Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Лидер АБА лиге је Црвена звезда!

Нови лидер АБА лиге је Црвена звезда! Вратили су се наши кошаркаши тамо где им је и место, а ако успеју да на тој позицији остану у преостала три кола, имаће предност домаћег терена у полуфиналу плеј-офа, где би у том случају вероватно играла против Морнара.

До тога су наши момци дошли победом у Железнику против веома мотивисаног тима ФМП-а, који се веома храбро држао и у финишу друге и почетком треће четвртине није дозвољавао Звезди да стекне озбиљнију разлику. Црвено-бели су имали +13 у другој четвртини, домаћи су дошли на само 4 поен заостатка у другом, па на -5 у трећем периоду, али више од тога нису могли. У финишу трећег периода, на крилима Фелдина, Алимпијевићева екипа је потпуно сломила Пантере и стекла максималних 16 поена.

У последњој четвртини распуцао се и Добрић, који је наставио сјајну шутерску серију у АБА лиги, а Звезда је стекла и 26 поена предности. До краја се само чекао коначан резултат меча. ФМП је тако остао без шанси за четврту позицију, али са озбиљним изгледима за пето место, док је наш тим дошао у сјајну ситуацију, иако није изгледало овако пре само десетак дана, када је Будућност имала две победе више.

Звезда је у другом полувремену постигла чак 57 поена, од чега 31 у последњој четвртини.

Након повреде се у тим вратио Џејмс Фелдин, који је одиграо сјајан меч, а одличну партију су пружили и Омић, Бјелица, Рочести, Давидовац и Добрић. На другој страни су се истакли Човић, Оџо, Ненадић и Симанић.

Могло смо на терену да гледамо и доскорашњег кошаркаша Звезде, Драгана Апића и Боришу Симанића, не и Лазаревића и Раданова. Занимљиво је да се само Немања Дангубић није уписао у стрелце у нашем тиму, док на другој страни нису погодили само Јеремић и Шешлија.

19. коло АБА лиге

ФМП – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 77:100 (14:25, 21:18, 18:26, 22:31)

Дворана: ФМП у Железнику
Гледалаца: 300
Судије: Војиновић, Мрдак, Шундић

ФМП: Човић 19п (5/6 за три, 4ас), Ускоковић 4, Јеремић, Апић 11, Пот 9, Ненадић 10, Бурсаћ 2, Радовановић 2, Шешлија, Симанић 8, Оџо 10, Слутски 2

ЗВЕЗДА: Дангубић, Давидовац 9, Лазић 5, Добрић 11 (3/4 за три), Фелдин 19, Јанковић 8п, 5с, Рочести 8п, 8ас, Омић 12п, 5ск, 4ас, Лесор 2, Енис 10п, 4ск, 3ас, Јовановић 5, Бјелица 11п, 4ас

ТОК УТАКМИЦЕ

4/4 (22:31)

Звезда је наставила серију поена, преко распуцаног Добрића, који је наставио да погађа из даљине, а разлика је констатно била већа од 20 поена. Јовановић је поенима уз фаул довео свој тим на максималних +24 (90:66) у 35. минуту. Ишла је Звезда и на +26, а једина дилема је била да ли ће наш тим успети да постигне троцифрен број поена. У томе су наши момци и успели у последњем минуту игре.

3/4 (18:26)

Добро се држао ФМП и у трећој четвртини (чак и поново смањио на осам поена заостатка), све до самог финиша. Звезда је тада стигла до 15 поена разлике, а најрасположенији био је Џејмс Фелдин, да би управо његовом тројком црвено-бели стекли највећу предност и уједну поставили коначан резултат након три четвртине – 69:53. Фелдин и Омић били су најзапаженији у дресу Звезде, док је на другој страни сјајан био Филип Човић.

2/4 (21:18)

Црвено-бели су рутински стигли до максималних +13 током друге четвртине, а разлика до последњих 90 секунди није било двоцифрена. Током скоро девет минута разлика се кретала искључиво између 10 и 13 поена, да би Оџо серијом слободних бацања и Човић тројком успели да спусте заостатак ФМП-а и на свега -4 (35:39). Ипак, серијом 4:0 у последњем минуту, Звезда је отишла на велики одмор са предношћу од 8 поена (43:35). Омић је забележио 9 поена, а Оџо и Човић на другој страни по 10.

1/4 (14:25)

Звезда је одлично отворила утакмицу и за непуних пет минута повела са 12:0, поенима Бјелице, Омића, Рочестија и Давидовца, па је клупа ФМП-а позвала тајм-аут. То је мало тргло играче домаћег тима, који су смањили на седам поена заостатка, али су црвено-бели успешно одржавали предност и завршили први период вођством 25:14. Омић је забележио 7 поена, а Рочести по 4 поена и асистенције.

НАЈАВА

Кошаркаши Црвене звезде гостују екипи ФМП-а у 19. колу АБА лиге. У случају тријумфа, вратиће се на прву позицију на табели, на само три кола пре краја првенства. МЦЗ ће уживо извештвати са лица места.

Звезда је у претходном колу савладала Партизан, а након тога и изгубила од Басконије у Евролиги. За то време, подгоричка Будућност поражена је два пута. То значи да би Црвена звезда победом против ФМП-а у Железнику у понедељак поново дошла на прву позицију, са победом више од првог пратиоца. На руку нашем тиму иде и распоред. До краја такмичења, поред гостовања у предграђу, Звезда игра против Задра и Цибоне у Београду и Игокее у гостима. С друге стране, Будућност дочекује ФМП и МЗТ, али и гостује Партизану у Пиониру.

 

Повезане вести

6 comments

25979123dsbl феб 6, 2018 at 00:46

Dok u FK.Crvena Zvezda klanjaju na sredini terena kao sto je Kanga i mnogi ostali ne racunajte na nas,delije instrument u Gospodar Vucinim rukama.Doktore Covicu pravi zvezdasi su uz tebe hvala ti za svu srecu i radost koju smo…uvek sa tobom..??????

Reply
Estrella Roja феб 6, 2018 at 16:33

Nažalost, danas nije iskoristio priliku da se jasno ogradi od takvih persona nego je optužio medije da prave rascep između „brojača krvnih zrnaca“ i mirnih navijača kojima je jedina mana što nisu dovoljno agresivni. Što se mene tiče, on je u istom brodu Gospodara prvorođenog..iako će se u nekom narednom periodu prati od tih naprednjačkih voda ubeđujući ljude kako mu je život bio ugrožen. Odlično ga poznajem i to je moj problem.

Reply
Pera феб 5, 2018 at 20:29

Ima nešto u ovom Jovanoviću mislim da će kada na leto prodje pripreme pošto je već ukapirao sistem biti odlična petica. Ispravlja postavljanje uvek je na skoku ima visinu, atletski je solidan i ne maši zicere. Lepa utakmica u Železniku naših igrača. Šteta što nije bilo Alekse i Lazarevića jer bi ugodjaj bio veći. Svi igrači su pokušali da pokažu i ozbiljnost ali i atraktivne poteze. Dobro, s tim što polako treba dizati formu i vratiti na teren Antića da završimo sezonu kako treba. Idemo dakle da dobijemo Milano u Pioniru i da uigramo tim za plej of ABA lige. Kup odavno nije mesto gde se mi trošimo.

Reply
sladajac феб 5, 2018 at 20:57

To je prijatelju prijateljska utakmica,veruj mi na njoj bi i onaj nesrecnik Radicevic proigrao.Nema nista od JJ, njih dvoje napolje….

Reply
Zeljo Bar феб 5, 2018 at 19:57

Povratak Feldina……raduje,svi solidni ostali……..idemo daljeee

Reply
Zeljo Bar феб 5, 2018 at 18:49

Lagano…bravo za omica….svi polako ali doprinose….Ovo da dobijemi pa polako na Milano…

Reply

Leave a Comment