Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКлупска дешавањаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкашице у полуфиналу плеј-офа првенства Србије

Одбојкашице Црвене звезде савладале су ТЕНТ и у другом мечу четвртфиналне серије са максималних 3:0 (25:11, 25:19, 25:21) и обезбедиле пласман у полуфинале плеј-офа првенства Србије.

И у другом мечу изабранице Александра Владисављева убедљиве и уверљиве, као и у првом сусрету. Експресно је Звезда против неугодног противника славила у два меча и обезбедила пласман у полуфиначе.

Одлично и одлучно су ушле меч црвено-беле одбојкашице и на самом старту направиле разлику која је била основа за предност у првом сету, (1:5). Сам почетак са два поена из блока и два ас поена улио је даодатно самопоуздање Звездиним девојкама које су предвођене Милком Стијепић до обавезног тајм-аута водиле 12:9. И у наставку Звезда је наставила у истом ритму, седам везаних поена, Стијепић је стигла до двоцифреног броја поена већ у првом сету (10), а Звезда до тринаест сет лопти. Сара Вучићевић прву претвара у први сет, 11:25 – 0:1.

Звезда је и у другом сету кренула силовито, повела 1:4, Тент је изједначио на 4:4, али када Звездин блок функционише мало ко има прилике. Звездин тандем средњих блокера Вучићевић&Марковић доноси предност на техничком тајм-ауту 12:6. Ђуровић је покушала да врати своју екипу меч, Тент је стигао до 12:17, али Звезда везује наредна три поена (12:20). Сара Вучићевић је преузела ствари у своје руке и донела Звезди шест сет лопти, Миленковић је искористила другу за 0:2, 19:25.

Нови блок Бојане Миленковић и поен у нападу Милке Стијепић отварају трећи сет, али је Тент одговорио са три везана поена (3:2). Имале су предност Обреновчанке, али је Сара Вучићевић везала четири поена, и уз помоћ Бојане Миленковић донела Звезда преокрет до техничког тајм-аута (9:12). Јековић је везала два поена, узвратила је Божица Марковић, још један ас је постигла Бојана Миленковић, а Сара Вучићевић потврђује Звездину предност (15:20). Црвено-беле без већих проблема стижу до шест меч лопти, а пласман у полуфинале оверила је Божица Марковић за коначних, максималних – 0:3 (21:25).

Четири играчице са двоцифреним бројем поена у редовима Црвене звезде. Најефикаснија Бојана Миленковић са 16 поена, пратиле су је Сара Вучићевић са 14, Милка Стијепић 13 и Божица Марковић са 11 поена.

Црвена звезда је први полуфиналиста плеј-офа првенства Србије. Противник ће бити бољи из дуела Железничар (Лајковац) и Динамо (Панчево). Лајковчанке су славиле у првом мечу.

Четвртфинале плеј-оф, други меч

ТЕНТ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:3 (11:25, 19:25, 21:25)

Обреновац, дворана: ЈП СКЦ „Обреновац“. Гледалаца: 250. Судије: Горан Градински и Станислава Симић. Трајање меча: 68 минута.

ТЕНТ: Ашћерић 3, Ћеранић 4, Марковић (либеро), Ђурић (либеро), Јакшић 2, Рогановић, Бјелић 5, Јековић 4, Компировић 2, Лазић 12, Сретовић, Ђуровић 4. Тренер: Маријана Боричић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чанак, Стијепић 13, Ђурић 2, Марковић 11, Милуновић, Ђорђевић, Миленковић 16, Тасић 6, Вучићевић 14, Зеремски (либеро), Лукић, Степановић (либеро). Тренер: Александар Владисављев.

Повезане вести

1 comment

Goranko Ilić мар 10, 2018 at 19:37

Čestitam na prolasku u polufinale! Sjajne ste!

Reply

Leave a Comment