Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Отворени нови терени иза југа!

У недељу, 11. марта, пре утакмице Црвена звезда — Напредак, иза јужне трибине стадиона „Рајко Митић“ свечано су отворени нови терени Омладинске школе нашег клуба.

Овом догађају присуствовали су и многобројни Звездини навијачи који су у потпуности испунили новоизграђену трибину, као и многобројне легенде клуба, међу њима и Владица Поповић, Стеван Стојановић, Душан Савић, Душан Маравић, Станисалв Караси…

Терене су пресецањем врпце отвориле Звездине звезде Драган Џајић и Владимир Петровић Пижон.

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић је изнео и неке техничке податке везане за саме терене, као и планове клуба у будућности, по питању пројеката.

— Познати су циљеви који су још раније постављени. Резултати, као прва ставка. Шампионска титула нема алтернативу, а ове године смо подигли лествицу и сви очекују ново учешће у Европи. Показали смо ове сезоне да знамо и можемо, имамо бодовну предност на табели и сигурно корачамо ка титули. Озбиљно се припремамо и за квалификације за Лигу шампиона. Други стартешки циљ је пословна стабилност. Некада смо имали 53 милиона дуга, а сада је дуг преполовљен, а Црвена звезда редовно испуњава своје обавезе. Трећи циљ је наша Омладинска школа. Имамо много разлога да будемо поносни. Наши дечаци су јесењи шампиони и у омладинској, и у кадетској, и у пионирској селекцији. Више од свега тога нас храбри чињеница да међу овим дечацима имамо много квалитетних играча који ће једног дана бити ослонац првог тима. Звезда се мора ослањати на омладинску школу, а да би се ослонила, мора и улагати у њу — у нове играче, у тренерски кадар, и посебно у инфраструкутуру. То је  разлог зашто смо се окупили овде. Као што видите отварамо два нова терена са вештачком подлогом, димензија 105х68 метара, и трећи 100х64 метара, са природном травом. Урадили смо рефлекторе са луксажом од 250 лукса, по стандарду УЕФА и ФИФА. Две поптуно нове трибине, ова покривена има 500 а она прекопута 600 седишта. На овоме се нећемо зауставити. Чим решимо имовинско правне односе на овој парцели, кренућемо у изградњу новог интерната за смештај играча, ресторана, теретаном и свим другим пратећим садржајима. Наставићемо са радом на инфраструктури, следи нам велика реконструкција западне трибине, иза северне трибине планирамо изградњу велике сале за зимске услове димензија 80х40 метара. Полако али сигурно враћамо Црвену звезде на стазе старе славе и уверен сам да ћемо сви заједно од Звезде поново направити европског великана — рекао је Терзић.

Драган Џајић је истакао уверење да ће нови терени допринети стварању нових асова. Као некада.

—  Овде сам да пожелим срећу свим младим фудбалерима и желим да ови терени подаре нашем клубу што већи број асова. Омладинци и сви који су поникли овде били су увек носиоци игре Црвене звезде. Надам се да ће овако лепи терени подарити нашем колубу велике играче, да ће стећи пре свега славу играјући за Црвену звезду, а после и у другим клубовима где наставе каријере нека ураде шта год могу и желе. Желимо да играчи играју дужи низ година за Црвену звезду, и помогну да оствари резултате на које је Црвена звезда навикла. Мислим да ће тако и бити, верујем у стручни рад, играче и таленте, и видећемо у најскорије време шта ће нам Црвена звезда донети, а ја верујем да ће на овим теренима будући асови да стасају — рекао је Драган Џајић.

На крају догађаја приређен је и ватромет који је симболично означио почетак нове ере Звездине школе за младе играче.

Повезане вести

Leave a Comment