Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Милојевић – Подржите наше момке

Фудбалери Црвене звезде у недељу, 11. марта, од 18:30 дочекују крушевачки Напредак на стадиону „Рајко Митић” у оквиру 27. кола Суперлиге Србије. Уочи меча, од 17 часова, биће свечано отворени нови терени Омладинске школе иза јужне трибине стадиона.

 

Шеф стручпног штаба Црвене звезде Владан милојевић изнео је своја очекивања пред сутрашњу утакмицу.

– Ово је трећа у низ утакмица коју играмо са екипама из горњег дела табеле. Очеује нас тешка утакмица, као и све претходне. Долази нам противник који је стабилан у свим сферама, једна добра екипа са квалитетним појединцима. Имају свој стил игре и пружају подједнако добре партије и на страни и на домаћем терену. Поразили су нас у првом делу првенства и то додатно говори о њиховом квалитету. За наса је најбитније да се најбоље могуће спремимо за ту утакмицу. Временске прилике нам иду у прилог, долази лепше време и очекујемо да навијачи дођу у што већем броју и да нас подрже. Увек нам је драже када их има много, када дају мојим момцима ветар у леђа јер су они то и заслужили. Нема дилеме да ће нас и на сутрашњој утакмици бодрити како само они умеју – рекао је Милојевић.

Звездин стратег осврнуо се и на два врло лепа догађаја у Црвеној звезди.

– Као грађанин, као тренер Црвене звезде и као звездаш сам јако поносан што се отварају нови терени Омладинске школе. Сви ми смо почињали тамо. Мој долазак из малог града, као и почетак тренерске каријере везан је управо за терене иза јужне трибине. Нови терени су заиста били потребни фудбалском клубу и то је најлепша ствар која је могла да се деси Црвеној звезди, да све млађе селекције имају комфор и услове за напредовање. Они су будућност у коју ја не сумњам и много деце одатле ће сутра са поносом носити дрес Црвене звезде. Други догађај на који сам такође изузетно поносан јесте „Црвено-бела крв”, акција добровољног давања крви која медијски није довољно пропраћена, а сматрам да је то што је прикупљено 469 јединица крви, у тренутку када знамо да крви недостаје, изузетно битна и лепа ствар. Сви који су јуче дошли на Маракану и исказали своју хуманост заслужују све похвале. То су ствари које морају да се кажу, нешто најлепше што постоји. Честитам нашим навијачима који су организовали добровољно давање крви, велики респект од мене и мојих играча за све што раде. Када нам време и обавезе буду дозволиле моји играчи, стручни штаб и ја ћемо доћи да дамо крв и помогнемо онима којима је то најпотребније.

Наш шеф стручног штаба још увек не зна којих 11 играча ће извести на терен против Напретка.

– Бабић је имао мањи проблем са повредом, али јуче је одрадио комплетан тренинг, видећемо како ће се сутра осећати. Јуче смо имали опоравк од утакмице тако да ћу тек данас после тренинга знати на које играче могу да рачунам. Када играте на мало лошијим теренима на свака три дана повећане су шансе да дође до повреда.

Искусни стратег осврнуо се и на стање терена у домаћој лиги.

– Временски услови били су јако лоши у претходном периоду па нисмо ни могли да очекујемо да ће терени бити у бољем стању, али условуи су исти за обе екипе. Зато фудбал и јесте интересантан, игра се у свим временским условима, и на плус 30 степени и на минус 10. Не обазиремо се на то, свака екипа мора да буде прилагодљива. Некада морате да промените начин на који сте замислили да играте баш због тих ствари. Наравно да је много лакше играти на бољем терену пре свега зато што онда углавном не долази до повреда, ни наших, ни противничких играча.

Милојевић је говорио и о важности поседа лопте на утакмици.

– Уколико бих дубље анализирао посед лопте морао бих да откријем неке наше тактичке елементе. Све зависи како која екипа игра, ми не играмо на посед, већ практикујемо потпуно другачији фудбал. Посед лопте је најбоље описао тренер Сампаоли чија екипа је имала већи посед лопте, а изгубила је утакмицу. Рекао је да већи посед значи исто толико као када цело вече флертујете са девојком, а у три сата дође неко и одведе је са собом.

Фудбалери Црвене звезде у овом тренутку имају 14 бодова више од другопласиране екипе.

– Не размишљамо о томе, немам очекивања од тога колику разлику желимо да остваримо. За мене су све екипе на тебели исте, имају исти број бодова. У овом тренутку размишљамо само о наредној утакмици и о томе како да освојимо нова три бода – поручио је Милојевић.

 

Повезане вести

1 comment

шаљив мар 10, 2018 at 19:14

ко је она лијепа плавушица.сретно момци и ваљда неће бити опет мучење од игре.да им увалимо три комада у првом поллувремену ,али без пенала

Reply

Leave a Comment