Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Првак Европе славио у Пиониру

Кошаркаши Црвене звезде и Фенербахчеа су вечерас одмeрили снаге у хали „Александар Николић“. Гостујући тим је славио убедљиво резултатом 80-63.

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени су у дворани ’’Александар Николић’’ од актуелног еврпског првака екипе Фенербахчеа. Ослабљени за помоћ Немање Дангубића и Милка Бјелице црвено-бели нису могли у пуном саставу да се супротставе једној од најбољих екипа Европе. Заслужено, турски представник у најјачем европском такмичењу је на крају славио резултатом 63:80 (17:22, 14:18, 10:25, 22:15).

Фенербахче је био бољи у готово свим сегментима игре, а Црвена звезда је мисли усмерила ка примарном цилу, а то је плејоф АБА лиге. Већ у недељу изабраници Душана Алимпијевића гостују Морнару из Бара у другој утакмици полуфинала регионалног такмичења. То ће бити уједно и прва меч лопта за Црвену звезду мтс.

Почетак утакмице припао је фаворизованим гостима који су захваљући распуцаном Али Мухамеду стекли рано вођство. Узвратио је расположени Давидовац, али је и Гудурић постигао нову тројку за своју екипу, а потом је поново погодио Мухамед за три поена и Фенербахче је дошао до двоцифреног вођства – 9:20.

Ипак, црвено-бели су се прегруписали, а улазак Дилана Ениса на паркет донео је нову енергију. Управо његових осам везаних поена и добра одбрана читавог тима били су кључ серије 8:2 коју је само на кратко прекинуо Никола Калинић – 17:22.

Дуга клупа Фенербахчеа дала је могућност тренеру Жељку Обрадовића да убрзо пронађе нове расположене појединце. Мели и Весели су погађали у серији ривала, а ту серију прекинуо Тејлор Рочести са четири везана поена – 23:29.

Црвена звезда је имала неколико прилика да се резултатски у потпуности изједначи са шампионом Европе, али је помало среће зафалило у одређеним моментима. Снажни ривал је знао да искористи своју шансу и новом серијом поново стекне највећих 11 поена предности – 29:40. Дилан Енис је продором смањио разлику која је на полувремену износила девет поена – 31:40.

Расположени Али Мухамед је са пет узастопних поена отворио трећи период и Фенербахче је дошао до највећег вођства. Лесор је на кратко прекинуо серију ривала са линије слободних бацања, али је Мухамед поново погађао и са још три тројке повећао предност своје екипе на 36:59. Ривал је велику предност задржао високо вођство пред улазак у последњи квартал.

Иако се чинило да је утакмица у потпуности решена, црвено-бели су желели да покажу карактер. Почели су последњу деоницу серијом 5:0 и са великом енергијом. Публика у дворани ’’Александар Николић’’ наградила је песмом првотимце Звезде за борбу коју су показивали, а закуцавање Дејана Давидовца додатно је подгрејало атмосферу у дворани. Црвено-бели су се борили до последњег атома снаге и ублажили предност ривала. Времена за потпуни преокрет је ипак било премало.

Следећи меч изабраници Душана Алимпијевића играју у Бару против Моранара. То ће бити прва меч лопта за црвено-беле у полуфиналу плејофа АБА лиге која је постављена као приоритет.

Црвена звезда мтс – Фенербахче 63:80 (17:22, 14:18, 10:25, 22:15)

Црвена звезда мтс: Кешељ, Давидовац 18 (5ск), Лазић 6, Антић, Добрић 7, Фелдин 2, Јанковић 5, Рочести 6, Омић 6 (5ск), Лесор 2 (6ск, 4ас), Енис 10, Јовановић.

Душан Алимпијевић:

Честитам Фенербахчеу на победи и њиховом тренеру Жељку Обрадовићу. Желим им да освоје Евролигу из простог разлога, он је једини човек из Србије који је у четвртфиналу. Изузетно сам поносан на своје играче на све што смо урадили до сада. Немам ништа да им замерим, направили смо 11 победа ове сезоне, следећа шанса је Реал Мадрид на нашем паркету. Врло сам срећан што је публика у јако тешким тренуцима препознала да нам је подршка потребна. Направили су сјајну атмосферу, једну од најбољих ове године, кад је било тешко за наш тим.

Повезане вести

12 comments

pera мар 24, 2018 at 18:24

Nije nikakvo vreme za svadje izmedju Zvezdaša. Razmislite malo kome to odgovara nama sigurno ne. I ova utakmica je bila unapred otpisana jer realno ovo što je u nedelju je ono što se mora dobiti. Ako to dobijemo onda imamo fore da protiv Reala odigramo maksimalno jer ćemo imati vremena da se odmorimo za finale ABA lige. Svima nama je valjda jasno da su utakmice u ABA ligi ono što moramo igrati na nož pogotovo sada kada Danga otpada i kada smo tanki na spoljnjim pozicijama a eventualni protivnici u finalu su tu baš najjači. Stegnimo se budimo razumni i hrabri da dobijemo tu utakmicu u Baru jer tako dobijamo mnogo a to je više dana da se odmorimo a što se finala ABA lige tiče tu moramo da ginemo na terenu tu nema dokazivanja već samo tim. To pre svega važi za momke poput Feldina i Ročestija nema samoisticanja tu se mora biti maksimalan na terenu. Srpsku ligu moramo da igramo sa nekim igračima koji bi bili u rosteru naredne sezone i tu bih svesno vratio u Zvezdu Radanova, Simanića ali i Nenadića da popuni dvojku. Ima igrača u srpskoj ligi koji bi te pozicije u FMP mogli da popune i to je stvar kluba. Mislim da za tu srpsku ligu veterani mogu neke utakmice da odmaraju a da igraju samo one najbitnije dakle protiv groblja koje se mora staviti tamo gde mu je mesto. Još jednom bez negativnih komentara i svi normalno u hale da pomognemo svom klubu do kraja sezone.

Reply
Zeka Zvezdas мар 23, 2018 at 13:08

Maltene cu da ponovim komentar dat nakon utakmice sa Panatenaikosom…jer nije sramota izgubiti, pogotovo ne od prvaka Evrope, ali neborbenost, nezalaganje, „skidanje gaca“ vec u 5-om minutu utakmice i to usred Beograda…to je neprihvatljivo!!! Delije imaju navijacki slogan „Srce na teren“… jel su ga kosarkasi ikad culi!!!?? Fener bas kao i Panatinaikos nas pobedio, a da se nisu ni oznojili…kao na nekom jutarnjem treningu s pola gasa, onako rekreativno, nas razbili! Krajnje vreme je da razmislimo o nasoj igri bez otpora i trunke energije. Mislimo malo o onome sto su pisali grcki listovi, da smo bili ubedljivo najslabiji protivnik Panatinaikosu na ovogodisnjim utakmicama Evrolige igranim u Atini i da je cudo kako imamo 11 pobeda!!! U sportu nema minulog rada, i ugled se tesko stice, a lako gubi! To moraju uvek, u po dana, u po noci, da imaju na umu i igraci, i trener…a ne da igramo kao da smo dosli na prvomajski uranak.Izgleda da mnogima u klubu nije jasno da je ZVEZDIN DRES SVETINJA I DA MOZE DA SE IGRA SLABO, ALI NEZAINTERESOVANO I BEZ ZARA NE..!!!

Reply
Vjerni barani мар 23, 2018 at 00:57

Drzimo se i osvojimo aba ligu…a onda prvenstvo…slusam ove sto se javljqju u zoni pres….glodarimq pune dusu i pljuju po sebi….cemu…tako je kako je aaali daleko bilo da je stanje toliko lose koliko se pumpq……idemo po titulu…..nemq kalkulacija…obradovace nas nasi momci…pozzzz ljudi

Reply
Estrella Roja мар 22, 2018 at 22:01

Zabrinjava pristup u pojedinim utakmicama pri kraju Evrolige. Niko ne očekuje sigurnu pobedu protiv favorita Evrolige, ali postoji nešto što se zove požrtvovanost koja je negacija anemičnom pristupu i predaji već posle par minuta igre. Kod Radonjića se to nikad ne bi desilo, što na neki način pokazuje razliku koja nije uslovljena samo ogromnim igračkim tumbanjem, mada je i to značajan faktor, između prošlogodišnjeg sastava spremnim da se potuče i sa boljim od sebe i ovog današnjeg karakterističnim po Pešićevoj metafori sa gaćama. Alimpijević jednostavno nije dorastao situaciji…zaboga koliko trenera je imalo privilegiju da ima ovako dobar budžet gledano iz naše perspektive ekonomskih jadnika gledano kroz istoriju? Daleko je to od budžeta za današnje evropske uslove, međutim ovaj tim nema nikakvu pristojnu osnovu za narednu sezonu i to nije samo zbog nedostatka novca. Lesor (i pored loše utakmice), Davidovac..teško mi je da još nekog izdvojim.

Reply
dusan мар 22, 2018 at 23:23

radonjic je sa kvalitetnijim timovima propadao. seti se cibone u f4 u beogradu, seti se igokee koja zavrsava prva ligu, itd, itd. ne znam da li je alimpijevic dorastao ali je cinjenica da sve cesce podbacuju rocesti i feldin. pera antic je tu vec penzionerski. dangubic povredjen. ne znam zasto keselj ne moze da igra bar nesto vremena. osnov za sledecu sezonu su dobric, enis, lesor, davidovac, jankovic, mozda radanov i simanic, mozda feldin i na to da se doda jos par pojacanja. tu smo gde smo.

Reply
dsbl....... мар 22, 2018 at 21:33

Samo jedno molim da uklonite komentare ovog brutalno nepismenog coveko koji se potpisuje sa imenom Josif.Ovo je strasno ovo tjera ljude sa ove sranice,ali mozda to neko namjerno radi.Ovo vrijedja pismene ljude.

Reply
dusan мар 22, 2018 at 23:18

josif se javlja iz makedonije i za nekoga kome srpski nije maternji je veoma pismen. koliko vidim uvek je tu i uvek se brine. ako se sa nekim ne slazes zasto trazis da se ukloni komentar? zasto najradikalnije resenje?

Reply
Josif мар 23, 2018 at 06:23

Хвала ти брате Душане!Јасам за своје 42 год толико пута дошао горе колико он длака нема.И ове године сам био против Барсе и Ефеса,одвојио сам велика средства од своје обичне плате.Небих се прозивао са овим писменима,јасам српски учио у школу,говорим га одлично,правопис можда ми није најсјајнији.У сваком случају хвала на подршци овде ја звезда најбитнија.позз.мкд

Reply
Josif мар 23, 2018 at 06:19

Тиси видим врло писмен,чак ни име ниси написао!

Reply
Josif мар 22, 2018 at 20:20

Прочиче и ово мучење!Ако бог да освојичемо АБА лигу што је уосталом и приоритет,немамо ростер за овај НБА ритам,и боље дасе штедимо за АБА недај боже нека повреда и да оде све кврагу.Боли ме душа кад нас трпају али штаје тује.Можда овај народ и незаслужује ништа боље,долазе само кад је добро.позз.мкд

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 22, 2018 at 21:12

brate ja sam presrecan da sa ovom ekipom imamo 11 pobeda..sa dva poluigraca ovo je ravno da smo osvojili evroligu..veruj mi da smo najslabija ekipa ubedljivo

Reply
nele мар 22, 2018 at 21:58

Sada sam se upravo setio jos jedne ekipe koja ima neshvatljivo malo svojih domacih igraca u svom sastavu. Ako ne gresim Panatanaikos je protiv Zvezde nastupio sa 12 igraca od kojih samo trojica su Grci! Onog crnca Tanasisa ne racunam jer je…..crnac. Meni je sasvim razumljivo da ruski ili izraelski ili turski klubovi imaju vrlo malo svojih domacih igraca posto ionako te zemlje nemaju mnogo jakih igraca ni za svoje reprezentacije ali za grcke timove mi je to neshvatljivo.

Reply

Leave a Comment