Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Пешић погодио два пута, комбиновани састав Звезде лагано савладао Јавор

Фудбалери Црвене звезде савладали су Јавор резултатом 3:0 у 23. колу Супер лиге резултатом 3:0 и додатно повећали разлику у односу на првог пратиоца, који своју утакмицу игра сутра. Владан Милојевић је на терен послао комбинован састав, са неколико младих играча, уверио се у њихове квалитете још једном и одморио неколико фудбалера за реванш у Москви. Одличан је био Пешић, који је постигао два гола, док је шансе слабо реализовао Бен.

Боаћи, Ле Талек, Доналд, и Јовичић нису били у протоколу, док су Савић и Радоњић одледали меч са клупе.

Звезда је стекла предност већ након осам минута игре, а дуплирала је после пола часа. Аџић је из прве праве прилике погодио мрежу Ђогатовића, добрим ударцем, иако није био у сјајној позицији, да би Пешић са беле тачке удвостручио вођство. Поред тих ситуација црвено-бели су диктирали темпо и држали све под контролом. Јавор је имао два солидна покушаја, али је Борјан само једном био угрожен, и то након своје грешке.

У другом делу се Бен испромашивао и није искористио две више него добре прилике да постигне првенац у црвено-белом дресу. Ипак, донекле се искупио асистенцијом за Пешића, који је у свом стилу реаговао и донео Звезди трећи, а себи други гол.

Милојевићева жеља да одмори одређен број играча пред реванш са ЦСКА узроковала је и благу неуиграност, што се примећивало у игри, али је битније то што је неколико младих играча одиграло сасвим солидно.

Ненад Милијаш је у 60. минуту заменио Крстичића и забележио 232. наступ у црвено-белом, чиме је постао играч са највише наступа у Звездином дресу након Барија. Утакмицу мање има Дејан Миловановић, а једини са више од 200 мечева је Звонко Милојевић.

23.коло Супер лиге

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЈАВОР 3:0 (2:0)

Београд, стадион: „Рајко Митић“.
Гледалаца: 7 588
Судија: Илија Брдар
Жути картони: Фримпонг, Рачић (Звезда), Црномарковић, Маричић (Јавор)
Стрелци: Аџић у 8. и Пешић у 31. и 72. минуту за Звезду

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић, Фримпонг, Бабић, Родић, Рачић, Л.Илић (од 63. Срнић), Крстичић (од 60. Милијаш), Аџић (од 70. Милић), Бен, Пешић. Тренер: Владан Милојевић

ЈАВОР: Ђогатовић, Ристовски, Црномарковић, Корнелиус, Амановић, Панић, Марчић (од 46. Маричић), Севић (од 81. Илић), Петковић (од 61. Цветковић), Ђерић, Мркаић. Тренер: Владо Јагодић

ТОК УТАКМИЦЕ

87′ Неколико полуприлика за Звезду, нема промене резултата.

80′ Борјан на мукама, али успева да укроти ударац Јаворевих играча из даљине.

72′ ГООООООООООЛ, ПЕШИИИИЋ! Одличан пас у простор Бена, лаган трк Пешића поред чувара и мирна завршница, за 3:0! Ђогатовић је изашао на њега, али је нападач Звезде пласирао лопту поред њега и послао је у леву страну Јаворевог гола.

67′ Аџић је и поред четири саиграча у шеснаестерцу одлучио да шутира, а то је урадио лоше и без опасности по гол Ђогатовића. Том приликом се изгледа и повредио, па је изнет са терена. Заменио га је Милић.

58′ И поново Бен. Након акције Крстичића, лопта се одбија до Бена, а овај шутира преко гола.

57′ Рачић шутира главом, без проблема за голмана Јавора.

54′ БЕН… Пешић га је идеално проиграо, а овај ноншалантно дриблао, уместо да одмах шутира ка голу, из стопостотне прилике. Друге у року од три минута…

51′ ЗИЦЕР ПРОПУШТА БЕН! Потпуно сам је изашао испред Ђогатовића и уместо да шутира, закомпликовао ситуацију, покушао два пута да дрибла, али су за то време стигли голмана и штопер гостију и зауставили га.

48′ Бен покушава, опасности нема.

47′ Севић шутира из велике удаљености, али далеко од гола.

45′ Није било већих узбуђења до полувремена. Головима Пешића и Аџића Звезда води са 2:0 након првих 45 минута.

40′ Мркаић добро шутира из даљине, Борјан је сигуран.

31′ ПЕНАЛ И ГОЛ! Бен је сјајно проиграо Пешића, овај са леве стране кренуо ка голу Јавора, али је срушен. Пешић је и преузео одговорност и постигао други гол за Звезду данас.

27′ Пешић покушава из тешке позиције, али погађа спољни део мреже.

24′ Рачић покушава са преко 20 метара, лопта завршава поред гола.

20′ ВЕЛИКА ШАНСА! Маестралан пас Крстичића, разбио је одбрану Јавора, а Родића спојио са голом. Ипак, леви бек Звезде шутирао је из добре позиције директно у Ђогатовића.

16′ Борјан излеће изван шеснаестерца и покушава да интервенише главом, али прави и прекршај том приликом. Одлично је са 17 метара шутирао Севић, али је Борјан интервенисао и послао лопту у корнер.

8′ ГОООООЛ! Лука Аџић је након дуге акције Звезде и прилика за Бена и Пешића успео да резантним ударцем по земљи са левог крила погоди доњи леви угао Ђогатовићевог гола. Звезда је повела са 1:0.

6′ Кардинална грешка Бабића, Родић на сјајан начин зауставља центарфора Јавора који се устремио ка голу Борјана.

НАЈАВА

Након два месеца паузе и утакмице против ЦСКА у 1/16 финала Лиге Европе наставља се и Суперлига Србије у фудбалу. Јавор је гост на стадиону „Рајко Митић“, 14:30.

Црвено-бели су ушли у пролећни део сезоне са два појачања и што је битно за Владана Милојевића, целим тимом са којим је јесенас правио историјске резултате.

Звезда има предност над „вечитим ривалом“ од 9 бодова и са првог места гледа на наставак шампионских битки.

 

Повезане вести

12 comments

Dally феб 18, 2018 at 13:24

Mladi Adžić potpuno sazreo za startnih 11.

Reply
Србин са Космета феб 17, 2018 at 20:24

Без много напора и трошења.
Битно је побеђивати сигурно,како бисмо одржавали разлику пре поделе бодова.

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 17, 2018 at 19:26

dobro je kad se sami jave glodarcine..oni su samo coravi i hvale tetardirane igrace

Reply
Kalderon феб 17, 2018 at 19:05

Samo pritajeni grobari na ovom portalu vredjaju zvezdine igrace, ali ko nerazume igru moze da lupeta svasta nista ga ne kosta.

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 17, 2018 at 17:58

ko kaze da rahiticni krsticic ima znanje ili mu je familija ili je glodar..onako copav i bez ideje moze da igra beogradsku zonu..ajte molim vas ..pa cim je izaso igra bila bolja za 50%..

Reply
Kalderon феб 17, 2018 at 17:38

Ko kaze za Krsticica da nema znanje taj bolje da gleda borbe petlova.

Reply
Hadži Dragan феб 17, 2018 at 16:49

Laganica, ali zašto samo 7500 gledalaca? Hajmo bre cigani, podržimo ekipu.

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 17, 2018 at 15:22

ljudi moji pa ovog krsticica treba na tribine..covek za prvo poluvreme imao 1 dodavanje i 7 pogresnih pasova…pa mali Ilic je za njega inijesta..pa bruka je od krsticica ili raskinuti ugovor ili ga pozajmiti graficaru on nije za fudbal..najveca rupa i najslabija karika..adizic je za njega izmislio fudbal..

Reply
Jesse Pinkman феб 17, 2018 at 15:31

Samo sam cekao kad ce Murinjov prvi savetnik da da analizu igraca zvezde….

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 17, 2018 at 15:40

svaka cast za neznanju..dovoljno

Reply
Jesse Pinkman феб 17, 2018 at 16:27

Ipak je Gvardiola

Reply
Hadži Dragan феб 18, 2018 at 12:55

Nema ga La(k)i da komentariše kako je Ben igračina za Srnića,a juče se sprda dva puta sam pred golmanom i ništa.Daj Bože da grešim,ali Ben nije ništa bolji od Rikardinja,barem na početku.Ševa,ševa,samo ševa,a završnica nikakva.

Reply

Leave a Comment