Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкаши у полуфиналу плеј-офа гостују актуелном шампиону

Црвено-бели одбојкаши пласирали су се у полуфинале Суперлиге Србије са две „тесне“ победе против Младог радника, а тамо их чека актуелни шампион државе, екипа Војводине.

У оба четвртфинална меча, Звезда је након тај-брејка победила Млади радник и на тај начин продужила серију победа у шампионату Србије на девет. Поменута серија је почела после пораза од наредног противника, Војводине, која је на свом терену надиграла наш тим тек после петог сета. У првом мечу, у Београду, на старту сезоне, Новосађани су лако изашли на крај са нашим тимом, али је од поменутог реванш меча Црвена звезда подигла форму и изгубила само један меч и то у финалу Купа Србије, од Новог Пазара.

Са друге стране, Војводина је заузела прво место у лигашком делу сезоне, а у четвртфиналу је лако изашла на крај са Спартаком из Љига (3:0, 3:1). Свакако су Новосађани фаворити у полуфиналним дуелима, али се црвено-бели неће предати, већ покушати да направе изненађење.

Капитен наше екипе, Александар Гмитровић, изнео је своја очекивања пред први меч полуфиналне серије за званични сајт Одбојкашког клуба Црвена звезда:

„Играмо против екипе која је сигурно једна од најквалитетнијих у држави. Ипак су Новосађани актуелни прваци Србије, тако да нас очекује јако тешка плеј-оф серија. Потпуно растерећено улазимо у полуфиналну серију, спремни смо да дамо све од себе и да покушамо да направимо изненађење. Сигурно је да нас и сада очекује неизвесна серија. Ипак се ради о две веома квалитетне екипе са дугом историјом и традицијом добрих мечева. Верујем да ће и сада бити веома занимљиви и неизвесни мечеви.“

Александар Гмитровић је проглашен за најбољег играча месеца фебруара, и као и у досадашњем делу сезоне, предстваљаће главну нападачаку опцију црвено-белих. Уз његову добру партију и надовезивање играча који су „искакали“ у последње време, изненађење је свакако могуће.

Полуфинална серија се игра на три победе, други меч је на програму у петак, такође у Новом Саду, док ће трећа утакмица бити одиграна у понедељак у Београду.

Полуфинале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге Србије, први меч:

Војводина НС семе – Црвена звезда,

Дворана: мала сала СПЦ „Војводина“, Нови Сад, уторак, 13. 03. 2018. године, 18h

Повезане вести

Leave a Comment