Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Браво, девојке! Одбојкашице дуплирале предност у полуфиналној серији!

Одбојкашице Црвене звезде савладале су Железничар у Лајковцу после пет сетова – 3:2 (23:25, 25:21, 25:16, 17:25, 7:15) и у другом мечу полуфинала плеј-офа и воде 2:0 у серији.

Црвено-беле су поново показале победнички карактер када је било потребно, као и да је финале Купа било тренутан пад концентрације, нажалост у лошем тренутку. Тренер Александар Владисављев је одлично ротирао, све девојке су добиле шансу, и имале свој допринос у другој победи у Лајковцу.

Први сет почео је прилично уједначено, а поене за црвено-беле освајале су Стијепић и Марковић. Поен за поен играло се све до 7:7, кад су Марковић и Миленковић донеле Звезди првих +2, (7:9). На техничком тајм-ауту резултат је 9:12, а ас одличне Марковић натерао је домаће на тајм-ауту већ на 9:13. Узвратила је Младеновић и смањила је 12:13, па и Владисављев реагује тајм-аутом. Поново је уследила игра поен за поен, све до 19:21, када Лукић и Стијепић терају Илићеву на тајм-аут. Уследило је неколико грешака црвено-белих које домаће нису искористиле, па Звезда стиже до предности – 0:1 (23:25).

Одлично су црвено-беле започеле други сет и на сервис Ђурићеве стигле до предности – 0:5. Поново је Звезда почела да греши, што Железничар користи да дође до поена заостатка – 6:7. Милка Стијепић је вратила предност свом тиму (6:10), а на обавезној паузи резултат је 9:12. Домаће су потом заиграле знатно боље и врло брзо изједначиле на 14:14. Добиле су шансу Секулић и Чанак, али Железничар не посустаје и на 18:15 има максималних +3. До краја сета Звезда није успела да надокнади ту предност и домаће стиже до изједначења – 1:1 (25:21).

На почетку трећег сета тим Светлане Илић направио је одличну серију и повео са 5:1. Владисављев је реаговао тајм-аутом, шансу је добила и Мила Ђорђевић на месту техничара, али Јовичић не посустаје и предводи Железничар до +7 на 9:2. На техничком тајм-ауту резултат је убедљивих 12:3, а потом црвено-беле освајају три узастопна поена. Ушла је у игру Чанак, потом се вратила и Ђурић, али ништа није могло да поремети домаћу екипу у овом сету, који добијају без икаквих проблема – 25:16, за 2:1.

Још једном је сервис Ђурићеве био кобан по домаћу екипу и донео Звезде предност на почетку сета – 1:4. Наставиле су црвене-беле у истом ритму, Марковић је ас сервисом натерала Илићеву на тајм-ауту при резултату 3:8, након којег Василева везује три поена, два ас сервиса, па је и Александар Владисављев примиран да реагује на исти начин. Сара Вучићевић је одржавала Звездину предност до техничког тајм-аута (8:12), а Бојана Миленковић наставила до новог тајм-аута Илићеве (10:15). Јована Јовичић је успела да примакне своју екипу до минуса од два поена, али чак ни она сама није успела против разиграних црвено-белих, и управо је Звездина ротација долазила до изражаја – Анастасија Секулић је уз Сару Вучићевић предводила две Звездине серије поена до десет сет лопти. Након сервис грешке Кутлешић за 17:25, Звезда поравнава на 2:2 и пети сет је поново одлучивао победника.

А карактер победника у Звездиним дамама је испливао на површио поново. Иако су Лајковчанке повеле након две Звездине грешке, брзо су се исправиле црвено-беле девојке и до техничког тајм-аута водиле 4:8. Јована Јовичић је покушавала да пресудни сет учини што драматичнијим, али Секулић, Вучићевић и Миленковић освајају наредних пет поена, Звезда стиже до осам меч лопти, другу користи за победу Бојана Миленковић! Звезда слави и други пут 3:2 и води 2:0 у полуфиналној серији.

Милка Стијепић је најефикаснија са 18 поена, Бојана Миленковић је постигла 15, Сара Вучићевић 12, Божица Марковић 11 поена.

Полуфинална серија се сели у Београд. Трећи меч је на програму у четвртак од 17:30 на Бањици. Црвено-беле имају две меч лопте за пласман у финале, где их чека актуелни шампион, Визура.

Плеј-оф полуфинале, други меч

ЖЕЛЕЗНИЧАР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2:3 (23:25, 25:21, 25:16, 17:25, 7:15)
Резултат у серији: 0:2

Лајковац – Хала спортова. Гледалаца: 1150. Судије: Анђелко Поповић и Роберт Леко. Трајање меча: 127 минута.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Спасенић (либеро), Грујичић (либеро), Лазаревић, Василева 7, Митровић, Јовичић 31, Кутлешић 8, Гајић 6, Млађеновић 5, Тошић, Станимировић 6, Вигњевић 6. Тренер: Светлана Илић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Секулић 5, Чанак 3, Стијепић 18, Ђурић 5, Марковић 11, Ђорђевић, Миленковић 15, Тасић 4, Вучићевић 12, Лукић 2, Степановић (либеро). Тренер: Александар Владисављев.

Повезане вести

1 comment

Gogi мар 20, 2018 at 15:39

Bravo devojke ajde jos jedna pobeda i u finale da nam to bude cetrdeset i prvo finale u prvenstvu a 69to finale ukupno u svim takmicenja,za godinu-dve prelazimo cifru od 70 finala ukupno da se zna ko je institucija!

Reply

Leave a Comment