Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкаши против Суботичана „јуре“ треће место пред плеј-оф

Одбојкаши Црвене звезде се налазе у серији победа у шампионату Србије, и након слабог старта у овом такмичењу изгледају све боље и на терену и на табели. Прилику да наставе низ и укључе се у борбу за трећу позицију пред плеј-оф имаће у суботу против суботичког Спартака.

Спартак, који се ове сезоне вратио у друштво најбољих, одлично је котиран на табели и у досадашњем делу шампионата остварио је скор од девет победа и шест пораза, што је довољно за трећу позицију. Са друге стране, наша екипе има скор од седам победа и осам пораза, колико су уочи овог кола имали и Млади радник, Јединство из Старе Пазове и крагујевачки Раднички. Црвено-бели су одиграли већ три утакмице ове сезоне против Спартака, два у Купу Србије, у којима су забележили тријумф и један у првенству који је припао Суботичанима. Може се закључити да је из више разлога Звезди битна ова утакмица – да приђу на табели свом наредном противнику, али и да задрже тренутну позицију на табели, као и да наставе да подижу форму пред плеј-оф.

Ако се урачунају и утакмице Купа Србије, Црвена звезда је везала шест победа, и према изјави Милутина Нејића за званични сајт нашег одбојкашког клуба, црвено-бели су спремни да ту серију наставе:

„Играћемо на домаћем терену, пред нашом публиком. Добили смо шест утакмица за редом и надам се да ћемо тај низ наставити. Спартак смо елиминисали у четвртфинау Купа, али смо видели да и они могу добро да играју, када смо изгубили у Суперлиги са 3:0 у Суботици. Добро је што у нашој екипи располажемо не само са 6 играча, већ ко год уђе у игру да свој допринос. Јесте борба за 3. место на табели, али мислим да би више требали да се трудимо да наставимо са добрим играма. Приближава се и финале Купа, али и циљамо да будемо што ближе врху табеле пред плеј-оф.“

Идемо до нове победе!

XVI коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге Србије:

Црвена звезда – Спартак (С),

Дворана: УСЦ „Вождовац“, субота, 10. 02. 2018. године, 18h

Повезане вести

Leave a Comment