и пласман у финале али ово необечава.Ово вечерас је било класично дивљање,добили смо само због инспирације Добриќа и искуство Рочестија уз повремену помоч Омиќа и Давидовца.Забрињавају Фелдин и Енис као да несхватају важност утакмица,улога тренера је врло битна,Алимпије се вечерас као и много пута погубио,зове тајмаут,виче нешто безвезе и опет забијање Бјелице или шут преко руке.Биче јако тешко против дукљана,набријани су посебно код куче и зато морамо користити предност домачег терена,забрињава ме суџење које је благо речено дискутабилно против звезде али се ипак надам најбољем.позз.мкд

Reply
Voip апр 3, 2018 at 23:28

Ne može se reći više loše nego dobro. Bilo je nekog praznog hoda ali je bilo i ogromnog uticaja sudija na utakmicu, sekli su igru samo tako. Da ne pričamo o gomili spornih odluka. Mene samo brine neinteligencija naših plejmejkera koji su operisani da razigraju ekipu. Davidovac je doktor nauka u košarkaškoj inteligenciji za ove zapadne srljatore. Alimpijević radi sa onim šta imamo, nije on ništa kriv. Ročesti igra za sebe, Enis pola pola nit smrdi nit miriše, Lesor ajme majko on ništa ne zna divljak klasični, samo fizikalija. Dakle mi nemamo plejmejkere nego bekove šutere. Dodaj na to povrede Dangubića i Antića pa ti vidi sa kime Alimpijević treba osvojiti titulu, sa Davidovcem, Dobrićem, Lazićem (doprinos samo u odbrani), Bjelicom, Jankovićem (poluigrač) Omićem. Dodaj na to Jovanovića i Kešelja koji ne igraju uopšte. Dakle sve što bi se reklo s’brda s’dola i Alimpijević to treba da posloži da perfektno funkcioniše, malo nerealno. Svi u Pionir na finalnu seriju sad smo najpotrebniji Zvezdi.

Reply

Leave a Comment