Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Стиже Уникаха, важно је из више разлога

Тренер Душан Алимпијевић и првотимац Милко Бјелица пред утакмицу 24. кола Евролиге са Уникахом: „Важна утакмице из више разлога“. Меч се игра у петак од 19 сати у дворани „Александар НИколић“.

Кошаркаши Црвене звезде мтс у петак дочекују екипу Уникахе из Малаге, у утакмици 24. кола Евролиге.

Црвено-бели су након пораза у Бамбергу, имали 7 дана да се освеже, тренирају и добро припреме за меч са прошлосезонским освајачем Еврокупа, али и све предстојеће изазове у финишу Евролиге и АБА лиге.

Тренер црвено-белих Душан Алимпијевић:

За нас је врло важно да смо имали 7 дана за одмор и тренинге. Кроз те тренинге желели смо да повратимо енергију за наставак такмичења у Евролиги, где ће нам свака утакмица бити вро важна, не само због тог такмичења, већ и као део припреме за завршницу АБА лиге – рекао је тренер Црвене звезде мтс и наставио:

Већ сада желимо да покажемо бољу игру, без обзира што имамо и одредјених здравствених проблема, али надамо се да се то неће осетити кроз приступ осталих у екипи. Екипа Уникахе је предвођена од стране Немање Недовића који је у сјајној форми, са пуно права и слободе у игри. Поред њега, екипа Уникахе има озбиљну спољну линију коју смо већ видели, МекКалума, Дијаза, Салина… Тежак меч је пред нама, и зато је подршка навијача врло важна, посебно сада у овом тренутку, када тражимо пут и повратак на победнички колосек – рекао је Алимпијевић.

Са друге стране, Милко Бјелица један од најискуснијих, меч са Уникахом види као важну из једног разлога:

Са једне стране ова утакмица је за нас врло важна јер желимо да се вратимо на победнички колосек. Добро смо се припремили за Уникаху, имали смо времена да се одморимо, да тренирамо, али ће нам за бодове против овакве екипе бити сигурно потребна и подршка навијача, јер у Евролиги нема слабих.

Уникаха, освајач Еврокупа, непредвидљива екипа са великим квалитетом:

Уникаха је тим који на првом месту, као и већина шпанских тимова, игра у високом ритму током читаве утакмице. Имају квалитет, али део мотивације осим жеље да ухватимо прави ритам, имамо и у поразу који смо доживели од њих у првом делу лиге у Малаги. Како би дошли до бодова, мораћемо да подигнемо нашу игру на виши ниво – рекао је Бјелица.

Комплетна екипа црвено-белих и стручни штаб поново су у среду увече имали заједничко дружење и вечеру, након тренинга, а већ у четвртак су наставили припреме за утакмицу са шпанским представником у Евролиги.

Црвено-бели ће тренирати током вечери у дворани „Александар Николић”, док екипа Уникахе стиже у Београд у вечерњим часовима „чартером” из Малаге.

Карте за овај меч су у продаји од среде у свим пословницама Евентима, а капије дворане „Александар Николић” за утакмицу која се игра од 19 сати, биће отворене од 17 часова.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

milos rankovic мар 2, 2018 at 13:14

VI MORATE DA SHVATITE DA NEMATE PODRSKU NAVIJACA SVE JE POCELO KAD JE OMIC DOSAO PRVI SAM SE OBRADOVAO A ON TESKA OLUPINA OD IGRACA NULA DA SU DELIJE BILE U NISU NEBI IZGUBILI KUP DRUGO REALNO KAD POGLEDAS NAS SASTAV I SASTAV BUDUCNOSTI I CEDEVITE A POGOTOVO GROBLJA MI TREBA DA SE PROSETAMO ABA LIGOM STO DOVODI DO ZAKLJUCKA DA NEMAMO TRENERA I COVICEVA JEDINA GRESKA JE TRENER MOLICU BOGA DA OSVOJIMO ABA LIGU JER VOLIM ZVEZDU ALI VOLIM I DELIJE KOJI UVEK PRAVE AMBIJENT O KOME PRICAJU PO EVROPI SKORO NIKO NEKAZE JAKA ZVEZDA NEGO IMAJU OPASNE NAVIJACE HVALA IM NA TOM

Reply

Leave a Comment