Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Звездине девојке убедљиво до предности у четвртфиналној серији

Звездине одбојкашице савладале Тент са максималних 3:0 (25:19, 25:12, 25:17) и повеле у четвртфиналној серији плеј-офа Суперлиге Србије.

Нешто више од сат времена било је потребно Звезди за победу и предност у четвртфиналу. Убедљива, разноврсна и уверљива игра изабраница Александра Владисављева уливају оптимизам пред други меч четвртфинала у суботу.

Након почетног поена Лазићке за Тент, Звезда је са четири везана поена стигла до предности (4:1), али је исту ту предност и изгубила брзо, након серије од пет везаних поена гошћи, (9:10). Тент је имао минималну предност на техничком тајм-ауту (11:12), после којег су се пробудиле Звездине девојке и напале из свих оружја – ас Миленковићеве, успешан напад Марковићеве, два блока Стијепић, преузеле су предност црвено-беле (17:13). Тент је покушао тајм-аутом да поремети Звездин ритам, Сашка Ђуровић је са три поена приближила своју екипу, али реаговала је Сара Вучићевић, поентирале Миленковић и Тасић, и Звезда рутински приводи први сет крају за вођство – 1:0, 25:19.

Други сет практично идентичан у почетку. Играло се у серијама, док се црвено-беле нису разиграле. Веома разноврсна игра Звезде, расположене су биле Звездине даме. Тент је повео, Звезда преко Тасић и Стијепић натерала Маријану Боричић на тајм-аут (6:2). Након тајм-аута, Ђуровић поново предводи серију поена Тента, а затим црвено-беле везују наредних пет од шест поена за предност на обавезном предаху, (12:6). Одмах након техничког Боричић приморана на још један тајм-аут, Стијепић-Тасић и ас Бојане Миленковић за убедљиву предност Звезде, (15:6). У наставку су изабранице Александра Владисављева дозволиле противницима само шест поена, предвођене Милицом Тасић стигле до 12 сет лопти, Божица Марковић одмах прву претвара у други сет, за мање од 20 минута, 25:12 – 2:0.

Тент је у трећем сету имао предност (0:3, 2:5), али расположене су биле црвено-беле. Покушавала је Ђуровић да одржи своју екипу, тренер Маријана Боричић да размрда тајм-аутом, али Звездин блок је одлично функционисао. Божица Марковић је право освежење за Звездину екипу, пружила је одличну партију и на прави начин искористила поверење, Сара Вучићевић стандардно добра, па је до техничког тајм-аута Звезда имала 12:10. У наставку трећег сета, Звезда је крунисала добру игру са девет меч лопти, Милуновић је ставила тачку на сусрет – 25:17, 3:0!

Бојана Миленковић најефикаснија са 15 поена, Тасић је освојила 14, а Вучићевић и Стијепић по 10. Божица Марковић 8 поена, 3 из блока.

Врло убедљива игра Црвене звезде и предност у четвртфиналној серији плеј-офа. Други меч је на програму у суботу, у Обреновцу.

Четвртфинале плеј-оф, први меч

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ТЕНТ 3:0 (25:19, 25:12, 25:17)

Београд, дворана: СЦ „Вождовац“. Гледалаца: 100. Судије: Владимир Симоновић и Јована Вуковић. Трајање меча: 64 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чанак, Стијепић 10, Ђурић 4, Марковић 8, Милуновић 2, Ђорђевић, Миленковић 15, Тасић 14, Вучићевић 10, Зеремски (либеро), Лукић, Степановић (либеро). Тренер: Александар Владисављев.

ТЕНТ: Ашћерић 2, Ћеранић 2, Марковић (либеро), Ђурић (либеро), Радмиловић, Јакшић 1, Рогановић, Бјелић 4, Јековић, Компировић 10, Лазић 8, Ђуровић 9. Тренер: Маријана Боричић.

Повезане вести

Leave a Comment