Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Младост – Црвена звезда 2:5! Звездина „петарда“ у Лучанима!

Младост - Црвена звезда 2:5

Црвена звезда је убедљиво савладала Младост у Лучанима 5:2 и сачувала бодовну предност над „вечитим ривалом“ пред последње коло лигашког дела Суперлиге! Два гола Александра Пешића!

Велике проблеме око састава је имао Владан Милојевић. Без Доналда, Савића, Крстичића и Борјана. Улог је био велики, али успели су црвено-бели, уз мало муке, да дођу нова три бода.

Звезда је енергично ушла у меч са жељом да што пре стигне до гола, који би омогућио мирнији наставак меча. Већ у 20.секунди Родић је запретио, упутио јак ударац, али Крзнарић је одличном интервенцијом успео да спаси свој гол. Уследила је изгледна прилика Јовичића у 8.минуту, који је из добре позиције, у линији пенала искоса са леве стране, шутирао непрецизно.

Црвена звезда је повела у 17.минуту, стрелац Срнић. Једноставан, брз контранапад, мат у три потеза. Аџић је проиграо Пешића који је спојио Срнића са голом, рутинска егзекуција, четврти гол у Суперлиги Срнића за Звездину предност.

Славољуб Срнић постиже гол за 0:1

Након гола две прилике за црвено-беле. Бен, Аџић и Срнић су извели лепу акцију у 25.минуту, али је реаговао Милошевић испред Срнића и спречио други гол. Два минута касније, Јовичић поново прети са дистанце, Крзнарић крајњим напором поново брани.

Звезда је спустила темпо меча у другој половини полувремена што је Младост искористила. Без прилике су Лучанци стигли до изједначења у 36.минуту. Јако лоша реакција Звездине одбране: Ле Талек је изашао да помогне Јовичићу, али није није затворио простор и изашао у корекцију Французу. Пешић је успео да између Јовичића и Ле Талека протури лопту до Радивојевића, он је упослио Павловића самог на пет метара, који је имао лак задатак да матира Супића и казни Звездину лежерност.

Ипак, Звезда је на полувреме отишла са голом предности. У 44. минуту голом Бабића лидер Суперлиге је други пут повео. Срнић се овог пута нашао у улози асистента, пронашао је Бабића након корнера, а Бањалучанин је у паду главом захватио лопту, која је имала доста успорену путању, али је завршила тамо где треба, у мрежи Крзнарића.

У наставку, ревија голова. Иако није тако деловало.

Црвена звезда је дуплирала предност голом Пешића са беле тачке у 55.минуту. Над Пешићем и је начињен прекршај са леђа за најстрожу казну, а он је прекинуо пост од 684 минута и седам утакмица без гола.

Након гола Бен, Срнић и капитен Милијаш из слободног ударца су имали прилику да савладају Крзнарића, а као и у првом полувремену, Младост је без прилике стигла до гола и смањила резултат. Исти актери: Радивојевић асистент – Павловић стрелац. Упорност Радивојевића се исплатила, Павловић је сам на другој стативи главом погодио мрежу Супића.

Одмах након гола, Павловић је имао прилику за хет-трик, срећом Стојковић је био добро постављен и изблокирао сасвим сигуран гол.

Али, нису се шалили до краја изабраници Владана Милојевића, иако је 1.април. У року од два минута Лука Илић, а затим и Александар Пешић својим другим голом на мечу, 21. у Суперлиги, ставили су тачку на меч у Лучанима и потврдили Звездину победу, којом је задржана бодовна предност на табели.

У четвртак Црвена звезда дочекује Земун (17:00) у последњем колу Суперлиге. А након ускршње паузе следи и почетак плеј-офа и „вечити дерби“.

29.коло, Суперлига

МЛАДОСТ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2:5 (1:2) 

Лучани, стадион: „Младост“.
Гледалаца:
Судија: Срђан Обрадовић
Жути картони: Пешић, П.Јовановић, Б.Милошевић, Радивојевић, Шатара (Младост) – Стојковић (Црвена звезда)
Стрелци: 0:1 Срнић 17.минут, 1:1 Павловић 36.минут, 1:2 Бабић 44.минут, 1:3 Пешић (пенал) 56.минут, 2:3 Павловић 74.минут, 2:4 Илић 82.минут, 2:5 Пешић 84.минут

МЛАДОСТ: Крзнарић, П.Јовановић, И.Милошевић, Шатара, Б.Милошевић, Пејовић, Тумбасевић, Пешић, Павловић (81.Михајловић), Радивојевић, Л.Јовановић (67.Бађи). Тренер: Нешко Миловановић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Супић, Стојковић, Ле Талек, Бабић, Родић, Јовичић, Рачић, Аџић (64.Милијаш), Срнић (79.Радоњић), Бен (72.Л.Илић), Пешић. Тренер: Владан Милојевић

ТОК МЕЧА

Прво полувреме

Почиње последња утакмица 29.кола Суперлиге! НАПРЕД, ЗВЕЗДО!

1.минут – Родић одмах на старту прети! Натрчао је на центаршут Срнића, али голман Младости спречава његов покушај да заврши у голу!

8.минут – Јовичић! Из повољне ситуације, са неких 11-12 метара лоше је шутирао Јовичић! Пешић се лепо изборио за прилику и асистирао Јовичићу, али је био непрецизан.

Звезда има иницијативу, има посед, покушава да на време материјализује предност. Две повољне прилике у првих 10 минута меча.

17.минут – ГОООООООЛ! 0:1, Славољуб СРНИЋ! Једноставан и брз контранапад у три потеза, рутинска егзекуција Срнића! Александар Пешић је забележио нову асистенцију! ЗВЕЗДА ВОДИ!

Успели су црвено-бели на време да постигну гол и искористе теренску иницијативу. Пет корнера, две прилике, један гол за половину првог дела игре.

25.минут – Бен – Аџић – Срнић, јако лепа црвено-бела акција, али испред Срнића и другог гола испречио се дефанзивац Младости! Бен је упослио Аџића, који је био бржи од чувара, али мало лошији пас за Срнића искористио је дефанзивац домаћих.

27.минут – Јовичић! Нови ударац Бранка Јовичића са дистанце, Крзнарић крајњим напором брани!

Миран период меча након две прилике за Звезду. Звезда сигурна, одбија налете Младости без проблема.

36.минут – Гол! 1:1, Павловић! Успела је Младост да постигне гол и казни индолентност Звездине одбране! Пешић је успео да некако протури лопту до Радивојевића између Јовичића и Ле Талека, а Радивојевић асистира самом Павловићу на пет метара, који је казнио Звездину лежерност.

Покушава Звезда да поврати иницијативу након гола Младости.

44.минут – ГООООООООЛ! 1:2, СРЂАН БАБИЋ! Срнић је извео корнер, Бабић највиши у скоку, али је већ у паду био када је захватио лопту главом, која је као у slow motionu пронашла пут до мреже! Крзнарић други пут немоћан, Звезда други пут води! Дебитантски гол Бабића!

Минут надокнаде је одредио Срђан Обрадовић.

47.минут – Родић! Нови корнер за Звезду, девети у првом полувремену, Срнић поново изводи али Родић је лоше захватио лопту.

Полувреме у Лучанима, Звезда води головима Срнића и Бабића након првих 45 минута!

Друго полувреме

Почиње друго полувреме у Лучанима, нема промене у саставу Црвене звезде.

Нема узбуђења на старту другог полувремена. Више прекида, без прилика.

55.минут – Пенал за Звезду! Богдан Милошевић је фаулирао Пешића са леђа!

56.минут – ГООООООООЛ! 1:3, Александар ПЕШИЋ! Сигуран реализатор најбољи стрелац Суперлиге! Прекида пост од 684 минута и седам утакмица без гола! 20. гол у Суперлиги, 24. у сезони! Гол и асистенција Пешића у Лучанима!

Прва измена шефа Владана Милојевића: капитен Милијаш мења Луку Аџића.

66.минут – Пешића је упослио Бена у пет метара, морао је боље да реагује Бен. Преко гола.

69.минут – Капитен Милијаш из слободног ударца, његов први покушај, али кренуо је на време и одбранио Крзнарић.

Друга измена у Црвеној звезди, Лука Илић је заменио Бена.

74.минут – Гол! 2:3, Павловић! Поново Павловић сам на другој стативи, Радивојевић поново асистент, Младост смањује на 2:3!

Последња измена Владана Милојевића: Немања Радоњић је заменио стрелца првог и асистента код другог гола, Славољуба Срнића.

82.минут – ГОООООООЛ! 2:4, Лука ИЛИЋ! И четврти гол постиже Звезда! Јовичић је асистент, други гол у сезони постиже Лука Илић! Звезда и други пут дуплира предност!

84.минут – ГООООООООЛ! 2:5, Александар ПЕШИЋ! Где је четири, ту је и пет! Двоструки стрелац Пешић, његов 21.гол у Суперлиги! Асистенција капитена Милијаша!

Мирна завршница утакмице, црвено-бели приводе крају утакмицу у Лучанима.

КРАЈ! Петарда Звезде у Лучанима за нова три бода!

Повезане вести

21 comments

Otpisani101 апр 1, 2018 at 21:29

Pa kada je ovakav rezultat,glupo je mraciti…ali moram da kazem ono sto nije dobro…neverovatno je da celog proleca posle vodjstva mi se branimo i to panicno…ono drugo sto nije dobro je-ben…ben je gori i od rikardinja…ni prijem lopte,ni dribling,ni sut,ni asistencija a ni centarsut…igra kao napadac a gol promasuje sa peterca…najvece razocarenje za mene…sve u svemu,pobeda je pobeda…

Reply
Kalderon апр 1, 2018 at 21:17

Brate Gogi minuse ti lupaju vunjare grobarske.Tudjmanovci mozete da nam pusite one bezdimne ZVEZDA DOBI U LUCANIMA I TO UBEDLJIVO. A sada lepo cajice od kamilice kazu da su dobri za smirenje.

Reply
Gogi апр 2, 2018 at 07:20

Zar ih ima toliko i ovde pogani franjevci…Voleo bih da znam kakav im je osecaj kad kucaju na tastaturi Moja Crvena Zvezda ili su sacuvali tu stranicu u favoritima pa samo kliknu na nju 🙂 Pozzz…

Reply
Backo апр 2, 2018 at 13:10

Hahaha, ne zna se sta je gore…da im stalno stoji vidljiv natpis ili da stalno kucaju! :smeh3:

Reply
Gogi апр 2, 2018 at 17:28

Kako god okrenes ne mogu bez Zvezde to je ta opsednutost uslo im u krv 🙂

Reply
шаљив апр 1, 2018 at 20:44

АКО НЕКО ОДЕ ИЗ ОДБРАНЕ ,ДОВЕТИ РАДЕТА ДУГАЛИЋА.

Reply
шаљив апр 1, 2018 at 20:14

МИЛИЈАШ БЕЗ ОБЗИРА НА АСИСТЕНЦИЈУ НЕ МОЖЕ ВИШЕ ,СПОР ЈЕ ТРЕБА ЋЕ НАМ МОЖДА ЧАК ДВОЈИЦА ИГРАЧА НА ЊЕГОВОЈ ПОЗИЦИЈИ.ЂУРИЧИЋА БИ ДОВЕО ЈЕР ЈЕ У ТАКМИЧАРСКОМ ПОГОДУ И ИГРА И СТРАНОГ ИГРАЧА .ЗАМИЈЕНА ЗА ДОНАЛДА ИСТО СТРАНАЦ А ПОКУШАО ЗАДРЖАТИ ЛА ТЕЛЕКА .АКО ОСТАНЕ ПЕШИЋ ДОВЕО БИ И ПАВЛОВИЋА,А НА КРИЛО ЛАЗОВИЋА АЛИ СУМЉАМ ДА СЕ ЖЕЛИ ВРАТИТИ ИАКО ЈЕ ПРАВИ ДЕЛИЈА .НАРАВНО ИГРАИ ТРЕБАЈУ НА ВРИЈЕМЕ ДОЋИ АЛИ БИ НАМ НАЈВЕЋЕ ПОЈАЧАЊЕ БИО МАРИН АЛИ ТЕШКО ДА БИ ДОШАО

Reply
Goran апр 1, 2018 at 19:49

Bez Borjana,Savica,Donalda,Krsticica (roviti Radonjic na klupi) i damo 5 golova (a mogli su i jos koji) i opet kao ne valja a momci su danas ovom pobedom resili pitanje prvaka 90%…Jeste primili smo 2 gola sto ne valja ali kao sto rekoh nije bilo Borjana na golu i Savica u odbrani i jos par njih je igralo roviti,ali vise volim ovakve pobede od 5:2 uz jos toliko sansi nego da vodimo 1:0 i strepimo do 95tog minuta…

Reply
Gogi апр 1, 2018 at 18:45

Ko mi dade ove minuse a nista nisam lose napisao,debil*ine teske iskompleksirane ovde lupaju minuse,idite radite nesto korisno umesto sto trosite vreme lupajuci minuse dangube jedne zao mi vas je iskreno kakav to zivot moras imati da ides po portalima i delis minuse ha,ha…Bravo Ilicu samo jako do kraja Petarda ajmo 🙂 Bravo Pesicu zapusio si usta svima koji su te kritikovali zelim ti titulu prvog strelca i sve najbolje,ajmo Zvezdo zgazi ih sve 🙂

Reply
РУК апр 1, 2018 at 18:36

Примамо два гола као најгори слепци. Страшно.

Reply
Deki апр 1, 2018 at 19:04

Kad mi ne dozvolimo jednom Arsenalu, Kelnu itd…da daju vise od gola sve je jasno.. Ovo nije ta ekipa, previse staticno, na suv kvalitet i grb dobijena utakmica.

Reply
Goran апр 1, 2018 at 19:54

Da samo sto ova ekipa koja je igrala danas i ta ekipa koja je igrala protiv Arsenala,Kelna i Batea nije ista jer su tada igrali svi igraci ukljucujuci i Kangu i Boacija koji su otisli a danas njih nije bilo plus Borjan,Savic,Krsticic danas nisu igrali a pre jesu i Radonjic usao sa klupe,znaci to je 6 igraca tj. pola tima ajmo malo realnosti momci se i ovako desetkovani i roviti bore svim silama za titulu,pozzz…

Reply
РУК апр 1, 2018 at 18:35

Примамо два идиотска гола, смешно.

Reply
Gogi апр 1, 2018 at 19:55

A dajemo 5 lagano 🙂

Reply
Josif апр 1, 2018 at 18:31

Тешко нама са Пешиќем и са Беном!Среча па имамо велику предност коју неверујем да можемо да испустимо као прошле године.За следечу сезону када оду ЛеТалек и Доналд а можда и Савиќ морачемо све испочетка а посебно да погодимо за појачањима на позицији централног нападача и плејмејкера.позз.мкд

Reply
Gogi апр 1, 2018 at 19:57

Ne mraci bre Pesic dade 2 komada a i trudio se solidna igra sasvim korektan…Uostalom on je jedan od najzasluznijih sto imamo tu prednost jer 21 gol nije malo…Ajmo malo pozitive…

Reply
Gogi апр 1, 2018 at 18:10

Jako bitna utakmica ako pobedimo u Lucanima,sa povratkom Borjana i jos par povredjenih trebali bi i protiv Zemuna da pobedimo kuci a onda opusteno u plej of sa +6 jer groblje verovatno pobedjuje Borac…Usput imamo i bolji medjusobni skor za sada,bolju gol razliku i sto je najbitnije prvo mesto na kraju regularnog dela sto se racuna kao prvi faktor za prvaka u slucaju istog broja bodova na kraju…Ne verujem da Zvezda moze da izgubi 3 u plej ofu ili da odigra 4 neresene,ili da izgubi 2 i odigra jednu nereseno,znaci 3 do 4 kiksa bi trebali imati u 7 utakmica da ispustimo titulu a groblje sve da pobedi sto ne verujem da ce se desiti…Ne treba da kiksamo ali 2 poraza ili 3 neresene da ne daj Boze imamo u plej ofu a oni sve da pobede mi bi opet bili prvaci…Zato samo hrabro do pobede danas se resava 80% borbe za titulu…I onda u derbiju pametno jer se vec tu sve moze resiti…Napred Zvezda!

Reply
Zeka Zvezdas апр 1, 2018 at 22:19

Gogi brate, pusti matematiku…Daj konacno da pobedimo grobare! Aman!!! I to je to! To jest titula!

Reply
Gogi апр 2, 2018 at 07:28

Daj Boze druze da ih pobedimo iz tvojih usta u Bozije usi sto se kaze. Ja prvi to zelim vise od svega jer titula bi bila sladja pobedom nad njim nego da ne dao Bog izgubimo ili odigramo nereseno a osvojimo onda bi oni lajali,ali meni je bitno da osvojimo a oni nek’ laju…Mislim i pobeda u derbiju je bitna ali titula je jos bitnija jer bez nje nema kv za LS…Ako bi pobedili u derbiju onda bi mogli reci jako uspesna sezona bez poraza u derbijima,prvo mesto na kraju regularnog dela,titula i 1/16f u Evropi,jedino ostaje taj zal za kupom ali mozda je on na neki nacin i zrtvovan zbog titule a imacemo sansu za jos kupova vrlo brzo samo da se iscupamo iz ovih dugova i bice jos duplih kruna,pozzz…

Reply
deki апр 1, 2018 at 17:37

Tacno tako igramo!!! Damo gol i onda zastoooo???? zasto stajemo?? Sta je bre to? Alo bre Milojeeeee

Reply
Gogi апр 1, 2018 at 19:55

Malo su samo uhvatili dah pa roknuli jos 3 🙂

Reply

Leave a Comment