Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатКлупска дешавањаКонференције за медијеНајновијеФудбал

Милојевић – Сутра сви у Суботицу

Милојевић пред Спартак

Иако је постојала могућност одлагања меча 24. кола Суперлиге Србије између Спартака и Црвене звезде због лоших временских услова утакмица ће бити одиграна. Сусрет је заказан за недељу, 25. фебруар, од 13 часова на градском стадиону у Суботици.

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић изнео је своја очекивања пред сутрашњи дуел.

– Идемо на једно од тежих гостовања у домаћем првенству. О Спартаку могу да кажем све најлепше, имају одличан играчки кадар, који за мене није био изненађење јер знам да им је тренер Аца Веселиновић, мој пријатељ и одличан стручњак. Заједно смо некада играли у омладинцима Црвене звезде. Знам његову филозофију, где год да је радио правио је одличну екипу и зато сам знао да ће такав случај бити и у Спартаку. Суботичани су били најпријатније изненађење и имали можда и највише играча који су обележили јесењи део првенства. Ипак, неминовност у нашем фудбалу је да одлазе најбољи фудбалери, али и поред тога Спартак је против Напретка пружио одличну партију. Зато нас очекује изузетно тешка утакмица, гостовање у Суботици је увек незгодно, али ми сада морамо да се фокусирамо на нашу лигу. Причао сам својим играчима, сви смо апсолутно спремни за наставак и борбу у домаћем првенству, као и у Купу. Не знам колико ће сутрашња утакмица бити лепа за гледање јер су временске прилике лоше и не знамо у каквом ће стању бити терен. Због тога ће можда утакмица бити са техничке стране мање лепа, али састају се две одличне екипе које ће без сумње пружити свој максимум – рекао је Милојевић.

Стефан Хајдин из редова Спартака ове зиме појачао је Црвену звезду, а још увек чека званични деби у црвено-белом дресу.

– Сви фудбалери који су ми на располагању у сваком тренутку конкуришу за тим. Хајдин је играч који је заслужио позив Црвене звезде, то је показао и на припремама. Много фактора утиче на то у ком ћемо саставу изаћи на терен, можда некад неко ко одлично игра мора да остане на клупи због тактичких замисли. Лично бих волео да могу све њих да имам на терену. Радује ме да су у сваком тренутку сви жељни игре и то што увек могу да рачунам на све. Пресрећан сам као тренер што имам баш овакве играче, волим када ми праве проблем и када имам дилему кога да ставим у тим. На јучерашњем тренингу смо имали мањих потешкоћа, али само због умора или неких механичких удараца код играча. Видећемо данас каква је ситуација и определићу се за играче који ће путовати у Суботицу.

Звездин стратег осврнуо се и на меч Лиге Европе против екипе ЦСКА.

– Спортиста показује свој квалитет баш у тешким ситуацијама. Онолико сте велики колико можете да се покажете у тешкој ситуацији, да потиснете неке емоције и да само гледате у будућности и следећу утакмицу. Сигурно из те утакмице можемо много да научимо, и што се тиче искуства и техничко-тактичких елемената. Имали смо састанак јуче, причали о свему што смо урадили и то оставили иза себе. И као играч и као тренер био сам сведок тога да је срећа некако увек на страни велике екипе и то сам тако и прихватио. Немамо за чиме да жалимо, од првог тренутка причам својим играчима да је најважније да дају све од себе на утакмици, да се представимо у најбољем светлу, да знамо чији дрес и чију историју носимо. Ми смо у овом тренутку представници свих генерација Црвене звезде иза нас.

Екипа Владана Милојевића направила је велики искорак у Европи играњем шеснаестине финала Лиге Европе.

– Ништа ми друго нисмо урадили, него што смо се трудили и дали све од себе. Веровали смо, јако ми је битно да смо труд и енергију, као и индивидуалне квалитете, ставили у функцију клуба. Мислим да је стварно доста тога урађено, али не бих волео да претерујемо хвалоспевима. Трудили смо се да представимо Звезду на најбољи могући начин и мислим да су моји играчи истручни штаб у томе успели. Не бих волео да наспретерано уздижу, само смо дали свој максимум и волео бих да то тако буде и у будућности. То је једини начин да једна екипа успе.

До самог краја шампионата наши фудбалери неће имати много времена за одмор.

– Колико год да је било напорно за нас спортисте је то леп ритам када играте Европу. Не можете лако доћи до великих успеха. До нечега великог морате стићи  тешким путем. Ипак, и распоред у домаћем првенству је доста згуснут, немамо много слободног времена. Имамо и првенство и Куп тако да неће бити много промена, прилагођаваћемо се као што смо то и до сада радили – поручио је Милојевић.

Повезане вести

Leave a Comment