Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Стотка Црвене звезде против Арманија

Кошаркаши Црвене звезде мтс забележили су девету евролигашку победу против Арманија из Милана. Црвено-бели су у дворани ’’Александар Николић’’ славили резултатом – 100:89 (23:20, 27:25, 21:20, 29:24).

Велика енергија и жеља била је присутна у редовима црвено-белих. Кошаркаши Црвене звезде мтс против себе су имали сјајан нападачки састав Арманија, али када је требало изабраници Душана Алимпијевића су одиграли изврсно у одбрани. Са друге стране напад је констатно био готово савршен.

Сјајно је започео Немања Дангубић, а убрзо се надовезао Матиас Лесор. Уследиле су и сјајне минијатуре Тејлора Рочестија, Стефана Јанковића…. И наведени су најбољи стрелци, али као и што је то најчешће случај у редовима црвено-белих и ову победу донео је тим.

На крају Црвена звезда мтс славила је резултатом 100:89 и забележила девету евролигашку победу. Црвено-беле су предводили поменути Лесор који је забележио дабл-дабл учинак са 15 поена и десет скокова, Рочести који је меч завршио са 14 поена и девет асистенција, као и Јанковић са погођених 15 кошева. Двоцифрени у редовима Звезде били су и Ален Омић са 11 поена и Џејмс Фелдин који је убацио 10.

На почетку утакмице Армани је показао добро познати нападачки потенцијал. Са три погођене тројке гости су повели 9:4, али је одговор био у рукама Немање Дангубића, Милка Бјелице и Тејлора Рочестија који су серијом 7:0 преокренули резултат – 11:9.

У наставку се играло ’’кош за кош’’. Обе екипе су биле веома нападачки расположене, а црвено-бели су ипак успели да одрже предност до краја првог периода – 23:20.

Велика борбеност црвено-белих резултовала је позамашним бројем офанзивних скокова. У раној фази утакмице Црвена звезда их је имала већ пет и из тога добијала лаке поене који су чували предност. Снажно закцавање Немање Дангубића подигло је додатно енергију екипе и распалила атмосферу на трибинама. Црвено-бели су стекли седам поена предности, а Дангубић је на свомконту већ имао осам поена и у том тренутку прерастао у најефикаснијег актера утакмице.

Звезда ту није стала! Уследила је тројка Огњена Добрића који је потврдио невероватну шутерску серију и то уз фаул. Након додатног слободног бацања резултат је гласио 39:28.

У наставку другог периода уследио је прави револверашки обрачун. Расположени шутери Арманија погађали су из различитих позиција, али су црвено-бели имали спреман одговор. Рочести се распуцао, а одличну утакмицу играо је и Матиас Лесор који је већ у првом полувремену био близу дабл-дабл учинка.

Ипак, минијатуром Ендруа Гаудлока италијански састав је успео да смањи предност црвено-белих на 50:45 пре одласка на одмор.

У трећем периоду изабраници Душана Алимпијевића заиграли су веома агресивно. За шест минута Армани је постигао осам поена и предност црвено-белих је поново износила 11 поена након поготка Милка Бјелице у контри – 64:53.

До краја периода Звезда је сачувала предност, а тик пред звук сирене погодио је Лесор за 71:65.

Црвено-бели су играли са много енергије која је представљала разлику на овом мечу. Све боља одбрана доносила је контра нападе. Посебно је блистао Матиас Лесор који је новим сјајним закуцавањем донео и највеће вођство својој екипи на мање од седам минута до краја – 82:69.

Игра изабраника тренера Алимпијевића била је готово савршена у тим тренуцима, а сваку тачку на питање победника ставио је Бранко Лазић тројком на нешто више од три минута до краја. Семафор је показивао 93:77 и већ је било време да славље започне.

Црвена звезда мтс – Армани 100:89 (23:20, 27:25, 21:20, 29:24)

Црвена звезда мтс: 10, Давидовац 5, Лазић 5, Добрић 6, Фелдин 10, Јанковић 15 (4ск), Рочести 14 (9ас), Омић 11, Лесор 15 (10ск), Енис, Јовановић, Бјелица 9.

Душан Алимпијевић:

Врло важна победа за нас, поготово јер је последња евролигашка провера пред Куп. Очигледно је да смо у нападу били много бољи, а у одбрани има ствари које треба поправити, али сам задовољан овом победом. Сјајна утакмица за нас, једна тимска победа, са 22 асистенције, са добром енергијом у скоку, у добра правца. Сад кад причамо о тој одбрани, заиста је тешко не рећи да је тешко држати ову екипу на овако мало поена. Армани је најефикаснија екипа у Евролиги, даје у просеку сличан број поена као данас. Тешко је држати екипу на овако малом броју поена, а опет у тој потрошњи енергије сачувамо.

Повезане вести

7 comments

Pera феб 10, 2018 at 12:54

Večeras je Zvezda pokazala da je veliki šampion jer ima za koga da igra iako je napustio jedan veliki Zvezdaš. Na svodu hale bi morala da stoji parola Znaš ti kako se postaje šampion izadji na teren i pobedi. U slavu velikom glumcu jer je to ostavio Zvezdi u amanet. Svakom zvezdašu je čast i privilegija da je mogao da ima za brata velikog Nebojšu Glogovca. Slava velikom Glogovcu. Batalite bilo kakve rasprave sada, svi Zvezdaši su Zvezdaši i svi su potrebni našem klubu na tribini i bilo gde. Tvrde glave nigde ne vode dakle svi uz klub to je na kraju krajeva dug i prema ovom velikom čoveku. Svaka čast malom Jankoviću kako je postupio posle ove utakmice kupio me za sva vremena a biće naredne sezone igračina.

Reply
milos rankovic феб 9, 2018 at 23:37

PROBLEM ARMANIJA JE STO SVI IGRAJU ZA SEBE I UCINAK ZVEZDA CELU GODINU DOBRO LOSE MISLIM DA CEMO OSVOJITI ABA LIGU OPUSTENO NEMOZE NAMA NIKO DA PARIRA U ABA LIGI PA SLEDECE SEZONE PAMET U GLAVU NEZNAM ZA DRUGE AL MORAM PRIZNATI DELIJE PUNO NEDOSTAJU AL BICE TO U REDU SAD DA PODRZIMO PROTIV ZADRA NASE MOMKE PA DA UZMEMO KUP

Reply
Estrella Roja феб 10, 2018 at 00:23

Nedostaju da prave sranja. Da je sreće da više nikad ne zakorače na košarkašku utakmicu pošto smo, nažalost, prinuđeni da ih još trpimo u fudbalu…bar dok ne krenu da se poštuju zakoni ove zemlje i dok političari prestanu da podilaze kriminalcima. Svakom normalnom navijaču je njegov tim na prvom mestu, nema izgovora da se ne da podrška našem timu kad igra protiv timova iz Evrolige, Abe ili domaćeg prvenstva svejedno. I prestanite više da precenjujete te privilegovane huligane i potcenjujete ostale navijače kao manje vredne. Večeras su navijači bili odlični i nosili su tim do pobede, čak su pokazali i dozu duhovitosti kad su skandirali prilikom izvođenja bacanja Italijana grobarsku anatemu…kao amajliju. 🙂 Voleo bih da Lesor igra i sledeće godine kod nas jer će tek pokazati potencijal. Da je eksplodirao ove sezone sigurno ga ne bi gledali u crveno belom dresu (izuzev ako nije Olimpijakos) naredne godine, nekako slična priča kao sa Lovernjom kod komšija.

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 10, 2018 at 10:32

lepo si rekao..mislim da bi trebalo da dovedemo nekog Omica i na maru i da se otarasimo huligana koji nam samo nanose stetu a nikakva korist..uzivam kad gledam kosarku bez takvih nazovi navijaca

Reply
nemam pojma феб 9, 2018 at 23:21

bravo momci! lepa pobeda. odbrana stucava, ali napad je bio vrhunski, nadoknadili. bravo!!!

Reply
sladajac феб 9, 2018 at 22:38

Ja ovom Armaniju ne mogu da se načudim.Gaudlok,Tiodor,Kuzminkas,kad bi oni igrali za nas, F4 bi bio zagarantovan 100%.. Čestitke našoj Zvezdi na pobedo

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 9, 2018 at 22:47

slazem se.i meni nije jasno..odlicno smo ih sasili.jankovic i lesor odlicni i ostali svi solidni..svaka cast

Reply

Leave a Comment