Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Одлична Звезда ипак без победе против Реала, Дончић за победу у последњој секунди

Кошаркаши Црвене звезде нису успели да трећи пут заредом савладају Реал Мадрид у Београду – 79-82 (20-27, 39-43, 57-64, 79-82).

Гости су одлично почели меч и већ на самом почетку стекли значајну предност. Звезда се није предавала и у четвртој четвртини успева да стигне и престигне Реал. Међутим, Дончић одличном тројком секунд пре краја утакмице доноси важну победу свом тиму у борби за четвро место на табли.

Црвено-бели су пред нешто мање од 6000 људи у хали ,,Александар Николић“ одиграли више него добар меч и били надомак победе, а сада се окрећу трећем мечу полуфинала АБА лиге, који је на програму у понедељак.

Најбољи у редовима Звездe био је Ален Омић са дабл-дабл учинком – 25п и 10ск, док је Фелдин додао 18п уз 9ас. Код гостујуће екипе најбољи је био Лука Дончић са 24п, 9ск, 4ас.

Две утакмице против великог Реал Мадрида је одиграла Црвена звезда мтс, две лопте су одлучиле и по једну победу остварили црвено-бели и “краљевски клуб“. Сценарио из Мадрида пресликан је у дворани “Александар Николић“, али је улогу Пере Антића преузео Лука Дончић.

Кошаркаши Црвене звезде мтс нису успели да изненаде мадридски Реал. Црвено-бели су у четвртом периоду направили велики преокрет, али је Лука Дончић сервирао “хладну освету“ за кош Пере Антића у последњим секундама утакмице у Мадриду.

Кошаркаши Црвене звезде мтс одиграли су изузетно квалитетну утакмицу против славног Реал Мадрида. Црвено-бели су се борили до последњег атома снаге и направили велики преокрет у последњој деоници. Ипак, за победу у овом мечу је недостајало и мало више среће, али и свежине у ротацији јер тренер Душан Алимпијевић није могао да рачуна на повређеног Пера Антића и Немању Дангубића. На крају, тријумфовао је Реал Мадрид резултатом 82:79.

И поред тог великог хендикепа, Црвена звезда се лавовски борила до последњег момента, али јој је срећа окренула леђа пошто је Лука Дончић на секунд до краја погодио тројку за победу и показао да је реч о једном од најбољих играча Европе већ сада. На крају, Реал је тријумфовао резултатом 82:79. А, црвено-бели огромном борбом и добром утакмицом најавили меч са Морнаром. У две спектакуларне утакмице

Почетак утакмице у потпуности је припао гостима који су повели 10:0. Погодак Тејлора Рочестија пробио је баријеру црвено-белих који су од тог момента заиграли знатно боље. Уз добре роле Дејана Давидовца и Дилана Ениса, Црвена звезда је резултатски прилазила. Када је Џејмс Фелдин погодио тројку било је само минус четири – 20:24. Међутим, Томпкинс је тројком са девет метара вратио вођство Реалу од седам разлике на крају првог периода.

Погађао је Томпкинс и на почетку друге деонице, али су црвено-бели желели да се боре са једним од фаворита за највиши пласман у Евролиги. Предњачио је Огњен Добрић, борбом и енергијом која му је доносила корак предности у свакој контри и управо после његовог полагања Црвена звезда се управо примакла на минус од пет поена половином другог периода – 30:35.

Утакмица се играла у изузетном ритму, а подршка публике дала је црвено-белима снагу. Мало среће је на крају зафалило за потпуни преокрет па је Реал Мадрид на полувреме отишао са четири поена предности – 39:43.

Почетак трећег периода припао је Реалу. Они су боље започели тај период утакмице и серијом 10:4 стекли двоцифрено вођство (43:53). Серију је прекинуо Матијас Лесор, прво закуцавањем, а потом и полухорогом. Међутим, Мадриђани су на крилима Луке Дончића убрзо успоставили контролу над утакмицом па су црвено-бели готово све време били у резултатском заостатку између седам и десет поена. Разлика од седам поена била је на снази и пре почетка последњег квартала (57:64).

Тако је било до почетка последњег периода који је започео поенима брилијантни Ален Омић, а потом је уследила тројка из угла Огњена Добрића за ерупције одушевљења публике. Фантастични Добрић је затим украо лопту Дончићу и изнудио неспортску личну грешку. Са два погођена пенала Добрића, а потом и поготком феноменалног Алена Омића, Звезда је заокружила серију 9:0 и по први пут на утакмици повела – 66:64!

Серија није стајала. Наставио је Џејмс Фелдин флоутером па полагањем из украдене лопте. Црвено-бели су серијом 13:0 изазвали ерупцију у дворани ’’Александар Николић’’.

Међутим, снажни ривал је узвратио новом серијом и то 8:0 којом су Мадриђани повели два разлике – 70:72, али је Фелдин тројком прекинуо налет ривала. Све је слутило на драму која није изостала.

29. коло, Евролига

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РЕАЛ МАДРИД 79-82 (20-27. 19-16, 18-21, 22-18)

Београд, хала „Александар Николић“.
Гледалаца: 5745
Судије: Христодулу (Грчка), Замојски (Пољска), Могулкоч (Пољска)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кешељ, Давидовац 3 (5ск), Лазић 2 , Добрић 12, Фелдин 18 (9ас), Јанковић, Рочести 6, Омић 25 (10ск)Лесор 6 (5ск), Енис 5, Јовановић, Бјелица 2. Тренер: Душан Алимпијевић

РЕАЛ МАДРИД: Хозер 6, Рендл 6, Дендолф 7, Фернандез, Дончић 24, Рејес 14, Ајон 2, Јуста, Керол 4, Таварес 8, Томкинс 11, Тејлор. Тренер: Пабло Ласо

ТОК МЕЧА 

1/4 (20-27) 

За Звезду – Рочести, Давидовац, Лазић, Бјелица, Лесор. За Реал Мадрид – Дончић, Хозер, Тејлор, Реднолф, Таварес.

Гостујући тим успео да је стекне осетну предност већ на самом почетку меча. Погађали су Дончић и Таварес за 10-0 серију Реала, док су код црвено-белих промашивали и Давидовац и Рочести и Лесор. Убацио је Рочести први поене за Звезду (2-10), а недуго затим уписао се и Бјелица, 4-12. Дончић је до већ до тог тренутка забележио седам поена, уз по два скока и асистениције. Давдивовац је погодио за два уз фаул и са линије за слободња бацања успео да смањи заостатак на пет поена (7-12), али увраћају Дончић и Рејес (10-19). Поентирали су и Енић и Омић, а Фелдин одлином тројком пред сам крај четвртине смањује на 20:24, али узвраћа Треј Томкинс и враћа Реалу +7 – 20-27.

Давидовац, Енис, Фелдин и Добрић по 3п.

2/4 (39-43)

Погађао је Рендл тројку за госте и вратио им +10 – 22-32. Уследила је сјајна рола Алена Омића и шест узастопних поена, код је за Реал нову тројку погодио Томкинс – 28-35. Прикључио се Фелдин расположеном Омићу и Звезда наставља да смањује предност, 33-37. Поентирао је и Рочести за два поена, док су са друге стране успешни били Томкинс и Дончић за 39-43 на полувремену.

Омић 12п, Добрић 7п.

3/4 (57-64)

Тројком Луке Дончића започео је други део игре, а Рочести погађа за два на другој страни. Лазић је био прецизан са линије за слободна бацања, али је Хозер донео Реалу +9, 43-52. Одличан је био Матијас Лесор и уписао четири поена, али потом и промашио два слободна бацања, 47-53.  Вратили су Дончић и Реднолф (тројка) Реалу +10, 52-62, а Енис и Омић смањили на 57-64 за крај треће периода игре.

Омић 15п, Фелдин 9п.

4/4 (79-82)

Незаустављив је Омић, а уз помоћ одличног Огњена Добрића успева да донесе Звезди први предност у мечу, 66-64! Два пута погађа Фелдин за серију црвено-белих од 13-0, и четири минута без коша Мадриђана (68-64). Успели су Таварес и Рендл да врате предност свом тиму (70-72), али узвраћа тројком Фелдин – 73-72. Исти играчи настављају да поентирају за домаће, па Алимпијевић тражи тајм-аут на 75:79. Још једном Омић, и још једном Фелдин за 79-79, шест секунди пред крај утакмице. Сјаjни Лука Дончић још једном је био први избор екипе Реалa и погодио за три и победу Мадриђана – 79-82.

Омић 25п, Фелдин 18п.

Повезане вести

18 comments

Pera мар 30, 2018 at 22:00

Ovo je moralo da se odigra a nadam se da smo se mi dobro zagrejali na tribinama da oduvamo Barane i da se ekipa odmori za finale gde takodje mi moramo da budemo glavni igrač. Da mi sa tribine, jer niko od protivnika ne sme da posumnja da pišući gluposti po novinama odvraća Zvezdaše od Zvezde. Biće tribina šesti igrač u ovim utakmicama sigurno. Videlo se to danas kad smo skočili na noge i momci su proigrali. Idemo da ih nosimo do zacrtanog cilja. Sezona prosečna znamo mi i za bolje ali sa ovoliko problema možda je ovo odradjeno kako valja. Dakle zadatak za sve Delije svi uz Zvezdu da navijamo da uživamo i dobijemo privilegiju da naredne godine dogradimo ovaj tim i igramo bolje u Evroligi i svim ostalim takmičenjima. Da zakažemo Kališ.

Reply
Estrella Roja мар 30, 2018 at 21:36

Valjda je svima sada jasno da je Alimpijević najveća prepreka za naš napredak i bojim se da se zbog magistrove tvrdoglavosti na kraju ne platimo preskupu cenu gubitkom Aba lige. Izmene koje je pravio ulaze u domen imbecilnih, unuštavajući ritam i impuls nekih večeras bitnih igrača sa kojima bi pobedili u normalnim okolnostima (čitaj: sa pristojnim trenerom). Da smo izgubili sa 25 poena razlike ne bih toliko zamerio treneru kao večerašnji poraz sa jednom trojkom na kraju. Praktično smo imali dobijenu utakmicu, Omić i Feldin su nosili tim do potencijalnog velikog skalpa, ali šta to vredi kad imamo luzera na klupi koji je uspeo da poremeti uzlazni ritam u poslednjoj četvrtini svojim samo njemu znanim odlukama. Drago mi je da je Omić pokazao da nije, kako su ga pojedincoi ovde posprdno zvali, nikakva bosanska bukva nego da je igrač kome je trebalo vremena da uđe u sistem, ako on uopšte postoji kod pomenutog stručnjaka.

Reply
Loki мар 31, 2018 at 10:28

Estrelja zvani Omic…Mala sala prijatelju… I ja podrzavam Omica…i znam da ovaj dilber od trenera nema akciju za centra cime je Omic u startu ostecen..ali Omic me opasno razocarao protiv Grobara gde ga jedan Djoko Saluc oduvao, a o Gagicu da i ne pricam…a onda pre par dana protiv Mornara Omuc prvo poluvreme odlican, a drugo pojma nema iako ga tada cuvao igrac od 197 cm(maltene bek ga cuvao)..ovo sinoc bilo mnogo dobro…hajde sad protiv Mornara koji nema takoreci nijednog krstenig centra da Omic izdominira.To bi bilo logicno protiv nejakih centara…

Reply
Estrella Roja мар 31, 2018 at 14:26

Ispade da sam mu neki rođak, hehe. Ocenu njegovih igara daće Mornar i verovatno Cedevita u finalu (moje je mišljenje da će vitamini dobiti varvare u Podgorici). Ako ponovi igre iz meča sa Realom, još jednom – Realom, ne Tamišem, onda bi položio i kao nagradu mu treba ponuditi novi ugovor. Znamo pod kakvim je pritiskom dočekan, to mnogi zaboravljaju kada ga napadaju zbog lošijih utakmica. On mora da živi sa tim da ga verovatno par stotina, moguće i hiljada ljudi mrzi do nivoa da bi mogli da ga fizički ugroze, naravno kad su u čoporu pošto ne verujem da bi jedan na jedan s njim smeli da se sretnu. Nažalost, ti ljudi nisu navijači Partizana nego velike patriJote iz redova naših navijača, mada ih ja ne smatram navijačima, a još manje NAŠIM. Uzimajući tu psihološku prepreku, on i nije toliko loše igrao jer ni bolji igrači od njega ne bi izdržali takav pritisak, neki bi i napustili klub pre vremena. Raduje da je njegov uspon u zadnjim utakmicama više nego evidentan, to čak ne osporavaju ni njegovi mrzitelji, što bi rekao Krvavi za opoziciju, he. Što je to bitno?. Ne toliko zbog njega samog koliko zbog činjenice da glavni igrači sa početka sezone igraju očajnio, npr. Bjelica i donekle Ročesti, Janković odigra jednu dobru pa 5 sledećih ne postoji izuzev da napravi neki neviđeno glup faul (Krvavi bi trebalo da proveri da nije rođak sa Sašom, he), Dangubić je po lošem običaju povređen a Pero Antić, čiji me dolazak najviše obradovao, više je u civilu nego na parketu. U tim okolnostima, osvajanje Abe bi bio solidan uspeh, a igrači koji doprinesu tom cilju zaslužuju divljenje sa naše strane i samim tim i produženje ugovora. Moj stav je da igrači ne mogu da pruže maksimum kod neiskusnog trenera. Srce me boli kad vidim da Radonjić izgleda ide u Bajern.

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 30, 2018 at 21:17

steta..velika steta..ali me raduje igra..presing..idemo sad da pobedimo barane

Reply
josif мар 30, 2018 at 22:09

Ko i zasto ti dade minuse dami je znati?

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 30, 2018 at 23:02

Josife brate..kao i šačica jada u opziciji srbije..uvek ima mrzitelja a ima i glodara ovde..mene to ne opterecuje..ja njih castim uvek svežim jogurtom i lizalicom da se zanimaju..bolesnici poput jankovica,jeremica,šutanovca,djilasa..uvek ima takva gamad ali na sreću su šaka jada i dno dna..pozz brate Josife

Reply
Hadži Dragan мар 31, 2018 at 07:32

Još pratiš KK ? Čović nam je upropastio sezonu, tako da me ne zanimaju, ne gledam ih ni na tv.

Reply
Pera мар 31, 2018 at 08:54

Šteta a eto ti planirao da osvojimo Evroligu. Ajde molim te od tebe to nisam očekivao. Ozbiljan čovek a bavi se fantastikom. Ovo je naša realna sezona tu smo gde jesmo i ako uložimo svi napor imaćemo narednu relaksiraniju sezonu da napravimo nešto više u Evroligi.

РУК мар 31, 2018 at 10:07

Тачно, ово је наша реална сезона, како кажеш. А сада, сендвичару један смрдљиви, објасни ти нама, зашто је ово наша реалност и како смо се то вратили 5 година уназад? Пуна арена, пуно спонзора, јак тим, и одједном председник клуба намерно урушава клуб?

pera апр 1, 2018 at 15:44

Pa evo svevišnji da ti objasnim pošto si ti onaj kome treba neko da podnosi račune i objašnjava. Ko je tebi dao pravo da bilo koga vredjaš a pogotovo verovatno i starije i obrazovanije i kompetentnije po bilo kom osnovu da komentarišu. Samo grobari ili oni koji se lažno predstavljaju kao Zvezdaši mogu u ovom trenutku kad je potrebno pomoći klubu da odvraćaju ljude od nakane. Što se tiče sendviča ponesi ih svojoj deci jer će njima sigurno biti potrebniji a ponesi i pištaljku jer ćeš moći u nju da duvaš do mile volje. U svojim komentarima na ovom sajtu nisam nikada nikoga vredjao već iznosio svoje mišljenje što je očigledno za one kojima rukovodi šačica sumnjivih ljudi sa tribina očigledno greh. Da da mišljenja seljaka jer sve što nije ono, ono, to su seljaci a mi mi smo vrh. Samo štp bi oni koji pokazuju mišiće trebali ipak nekada da uključe i neke druge organe jer je život sasvim nešto drugo. Što se mene tiče Zvezda nema alternativu a vi ste i onako džaba krečili. Opušteno niste posisali svu mudrost sveta a i niste najjači iako to mislite o sebi.

Zeka Zvezdas мар 31, 2018 at 10:18

Pero, brate…po peti put te pitam: koliko imas godina? Tako si nekako simpatican i drag u svojoj navijackoj ljubavi i zanesenosti prema Zvezdi. Ali, to je sve tako decacki i pomalo naivno… Uvek opravdavas ono sto se ne da pravdati, onda uvek prognoziras da cemo nekog razbiti jer smo mnogo bolji, a onda molis i kumis navijace da oni maltene pobede Mornar(ako za Mornar treba 7.000 ludih navijaca da bi pobedili….onda imamo veliki problem), jer bez njih tesko…Pa, kako sad: jer smo 10 puta bolji od Mornara i razbicemo ih…ili nam treba ludacka pomoc navijaca da pobedimo..!? Ali, nema veze…onako rekoh…Samo napred Pero…i nadam se, ako si iz Beograda, da ides u Pionir, a ne samo da molis druge da idu! Pozz

Dragan мар 31, 2018 at 10:32

Brate Hadzija sa Istoka Marakane…ne javljas nista! Nadje li posao ovom liku iz Vreoca, Alimpijevicu, posao u Kolubari? Na nekom kopu…ili ako ne moze bas u Kolubari, ima li sanse da ga uvalis da u rodnim Vreocima radi u kafani „Dzoker“ …da samara case za sankom..?

krvavi zvezdas-DE мар 31, 2018 at 11:42

poz brate..pa sta ću..ne mogu bez zvezde..kakvi smo takvi smo al se borimo..ipak ovih 11 pobeda je veliki uspeh

sladajac мар 31, 2018 at 14:40

Odlična igra !?,za koga odlična?,za Čovićeve botove i malu decu !.Da je odlična valjda bismo dobili,ne nego treba da počnemo poraze da slavimo,Bednici, Jadnici,Duše prodane!!!…

Reply
milos rankovic мар 30, 2018 at 21:11

MOMCI SVAKA CAST IMA NEKAD KAD CESTITAS I PORAZ BORILI SE SRECNIJI POBEDIO JA NEZNAM STA ONI KLINCI BRISU PARKET STO JEDNOM NEOBRISETE KAD JE TAJM AUT KAO U SPANIJI I GLAVNI KRIVAC ZA PORAZ JE TRENER KOJI UVODI IGRACA KAO STO JE JANKOVIC PRVA GRESKA NIJE IZADAO NA SUT ZA TRI NA KRAJU PRVE CETVRTINE POSLE NIJE IZASAO NA SUT REFRONDU ZA TRI STOJI I GLEDA ULAZ SUTNE PUCE OBRUC DODAJE U NOGU OMICU GRESAKA JANKOVICA MILION ON JE NULA OD IGRACA DECKO IDI U AMERIKU PA SE TAMO ZAJEBAVAJ ROCESTI OCIGLEDNO NECE DA IGRA STO GA NISU PUSTILI U IZRAEL LAZIC JE PRICA ZA SEBE VREME JE DA IDES DALJE OSTALI ODLICNI BORBA SVAKA CAST STETA STO OMICA NEZNAMO DA ISKORISTIMO U ZADNJE VREME ODLICAN AL TRENER NEMA AKCIJU ZA CENTRA I NA KRAJU SVI U PIONIR U PONEDELJAK MORAMO DA POMOGNEMO MI NEMAMO DRUGOG NEGO NASU ZVEZDU

Reply
josif мар 31, 2018 at 10:01

Toje to brate!Jednom recenicom si pogodio sustinu,Alimpije nema nacrtanu akciju za centra,nazalost.Pozz.MKd

Reply
josif мар 30, 2018 at 20:59

Cestitke momcima na dobroj utakmici,mislim daje Omic pokazao daje odlican centar samo mi nazalost nemamo trenera za ovakve utakmice.Totalno pogresne izmene kada smo dosli na +6,i losa odluka da Dobric cuva Doncica,to je trebalo da radi visi igrac primer Bjelica ili Jankovic ali nazalost Alimpije je samo pocetnik.Ovakva igra protiv Mornara donoasi sigurno finale.Pozz.MKd

Reply

Leave a Comment