Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Црвена звезда – Ујпешт 1:1 (0:1)

Црвена звезда је и трећу утакмицу заредом завршила идентичним резултатом – 1:1.

Терен: Комплекс хотела Риксус
Судија:Гокцен Озтурк (Турска)
Стрелци: Бен (п) у 73′ за Црвену звезду, Мол у 20′ за Ујпешт.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Савић, Ле Талек, Родић, Доналд, Крстичић, Срнић, Радоњић, Бен, Пешић.
Играли су још: Гобељић, Хајдин, Милић, Милијаш, Аџић, Рачић, Л. Илић, Јовељић.

Ујпешт: Пајовић, Литуацки, Бојовић, Мол, Диало, Наги, Симон, Зотер, Нвободо, Пауљевић, Новотни.


Црвена звезда је данас одмерила снаге са веома организованом екипом. Ујпешт је клуб са великом традицијом; у далекој прошлости су се ова два ривала сусретала у европским утакмицама и то у Купу европских шампиона. Мађари су једном успели да елиминишу Црвену звезду, а 10 година касније црвено-бели су се реванширали, и то у сезони када су стигли до полуфинала најјачег европског такмичења.

Тренер Милојевић извео је вероватно и најјачи тим. Бранко Јовичић је изостао због мање повреде, као и Боаћи који борави у Београду и опоравља се од повреде задобијене против Силекса. У првом делу игре, Звезда није успела да наметне свој ритам; напротив, може се рећи да се играло онако како одговара мађарској екипи. Ујпешт се веома дисциплиновано и организовано бранио, и чекао прилику да их полуконтри запрети голу Милана Борјана. Звезда из позиционих напада готово да ниједном није успела да створи прилику, те су се најчешће додавали фудбалери из Звездине последње линије, и то високо на средини терена. Једину праву прилику Звезда је имала после ударца са дистанце. Милан Родић је сачекао повратну лопту и веома снажно шутирао, али је погодио пречку.

Претходно, Ујпешт је повео у 20. минуту. Након корнера и центаршута на другу стативу, уследила је лопта у срце петерца а ногу је подметнуо Мол. Осим те ситуације, Ујпешт је створио још једну одличну прилику када је Борјан био савладан, али је Ле Талек изванредно пратио напад и успео да спречи лопту да по други пут уђе у наш гол.

Звезда је у наставак утакмица ушла знатно боље. Извршено и и неколико измена одмах на почетку другог полувремена, па су нови играчи били Гобељић, Хајдин, Милијаш, Милић и Аџић. За разлику од првог периода, лопта је знатно више кружила око самог казненог простора, и Звезда је у неколико наврата шутирала, пре свих Бен који је у наставку био најистуренији. Крстичић је био знатно расположенији што је допринело и течности Звездине игре.

Одличну прилику имао је Хајдин у 67. минуту. Лука Илић који је само минут раније заменио Доналда, одлично је центрирао, Хајдин је избегао офсајд и био је сам, али је главом шутирао поред стативе. Звезда је до изједначења стигла у 73. минуту. После корнера који је извео Милијаш, један фудбалер Ујпешта играо је руком, а прецизан са беле тачке био је Бен.

До краја утакмице није било стопостотних прилика, и Црвена звезда је забележила и трећи узастопни реми.

Повезане вести

7 comments

Nenad феб 5, 2018 at 18:08

Meni poslednje tri utakmice isto jako podsećaju na period Grofove vladavine. Da li je zaista moguće da nam jedan igrač toliko može praviti razliku.Nama je proleće uvek bilo tzv ‘Zvezdino’,ali od perioda Grofa više ne važi ta krilatica. Tada smo igrali kod njega najslabije.Nadam se da Miloje to vidi i ne bi bilo pametno da na pauzi prvenstva počne da ekperimentiše. Imamo loše iskustvo sa time. Možda se desi da čovek i pogodi, ali ako ne daj Bože loše krene , teško će biti to za isparvku jer će prelazni rok već biti okončan.Pozdrav.

Reply
dusan феб 4, 2018 at 22:19

prodali smo jedinog igraca koga smo mogli. problem je sto je taj pravio razliku kad mu se nisu motale zute minute u glavi. imamo previse igraca i sve to ukupno ne valja. bolje da su dali boacija i zadrzali kangu. ali sada sta je tu je. nemamo drugi tim. mora da se trpi

Reply
Dante феб 4, 2018 at 21:07

Kangi je trebala skoro cela sezona da pocne da daje maximum.

Reply
Dante феб 4, 2018 at 21:02

Imamo toliko kombinacija za vezni red.dovoditi igraca samo da bi dosao nije resenje.partizan iz svojih resursa izvlaci organizatore igre.plus ivanovic sad.gde su nama nikolic.adzic.lukovic.po cemu je ivanovic bolji od gobeljica.gobeljic jak.ima sut.brz.ima pas.igrao veznog u napredku.imali bi nikad jaci vezni red.gde su braca ilici.imamo vise opcija nego partizan.

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 4, 2018 at 19:48

bez obzira sto je pripremna ovo je uzasno lose..igra me podseca na grofa..treca utakmica gde se jasno vidi da krsticic nije ni polu igrac i kad se doda srnic mi smo ocajni..mislim da ce nas cska razvaliti kao lajsnu..nadao sam se da ce terza reagovati jer svi se slazu da nemamo vise igru i da nam treba organizator i mozak ekipe a to sa srnicem i krsticicem je mucno gledati..jedino ben i pesic se trudili..a posle kad usli milijas,gobelja,milic sve po starom..stojkovic je isto najlosiji na pripremama…sve u svemu bice mozda dobro za surdulicu i donji srem a bice muka i da sacuvamo titulu

Reply
Dragan феб 4, 2018 at 22:41

Pesimista si veliki Krvavi…! Plasim se da si stvarno u pravu!

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 4, 2018 at 23:11

brate i ja bi voleo da gresim ali 3 zadnje tekme su zaista ocaj..mozda je dovoljno za donji srem a za cska samo san a vrlo tesko i za titulu

Reply

Leave a Comment