Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Велика шанса за Црвену звезду!

Након тринаестог пораза у Евролиги, кошаркаши Црвене звезде ће сву пажњу у наставку сезоне усмерити ка АБА лиги, која је још на старту сезоне и почетку новог циклуса означена као приоритет. И досадашњих 8 победа и пласман око 10. позиције на табели елитног европског такмичења представља сасвим добар резултат, узимајући у обзир бројне промене у клубу на старту ове такмичарске године. У наредних 9 утакмица наш тим ће моћи да одигра „за своју душу“ и покуша да забележи још неки тријумф.

Ипак, приоритет ће сигурно бити АБА лига, а након не тако добре ситуације у овом такмичењу пре само неколико дана, сада су ствари знатно другачије и позитивније по Звезду.

Наиме, након пораза у Подгорици од Будућности, наш тим је имао победу мање од Црногораца, али и лошији међусобни скор, што је суштински значило два тријумф дефицита. Ипак, за само неколико дана ствари су се промениле. Прво је Будућност поражена од Морнара у Бару, да би синоћ доживела пораз и у дербију против Цедевите.

То значи да би Црвена звезда победом против ФМП-а у Железнику у понедељак поново дошла на прву позицију, са победом више од првог пратиоца. На руку нашем тиму иде и распоред. До краја такмичења, поред гостовања у предграђу, Звезда игра против Задра и Цибоне у Београду и Игокее у гостима. С друге стране, Будућност дочекује ФМП и МЗТ, али и гостује Партизану у Пиониру.

Све ово помно прати и Цедевита, која дочекује Партизан и гостује МЗТ-у и Морнару и нада се киксу Будућности у борби за другу позицију, која би јој донела предност домаћег терена у полуфиналу. Не треба заборавити и наступе ова два клуба у Еврокупу, где ће се, занимљиво, поново срести. Црногорци су остварили и пласман у наредну рунду, где их чека Дарушафака, што може бити значајан фактор пред завршне борбе у АБА лиги.

Свакако, велика шанса за Црвену звезду.

Повезане вести

1 comment

milos rankovic феб 4, 2018 at 13:03

PA BICEMO PRVI AKO GROBARSKA IGOKEA NE BUDE IGRALA KAO DA IM TREBA JER PROTIV NAS UVEK GINU AKO BUDEMO KOMPLETNI U PLEJ OFU KO GOD NAM DODJE RAZBICEMO IH JACI SMO OD SVIH PA SLEDECE SEZONE POD UGOVOROM ENIS DOBRIC DAVIDOVAC JANKOVIC LAZIC DANGUBIC OSTAVITI ANTICA POKUSATI ZADRZATI ROCESTIJA I FELDINA DA LESOR POD UGOVOROM TO JE DESET IGRACA DOVESTI DVE PETICE I EKIPA NA OKUPU

Reply

Leave a Comment