Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Милојевић – Прилагодићемо се условима

Дан уочи реванш утакмице 1/16 финала Лиге Европе која чека Црвену звезду у хладној Москви, шеф стручног штаба Владан Милојевић говорио је пред српским и руским новинарима.

— Немам одређена очекивања пред ову утакмицу. Ми на њу гледамо као и на све утакмице до сад. Оно што смо стално обећавали, поновићемо и овога пута: борићемо се за грб Црвене звезде, презентоваћемо Црвену звезду и Србију на најбољи могући начин. Играмо против великог противника, учеснике Лиге шампиона, екипе која је у ово такмичење дошла са освојених девет бодова у Лиги шампиона. Играли су феноменално, али ми ћемо пробати да одиграмо на најбољем могућем нивоу и немам дилему да ли ће то бити тако — рекао је Милојевић.

ЦСКА је и у Београду показао да је добра и, пре свега уиграна екипа. Опет, и Звезда је показала да и са таквим ЦСКА може равноправно да се носи.

— Истина је да ЦСКА има јако добре индивидуалце, али и јако добар колектив. То је екипа која игра дуго заједно, што је њихово и најјаче оружје. Немам принцип да истичем било кога, ЦСКА је добро вођена екипа, има доста квалитетних и добрих играча који имају искуства и у репрезентативним такмичењима. Можда су више навикли на ову температуру, ми нисмо играли често по оваквом времену, али какви су услови за противника, такви су и за нас. Прилагодићемо се. Услови ће сигурно бити тешки, али због тога је фудбал и занимљив.

Ни овога пута Звездин тренер није да говори о калкулацијама.

— Не играмо да калкулишемо, никада нисмо. Имамо добар стил игре, ништа посебно нисмо спремали. Покушавамо да играмо нападачки, али некада то не можете јер је противник доминантнији. Не играмо ми на контранападе зато што желимо, већ због фактора противника. Када бисмо успели да наметнемо нашу игру, сигурно би противник био тај који игра на контру. Видећете сутра како ћемо се понашати на терену. У оваквом такмичењу тај гол у гостима значи доста, али ја не размишљам тако и не желим да моји играчи размишљају тако. Ми ћемо играти сутра своју игру, па како буде. Нисмо вежбали пенале, али не могу да кажем да бих био задовољан резултатом 0:0, то ћу рећи након меча — закључио је Милојевић.

И Ненад Крстичић дели мишљење свог тренера. Пун је поштовања према ЦСКА, али верује у себе и своје саиграче.

— Нама је шеф пред почетак квалификација унео сигурност, рекао нам је да верујемо у себе и то се одразило на резултате. Имали смо тешку групу и успели смо да прођемо даље. ЦСКА је добар противник и можемо га упоредити са осталима из наше групе. Препуштам им улогу фаворита. Мислим да неће бити никаквих проблема ни што се тиче зиме. Један тренутак може да одлучи утакмицу, надам се у нашу корист. Дошли смо да постигнемо гол и прођемо даље — јасан је Крстичић.

Повезане вести

Leave a Comment