Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Цибона платила за све, убедљив тријумф Звезде

У утакмици без икаквог резултатског значаја и за једну и за другу екипу, Црвена звезда је у последњој утакмици лигашког дела АБА лиге до ногу потукла загребачку Цибону. Црвено-бели су водили од самог почетка утакмице, Хрвати се покренули у другој четвртини и смањили заостатак на 9 поена, да би након тога он само растао. На полувремену је било 48:36, а на крају треће четвртине већ 82:53. Последњи квартал представљао је „одрађивање посла“ и формалност, а Звезда је додатно увећавала предност. Чак 17 тројки постигла је Звезда на вечерашњем мечу. Цибона је на неки начин платила за све што се издешавало Звезди у протеклих неколико недеља.

Назор је желео да шансу пружи млађим кошаркашима и онима који нису имали много прилике да играју у овој сезони, па Жорић није играо ни секунд, док Алимпијевић није слао у игру Антића и Кешеља, а овај дуел су пропустили Дангубић и Јовановић.

На крају, могла би ово да буде додатна доза самопоуздања након тешког периода, а пред веома битна искушења у наставку сезоне, у првом реду плеј-оф АБА лиге, који почиње већ у недељу. Тамо Звезду чека барски Морнар. Алимпијевићева екипа завршила је лигашки део такмичења са скором 19:3, а Цибона на претпоследњем месту са 7 победа и 15 пораза.

22. коло АБА лиге

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС – ЦИБОНА 107:69 (24:14. 24:22, 34:17, 25:16)

Дворана: Александар Николић 
Гледалаца: 500
Судије: Обркнежевић, Шпендл, Пеић

ЗВЕЗДА: Кешељ, Давидовац 5, Лазић 6, Антић, Добрић 18, Фелдин 12п, 5ас, Јанковић 5, Рочести 8, Омић 6п, 4ас, Лесор 16п, 7ск, Енис 21п (7/7 за три), 5ас, Бјелица 10

ЦИБОНА: Билиновац 8, Уљаревић 13, Ратковица, Герамипур 6, Жорић, Ћорић 6, Гилберт, Новачић 11, Бошњак 12, Розић, Љубичић 8, Томас 5

ТОК УТАКМИЦЕ

4/4 (25:16)

Последњи период представљао је формалност, а Звезда није спуштала гас и додатно увећавала предност, до максималних +40 (102:62). Енис је наставио да погађа и стигао до 7 тројке из исто толико покушаја, а управо његовом седмом Звезда је дошла до троцифреног броја поена. До краја, играло се у лаганом ритму, а црвено-бели су стигли до 107 поена.

3/4 (34:17)

Трећа четвртина представљала је вечерас ноћну мору за Цибону. Након прихватљивих -12 на полувремену, Хрвати су трећи период изгубили са 34:17 и били на -29 након 30 минута. Звезда је пред улазак у последњу четвртину имала чак пет играча са двоцифреним учинком (Добрић, Енис, Бјелица, Лесор, Фелдин). Занимљиво је да су гости шутирали око 45% из игре (50% за три), што је више него солидан учинак, али су изгубили и 16 лопти, а Звезда користила сваку прилику да казни ривала. Добрић је имао 13 поена, а Бошњак код Хрвата 10 након 30 минута игре.

2/4 (24:22)

У другом периоду је Дилан Енис експлодирао и погодио три тројке са преко осам метара, док гости нису одиграли ништа другачије него у првом кварталу, тако да је Назор морао да затражи тајм-аут, а црвено-бели су били већ на +17 (37:20), на седам минута до полувремена. Погодио је Енис још једну тројку у наставку, Звезда имала и +19, али је до полувремена темпо нешто успорен, гости серијом тројки направили 10:0, па је након 20 минута било 48:36, иако се у једном тренутку чинило да ће Звезда постићи готово 60 поена и стећи преко 20 поена разлике.

Енис је у првих 20 минута овог дуел постигао 12 поена (4/4 за три), док је Новачић код Хрвата сакупио 9.

1/4 (24:14)

Звезда је стекла солидну залиху након првих 10 минута, одигравши добру одбрану, али и уз обилату помоћ гостију из Загреба. За само три минута, Цибонини играчи изгубили су чак пет лопти, а на томе се нису зауставили, па су до краја првог периода дошли до бројке од чак 9. Није бриљирала ни Звезда, али је одиграла довољно квалитетно да искористи грешке противника и оде на прву паузу са предношћу од 10 поена (24:14). И црвено-бели и Хрвати су постигли по три тројке у првој деоници. Лесор је постигао 6, а Бошњак на другој страни 5 поена.

НАЈАВА

Кошаркаши Црвене звезде дочекују Цибону у последњем колу АБА лиге. Првопласирана екипа дочекује претпоследњи тим на табели и жели да тријумфално заврши регуларни део такмичења, у којем за сада има скор 18-3. И даље су свеже ране од Купа Србије и неких тешких пораза у Евролиги, па ће овај меч бити још једна прилика да црвено-бели победом подигну форму и припреме се за најбитнији део сезоне, у којем их чека борба за титулу у регионалној лиги. Цибона у АБА лиги нема више никаквих амбиција. Још једна тешка сезона за кошаркашког великана завршава се, макар у АБА лиги, неуспешно, вероватно на деоби 10. места са Игокеом.

У првом дуелу ова два тима у сезони, Звезда је славила са 93:87 у Загребу.

 

Повезане вести

4 comments

nele мар 13, 2018 at 18:32

Dobro, Cibona jeste platila za sve ovom mecu, i Cibona svakakoe merilo Zvezdine forme ali svakako da moze da bude znak za postepen izlazak iz ove krize koji je Zvezdi preko potreban pred meceve protiv Mornara. Pocinju najvaznija kosarka sezone bez prava na kiks, pogotovo u Beogradu. Nadam se da ce nasi kosarkasi shvatiti vaznost ovih meceva i da nece ponoviti nedavnu igru protiv Partizana. Bez sumnje imamo kvalitet za osvajanje Aba lige ali ekipa se mora potpuno koncentrisati na igru bez obzira na kvalitet protivnika.

Reply
Pera мар 12, 2018 at 20:50

Nedovoljno da se opere loša igra protiv Barse. I dalje problemi u odbrani i Cibona nije merilo ovakve ekipe. Odbrana mora biti mnogo homogenija a u napadu moraju da učestvuju svi igrači. Feldin je još van ekipe po onome koliko se angažuje a neophodan je u plej ofu ABA lige. Ako ne veruju da su najbolji u toj ABA ligi ne moraju ni da je igraju do kraja svi od ekonoma pa nadalje. Samo verujući ima pomoć onog odozgo da ostvari cilj. Njihov zadatak se zna da daju sve na terenu i da veruju u to a naše su tribine koje moraju da pojedu protivnike.

Reply
zvezdas8989 мар 12, 2018 at 19:39

Mene nervira samo to što kad Zvezda ne pobedi bude mnogo negativnih komentara, a kada pobedimo niko ne pohvali igrače. Bravo ZVEZDO

Reply
Јосиф мар 13, 2018 at 06:33

А кога да похвалиш брате!Јел Бјелицу и Фелдина који играју на силу а веч дуже су у каналу а веч у недељу почиње плеј оф,јел Добриќа који погаѓа само када водимо +30 јел Јанковиќа који мисли даје кошарка хокеј пасе залеќе ко дилеја,реци сем Ениса кога!?Са оваквом игром појединаца јасе и Морнара бојим.позз.мкд

Reply

Leave a Comment