Moja Crvena Zvezda
Архива

Uvalin:“Nadamo se iznenađenju, ali moramo biti realni“

Igrači KK Crvena zvezda nadaju se iznenađenju protiv Vrščana

Pred novo iskušenje u NLB ligi i gostovanje Hemofarma u hali „Pionir“, trener našeg kluba dao je intervju za internet portal mondo.rs. Intervju prenosimo u celosti:

Crvena zvezda je za sada jedinu pobedu u NLB ligi ostvarila protiv Cibone. Usledio je zatim poraz u „večitom derbiju“, a u petak je očekuje najteži mogući ispit – u Pionir dolazi lider, Hemofarm.

Trener Mihajlo Uvalin ocenio je da su Vrščani veliki favoriti pošto trenutno igraju najbolju košarku u regionalnom takmičenju.

„Hemofarm svake sezone dokazuje kvalitet i sigurno će i ove voditi glavnu reč u NLB ligi u kojoj trenutno igraju najbolje. Prvi su na tabeli, mi smo poslednji. Naravno da se nadamo iznenađenju, ali treba da budemo realni“, rekao je Uvalin.

Hemofarm je na osam dosadašnjih utakmica ostvario šest pobeda.

„Želeli smo da posle Cibone nastavimo niz dobrih igara, ali u životu ne ide sve onako kako želite. Nekada možete samo onoliko koliko vam se dozvoli, a Partizan je baš protiv nas pokazao evroligaški kvalitet. U petak ćemo imati isti problem“, dodao je Uvalin.

Cilj crveno-belih zato će biti da podigne nivo igre, a ne da juri bodove protiv objektivno boljeg rivala.

„Protiv Hemofarma možemo mnogo da dobijemo, ali to ne mora ništa da znači ako ne pobeđujemo direktne rivale u grčevitoj borbi za opstanak“, zaključio je Mihajlo Uvalin u čiji bi tim posle duže vremena trebalo da se vrati Luka Drča, koji je zbog povrede igrao samo u prvom kolu.

Na terenu bi mogao da se nađe i 17-godišnji Aleksandar Cvetković, koji je povredio ligamente prsta u derbiju sa Partizanom. Izostaće samo kapiten Boris Bakić, koji ove sezone još nije igrao.

„Hemofarm je veoma težak protivnik, ali ne treba da gledamo u njega, već da se posvetimo sebi i ispravimo greške iz prethodnog perioda. Želja i borbenost iz duela sa Cibonom treba da nam budu model“, ocenio je krilni centar Zvezde Uroš Nikolić.

Повезане вести

1 comment

Comments are closed.