Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоТенис

Петровићу дупла круна у Хераклиону!

Тенисер Црвене звезде Данило Петровић освојио је дуплу круну на турниру из фјучерс серије у Хераклиону (Грчка). Петровић је тријумфовао и у сингл и у дубл конкуренцији!

Колико је Данило Петровић био доминантан на овом турниру говори и податак да је до тријумфа у синглу стигао без изгубљеног сета!

Наш тенисер је био постављен за првог носиоца, а у 1. колу противник му је био Бразилац Диего Матос којег је савалдао са 6:3, 6:4. Домаћег тенисера Јоаниса Стергију Петровић је победио резултатом 6:2, 7:5, а потом је у четвртфиналу био бољи од Италијана Ђованија Фонија са 6:4, 6:3.

У полуфиналу се Петровић сусрео са Холанђанином Анталом Ван Дер Дуимом кога је победио резултатом 6:1, 7:5. Противник нашем тенисеру у финалу био је други носиоц Јаник Јанковиц из Француске, али је Петровић и њега савладао са 7:6(11), 6:2 и домогао се своје 11. титуле у сингл конкуренцији у професионалној каријери.

Данило Петровић је у дублу наступио са Габором Борсосом из Мађарске. Они су у финалу тријумфовали против Адриана Бодмера из Швајцарске и Јакоба Судеа из Немачке резултатом 5:7, 6:4, 10:6. Нашем тенисеру је ово 15. титула у дубл конкуренцији.

Турнир у Хераклиону у Грчкој играо се за наградни фонд од 15.000 долара.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment