Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Црвена звезда – Радивој Кораћ 1:0!

Црвена звезда - Радивој Кораћ 1:0

Кошаркашице Црвене звезде убедљиво су савладале Радивој Кораћ у првом мечу полуфиналне серије плеј-офа Женске кошаркашке лиге Србије 75-45 (19-17, 23-16, 17-2, 16-10), и искористиле предност домаћег терена.

За црвено-беле је дебитовала Јована Адамовић, и на сјајан начин се представила Звездиној публици, наставивши где је стала у дресу Беочина.

Велика борба је обележила прво полувреме између два ривала. Екипа Радивој Кораћа је пружила јак отпор Црвеној звезди, видели смо четири промене прености, три серије поена, а Звезди вођство на крају првих десет минута доноси Ивана Катанић, (19-17).

Звезда је имала константну предносту, контролисала скок и ситуацију на паркету, али није успевала да се резултатски одлепи до финиша. Прво полувреме шампион Србије завршава серијом 7-0, уз пет везаних поена Јоване Адамовић за предност 42-33.

Крај првог полувремена је била увертира за почетак другог, и трећу четвртину у којој су црвено-беле преломиле сусрет у своју корист. Одлична, чврста одбрана, брз проток лопте за убедљиву предност која је била основа за предност у полуфиналној серији.

Звезда је дозволила само два поена у трећем кварталу екипи актуелног вицешампиона. Адамовићева је након украдене лопте, поентирала у контри за прву двоцифрену предност на мечу (44-33), узвратила је Вуловић, а онда је уследила фуриозна серија 15-0 за 24 поена предности пред улазак у последњих десет минута, (59-35).

Није успорила Звезда ни у последњој четвртини, постепено је увећавана разлика до коначних плус 30 за крај првог полуфиналног дуела, 75-45.

Јована Адамовић најефикаснија са 13 поена, Снежана Богићевић је постигла 12, Ивана Катанић 10 поена.

Други меч је на програму у среду, у хали „Визура“, када ће Црвена звезда имати прву меч лопту за финале.

ККЖ Црвена звезда: И.Катанић 10 (3ск 2ас 2укл), Стјепановић 9 (5ск 3укл), Прља, Богићевић 12 (8ск 3ас), Зукановић, А.Катанић 7 (4ск 5ас 5укл), Наумчев 8 (9ск 2ас 4укл), Бојовић 2, Адамовић 13 (4ск 3ас 3укл 1блк), Ђорђевић 6 (5ск), Јовановић 8 (2ас 2укл).

Повезане вести

1 comment

Gogi апр 1, 2018 at 17:55

Bravo devojke,jel’ neko zna dal’ nas je pojacala Jovana Rad kako se pisalo ili samo Jovana Adamovic? Inace Adamovic se pokazala kao veliko pojacanje vec na ovom mecu…Ajmo sada jos jace u Sredu za novo finale u prvenstvu za 49to finale u prvenstvu i 30tu titulu prvaka (Da prisijemo i trecu zvezdicu iznad grba) i za 76to finale ukupno i za 43-ci trofej ZKK,za 75ti trofej naseg KK kolektiva i za 659ti trofej naseg SD,da se zna ko je institucija…Inace sinoc mutirane grobljanke gube na 5 min do kraja sa preko 10 razlike i onda cudesnim preokretom u zadnjih 5 minuta pobedjuju,ajmo jako u finalu i da im se vrati za ono u kupu jer su mnogo poletele a i spletkare ovi iz KSS za njih,pocepajmo ih sa sve onih para baba matorih…

Reply

Leave a Comment