Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенски фудбалНајновијеФудбал

Звезда декласирала Напредак уз мајсторије капитена (ВИДЕО)

ЖФК Црвена звезда је наставио са убедљивим издањима на старту пролећног дела шампионата. У претпоследњем, 13.колу Суперлиге Звезда је декласирала Напредак из Крушевца – 13:0 (8:0).

Црвено-беле су овог пута тринаест пута затресле мрежу крушевачког Напретка. Укупно на три меча постигле су 38 голова. Ни овог пута није протекло без мајсторија у режији Звездиног „женског Магика“, капитена Катарине Ђорђевић.

За мање од полувремена Ђорђевићева је постигла четири гола – тачније за 9 минута, забележила две асистенције, и публици подарила неколико дриблинга у свом стилу. Мирела Тенков је такође постигла 4 гола, Јована Стојановић се два пута уписала у стрелце, а по једном Јована Аранђеловић, Емилија Живковић и Санда Малешевић.

Јована Аранђеловић је као на мечу против Рада отворила ревију голова у 4.минуту, на феноменалну асистенцију капитена Катарине Ђорђевић. Други гол дело је још једне лепе асистенције Јоване Стојановић, а егзекутор је била Мирела Тенков. Између дриблинга уследила су и два гола Звездиног „женског Магика“: први је омаж фудбалу, на сјајан пас Јоване Стојановић, други након дуплог паса и акције са Јованом Аранђеловић. До полувремена видели смо још четири гола. Пре него што је своје место уступила дебитанту Јелени Манчић, Ђорђевићева је забележила још једну асистенцију, Емилија Живковић је стрелац за 5:0, и постигла још два гола: шести и седми гол за Звезду, и лепим лоб ударцем, нажалост, морала да заврши утакмицу у 32.минуту. 8:0 за првих 45 минута поставила је Мирела Тенков на трећу асистенцију Јоване Аранђеловић.

Голеаду у другом полувремену је наставила Мирела Тенков са још два гола, затим је Јована Стојановић постигла гол за 11:0, Санда Малешевић скинула „снежну паучину“ за 12:0, да би Јована Стојановић поставила коначних 13:0 за Црвену звезду.

Мирела Тенков је побољшала голгетерски салдо на 16 голова, Катарина Ђорђевић се 13 пута уписала у стрелце.

Тренер Александар Петровић је имао само три измене на распологању и пружио је прилику свим играчицама. Црвена звезда је била ослабљена неиграњем осам репрезентативки, па је Јована Стојановић већи део меча принудно одиграла на позицији левог бека, и без сумње показала да јој ниједна позиција није страна.

У последњем колу Звезда гостује екипи Слоге у Земуну, након чега креће и плеј-оф и прилика да црвено-беле потврде и крунишу добру форму.

ЖФК Црвена звезда: Петковић (Ратковић), Марковић, Миладиновић, Смиљковић, Стојановић, Малешевић, Живковић (Ивошевић), Савановић, Аранђеловић, К.Ђорђевић (Манчић), Тенков.

Повезане вести

Leave a Comment