Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Војводина вратила „брејк“

У трећој утакмици полуфинала плеј-офа, Војводина се у Београду реванширала Црвеној звезди за пораз у другом мечу полуфиналне серије, и на тај начин стигла на корак од пласмана у финале: Црвена звезда – Војводина НС сем 1:3 (21:25, 25:27, 25:19, 20:25).

Серијом од 3:0, одбојкаши Војводине су први стигли до осетније предности у првом сету (4:7), али је Звезда одмах узвратила истом мером, пре свега, одличним сервисима Машуловића (7:7). Војводина се ипак вратила на +3 пред одлазак на технички тајм-аут (9:12). Томе је доста допринео и велики број сервис грешака нашег тима (4). Уз још две грешке у нападу, у том тренутку, половину поена је Звезда „поклонила“ противнику. После паузе, наставила је наша екипа да греши, актуелни шампион је то знао да искористи и повећа предност (10:15). После тајм-аута Кобиљског, Звезда се консолидовала и после ас поена Гмитровића, и тренер гостију, Османкач, морао је да реагује тајм-аутом (13:15). Звезда је потом стигла на поен заостатка (16:17), али је Војводина потом везала два поена. Пред завршницу сета, Новосађани су понови имали осетну предност (17:22). Звезда се није предавала, већ је направила серију од 4:0, али направила нову грешку у тренутку када је имала напад за изједначење (21:23). Тако је пропуштена последња шанса у првом сету – 0:1 (21:25). Једанаест грешака наше екипе у првом сету, превише против оваквог противника.

Велика борба се водила у првој половини другог сета, ниједна екипа није имала више од два поена предности. На обавезној паузи у сету, Звезда је имала два поена предности, и после поена освојеног након више напада и одбрана са обе стране (12:10). Звезди је припао и први поен после одмора, а убрзо је наша екипа стигла и до +4 (16:12). Новосађани су успели да преполове разлику (18:16). Серија сервис грешака нашег тима помогла је гостима да стигну на поен заостатка, да би Мехић ас поеном изједначио резултат (21:21). Гости су потом везали две сервис грешке, али Звезда није успела то да искористи, па су Новосађани први стигли до сет лопте. У игри на разлику, Звезда је поново ушла у серију грешака, па је Војводина дуплирала вођство у сетовима – 0:2 (25:27). Пет сервис грешака је направила Звезда у завршници другог сета.

После почетног вођства Новосађана, Звезда је преокренула резултат и постепено почела да повећава разлику, да би после техничког там-аута стигла и до +5 (13:8). После успешног напада Гмитровића и ас поена Петровић, црвено-бели су имали седам поена предности (19:12). Реалтивно лако је Звезда решила у корист трећи сет – 1:2 (25:19).

Почетак четвртог сета личио је на почетак трећег, али су улоге биле обрнуте – после вођства Звезде од 3:1, Војводина је преокренула резултат, а на техничком тајм-ауту је имала три поена предности (9:12). Новосађани су освојили и први поен после паузе, па је Кобиљски реаговао тајм-аутом. Уследиле су мини-серије од по 2:0 са обе стране (13:17). Разлика је варирала између два и четири поена, а када је Мехић остигао поен за +5 било је јасно да ће Војводина вратити „брејк“ (18:23). На крају – 1:3 (20:25).

Имаће Звезда за чим да жали у овом мечу, имајући у виду велики број грешака које је наша екипа направили у прва два сета, нарочито у тренуцима када се „ломио“ резултат.

Четврта утакмица је на програму у четвртак, такође у Београду.

Повезане вести

1 comment

marko мар 19, 2018 at 20:57

i trebamo da izgubimo kada onako amaterski odigramo drugi set i od 18-og poena napravimo 6 servis gresaka kao neki rekreativci

Reply

Leave a Comment