Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновијеРегионална лига

Игокеа – Црвена звезда 76-82! Звезда обезбедила прво место пред плеј-оф АБА лиге!

Звезда обезбедила прво место пред плеј-оф

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Игокеу у Лакташима 82-76 (22-24, 20-21, 18-20, 22-11), у претпоследњем колу лигашког дела АБА лиге и обезбедили прво место пред плеј-оф!

Кошаркаши Црвене звезде су и математички обезбедили прво место на крају лигашког дела регионалног такмичења, и предност домаћег терена у плеј-офу.

Пред 3.000 гледалаца у дворани у Лакташима, најефикаснији код црвено-белих био је Тејлор Рочести са 23 поена

Екипа Црвене звезде мтс није блистала у Лакташима, али је стигла до циља, важних бодова и избегла било какву резултатску неизвесност пред последње коло.

Домаћи тим је играо боље у већем делу утакмице, али су црвено-бели држали резултатски прикључак (45-42 за Игокеу на полувремену).

У два наврата Игокеа је имала осетнију предност, највећу на истеку 30.минута (65-57 након поена Јевтовића), али су кошаркаши Црвене звезде направили серију (Енис, Фелдин, Антић и Рочести тројке) и већ после 90 секунди игре у последњој четвртини било је 66-66.

Од тог тренутка, до самог финиша кошаркаши Звезде су „стегли“ одбрану, налазили боља решења у нападу (Рочести, Антић и Давидовац), па је на семафору у 38.минуту стајало 79-71.

Ипак, домаћин се није предавао, некадашњи бек Црвене звезде Вук Радивојевић је погодио тројку па двојку за 76-79, али је тачку на утакмицу ставио Фелдин тројком 48 секунди пре краја.

Црвена звезда мтс је тако 18.победом уз само 3 пораза осигурала предност домаћег терена у плеј офу, који почиње средином марта утакмицама полуфинала са Морнаром у Београду.

Екипа Црвене звезде мтс у четвртак путује у Барселону на меч 25.кола Евролиге са истоименим клубом.

21.коло, АБА лига

ИГОКЕА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 76-82 (24-22, 21-20, 20-18, 11-22)

Лакташи, хала „Лакташи“
Гледалаца: 3.000
Судије: Јурас, Хаџић, Поробић

ИГОКЕА: Поњавић 10, Артис 11, Гајић 3, Глоговац 4, Николић, Милошевић 2, Јевтовић 17, Радивојевић 12, Љубичић 6, Рикић 11. Тренер: Драган Бајић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Дангубић, Давидовац 8 (4ск 2ас), Лазић 3 (3ск), Антић 11 (7ск), Добрић, Фелдин 8 (4ас), Јанковић 5, Рочести 23 (2ас 2укл), Омић 2 (7ск), Лесор 8 (4ск), Енис 6 (2ск 3ас), Бјелица 8 (4ск). Тренер: Душан Алимпијевић

ТОК МЕЧА 

1/4 (24-22)

Рочести, Лазић, Фелдин, Бјелица и Лесор прва петорка на паркету у Лакташима.

Игокеа је отворила утакмица са четири везана коша, али Звезда одговара серијом 10-0, по четири поена Бјелице и Лесора. Тејлор Рочести је везао седам поена за црвено-белеи чувао стечено вођство, али Игоека преко Артиса и Радивојевића стиже до коша минуса 3 минута до краја прве четвртине, 16-17.

Серија 8-2 Игокеи доноси предност на крају првих десет минута, коју је умањио тројком Стефан Јанковић за коналних 24-22.

Рочести 7, Лесор и Бјелица 4

2/4 (21-20)

Добар штерски ритам Игокее се наставио и у наставку. Звезда је успевала да се примакне, али два пута 2+1 (Јевтовић, Поњавић), води домаћу екипу на +7 (36-29) у раној фази друге четвртине. Тајм-аут тражи Душан Алимпијевић.

Први поени Фелдина, кога је пратио Лесор поново доводе шампиона на кош минуса, али нова серија Игокее затвара прво полувреме. Звезда је имала прилику да преокрене стање ствари на терену у своју корист, али нервозни су црвено-бели, Фелдин и Антић нису успели да погоде за три, Рикић јесте 2+1.

Води Игокеа на полувремену у Лакташима, 45-42.

Рочести и Лесор 8 поена.

3/4 (20-18)

И у трећем периоду игре идентично стање ствари у Лакташима. Игокеа је успевала да одржи предност, Звезда јурила повратак у меч.

Рочестијеве налете одбијали су поенима најискуснији Јевтовић и Радивојевић, да би Гајић тројком и Поњавић одвели Игокеу поново на +6, разлика коју је са пенала смањио Фелдин у последњој секунди, 65-60.

Рочести 15, Лесор и Бјелица 8

4/4 (11-22)

Последњи квартал је припао црвено-белима и одлучио победника. Перо Антић је тројком покренуо своју екипу, Рочести другом тројком донео изједначење (66-66), а Давидовац и Рочести наставили Звездину серију 10-1! Рочести је новом тројком одвео Звезду на +8, али је одмах узвратио Радивојевић са пет поена, (76-79).

Победу је потврдио тројком Џејмс Фелдин! Црвена звезда је обезбедила прво место пред плеј-оф, 76-82!

Рочести 23, Антић 11

Повезане вести

12 comments

Loki мар 6, 2018 at 11:05

Auuuu…Admine, druze….Cenzor si par exelence…car medju cenzorima. Cim neko kritikuje Covica, pa i dobronamerno i taksativno, nema sanse da bude objavljeno. To se zove budnost! Bravo!

Reply
Otpisani101 мар 5, 2018 at 20:46

Ako alimpijevic osvoji aba ligu,za mene je to cudo nevidjeno…sezona se blizi kraju a mi ni odbrane a i sut 5 procenata…nema nijedan segment igre gde je zvezda napredovala a uskoro plej of…kup u nisu nije slucajnost i danas da je bila iole jaca ekipa,mi bi smo na poluvremenu prosli kao u nisu protiv partizana…ovo je daleko od igre sampiona i daj boze da osvojimo aba ligu…sa bojkotom delija i trenerom koji jos ne moze da nadje odbranu cele godine protiv piken rola,vrlo tesko…to je istina a vi i dalje verujte da je ovo veceras rutinska pobeda…i iskren da budem nisu me ubedili covic,antic,alimpijevic i lazic,da je u isu sve bilo bajno i novinari pisu gluposti…igra zvezde ide u prilog novinarima…

Reply
josif мар 5, 2018 at 19:57

Rutinski odradjen posao,tek toliko da overimo prvo mesto.Sada upitna je igra i forma pojedinaca ali je to vec na struci,da vrati igrace na pravi kolosek uz tempiranje forme za finis sezone.I Buducnost je imala -30 u drugom delu protiv glodara pa sada nevidim da lete glave.Podrska momcima,neka probaju da osvoje aba,ja mislim dacemo odbraniti naslov,neurade li to znaju i oni i rukovodstvo sta imje ciniti.Pozz.MKD

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 5, 2018 at 20:26

hteli mi da priznamo ili ne ali mi od Covica nemamo boljeg mahera..a tvrdim da sad ode mi za godinu dana opet bi prodavali grb i koseve sa kalemegdana..kako tako krpi,muva a imamo i solidne rezultate

Reply
Pera мар 6, 2018 at 06:29

Mene ne interesuje igra protivnika već finale ABA lige koje je za dve nedelje a mi smo kao raštimovan orkestar. Fascinira me nešto drugo ovi igrači kao da se ne poznaju. Niko nikome ne namešta loptu igramo po zadatku trenera koji se bavi filozofijama a na terenu zavisimo samo i jedino od šuta za tri poena. Kad nam neko postavi zonu kao Igokea sinoć mi nemamo poima a kroz zonu se zna kako se prolazi. Rekao sam prolazi ali mi imamo samo jednog igrača koji zna da prodje kroz zonu to je Ročesti. Pamet u glavu mora se u ove dve nedelje uigrati taktika za Budućnost. Mornar valjda mogu da prodju na domaćem terenu. Sreća je što u Pioniru retko zakaže šut. Pera nije ni približno kvalitetu od starta sezone a Bjelicu bi bilo pametno odmoriti naredne nedelje. Da bar dobijemo tu opciju pod košem. Bekovi i dalje ne vide centre pod košem i očekujem da stručni štab poradi na nekim akcijama kako bi centri mogli da zidaju ka košu. Krajnje je vreme da se svi u klubu a i mi navijači osveste i da se ujedine jer ovo što se sada igra ne valja jer ekipa nekako deluje umorno i tim se pod hitno mora dovesti u najoptimalnije stanje kako bi osvojio ABA ligu i ispunio svoju misiju ove sezone. Nebojša Čović mora da dobije najširu podršku svih nas u i oko kluba da ostane i dalje na čelu kluba jer to najbolje radi na ovim prostorima na njegovo i naše zadovoljstvo a dušmani neka brinu svoje brige. I još nešto gospodo delije vi valjda drugog kluba nemate vidite kako su se okupili grobari oko tima koji je realno 7-8 u ligi i da nije njih verovatno bi se borio za opstanak u ligi. Nije valjda da oni više vole svoj klub od nas. Batalite da se palite na njihovu politiku navlačenja i primate kako bi njima pomogli. Videli ste kako likuju posle jedne nebitne utakmice jer se hrane našim neuspehom. Drugačije igra tim kad ima podršku na terenu a drugačije kad igra kao u pozorištu. Dakle apel svima nama jer je sada odlučujući deo sezone a ja bih rekao budućnosti kluba da se svi okupimo oko njega na naše zadovoljstvo.

Reply
Dragan мар 6, 2018 at 10:35

Josife brate iz Makedonije…da li si ti uopste gledao utakmicu? Ili si samo video rezultat, pa na osnovu toga procenio da je bila rutinska pobeda? Koja rutinska pobeda? Laktasani vodili 37 minuta, nismo mogli vola u d..e da pogodimo, Alimpije hteo da bije igrace u tajm autu, sut za tri bio 23-4, ja pokidao zivce i pobedismo na guzove, na njihovu kratku klupi i na Rocestiju….a onda ti kazes…rutinska pobeda…!!?? Dobro, te smo pobedili, pa malo i sale nije na odmet…Pozdrav za delije iz Makedonije!

Reply
Veteran Sever мар 5, 2018 at 19:52

Dobro je: pobedismo! Sve ostalo NO COMENT!

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 5, 2018 at 19:54

slazem se…ali mora mnogo bolje

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 5, 2018 at 19:08

definitivno Jankovic je cudan momak sa ponasanjem..

Reply
Veteran Sever мар 5, 2018 at 18:53

Sta se ovo dogadja? Ne zna se ko je gori veceras u nasem timu… Cak i Rocesti ne moze da pogodi…U odbrani centri ne postoje(doduse ni u napadu), 7 faulova smo napravili, na koje je Igokea poentirala i uz dodagtno slobodno bacanje!!?? Imamo 9 izgubljenih lopti za poluvreme!!? Feldin, Enis i Dobric kao da su sa kruske pali… Boze, je li ovo neka skrivena kamera!?

Reply
Veteran Sever мар 5, 2018 at 19:09

Za tri imamo sut 13-2 na pocetku drugog poluvremena…jankovic seljacki pravi faulove u napadu, Omic promasuje zakucavanje!!???valjda cemo u nastavku doci k sebi…i pobediti Igokeuu!!!Aman!

Reply
Zeka Zvezdas мар 5, 2018 at 18:32

Auuuu….Igokea skoro sve vreme vodi…sredina druge cetrvtine 7 razlike za tim iz Laktasa koji igraoslabljen bez Sibalica i jednog Amera!

Reply

Leave a Comment