Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Хероји се враћају кући

Бивши првотимци Црвене звезде Никола Калинић и Марко Гудурић враћају се на место великих успеха. Са својим садашњим тимом Фенербахчеом, у четвртак од 18 часова и 45 минута гостују својој Црвеној звезди.

Свака генерација КК Црвена звезда носи своје хероје који се издвајају својим шампионским карактером и победничким менталитетом и због тога заузимају посебно место у црвено-белим срцима. Једни од њих су свакако Никола Калинић и Марко Гудурић који су, свако на свој начин, били једни од лидера генерација које су враћале Клуб са Малог Калемегдана на трофејне стазе. Генерације које су писале историју и поставиле Црвену звезду на сам врх који себично чува годинама.

Доминација Црвене звезде у региону започела је у сезони 2014/2015. Део тима био је Никола Калинић који је уз садашњег капитена црвено-белих Бранка Лазића представљао осовину дефанзивне машине која је ’’млела’’ своје противнике. Иако се увек издвајао одбраном и пожртвованом игром, популарни Калина је те сезоне био претплаћен за кошеве који играче сврставају у легенду.

По опробаном рецепту, кришом иза леђа одбране, из чувене ’’одбојке’’ Калинић је рушио велике ривале – Будућност у Подгорици и Партизан у дворани ’’Александар Николић’’. Падали су те године многи европски великани у Београду, али ће сваком Звездашу прва асоцијација на Николу Калинића бити баш следећи потези:

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

milos rankovic мар 22, 2018 at 12:20

HEROJI NEMAMO MI HEROJE MOZDA LAZICA ONI SU PROFESIONALCI IDU ZA NOVCEM I TO JE JA U TURSKOJ NIKAD NEBIH IGRAO

Reply

Leave a Comment