Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Звезда у „Фернандо Буеса Арени“ – петак 20,30

Кошаркаши Црвене звезде мтс отпутовали преко Франкфурта у Виторију, где их у петак од 20.30 ћасова очекује меч 21. кола Евролиге против Басконије Гастеиз

Кошаркаши Црвене звезде мтс путују око 14 часова преко Немачке у Шпанију, где их у петак очекује меч 21. кола Евролиге против Басконије. Јединог представник региона у Евролиги поново очекује прилично напоран пут, прво лет до Франкфурта, па из Немачке до Билбаа, а након трансфера аутобусом до Виторије, црвено-бели ће у хотелу бити тек у касним вечерњим часовима.

Црвена звездаи након велике победе над Олимпјакосом, жели да пружи још једну добру партију у елитном такмичењу, и поред чињенице да тренер Душан Алимпијевић неће моћи да рачуна на повређеног Перу Атића, коме се због повреде задње ложе на последњем тренингу придружио и Марко Кешељ, па је у авион за Виторију „ускочио“ у последњем тренитку Џејмс Фелдин.

Бодови које смо освојили у претходном периоду против Олимпијакоса и Партизана су уз важност тих мечева, и својеврсна мала потврда да играмо боље када имамо времена да тренирамо. Очекује нас утакмица са Баскониом на гостујућем паркету. У односу на први меч, није се много тога променило код њих, они су променили тренера непосредно пред нашу прву утакмицу у Београду, играју добро, константни су, и потпуно заслужено су ту где су на табели Евролиге, у равноправној борби за пласман у ТОП 8. Када говоримо о Басконији, у питању је екипа која је једна од најбољих на центарским позицијама 4 и 5. Имају пуно опција на тој позицији, чврсти су, стабилни, и све то на прави начин повезује игром у оба правца један од најбољих плејмејкера тренутно, Грејнџер – рекао је тренер црвено-белих и осврнуо на период између прве и ове друге утакмице са Басконијом:

Они се од тада нису много променили, али ми јесмо као тим у односу на тај почетак. Играчи су напредовали и индивидуално, и све то ставили у службу тима. Нисмо без шансе – рекао је тренер црвено-белих.

Дејан Давидовац постаје све већа узданица Црвене звезде мтс и у највећим евролигашким изазовима. Након победа над Олимпијакосом и Партизаном, следи нови изазов и пут у Виторију:

Очекује нас сигурно врло тешка утакмица. После победа над Олимпијакосом, што је било врло значајно за нас, и Партизаном, јер је у питању дерби и важан меч за расплет у АБА лиги, идемо у Виторију са великим самопоуздањем. Знамо да је Баскониа врло тежак противник, играју на свом терену, знамо их добро, посебно да су квалитетни на позицијама високих играча. И у Београду су играли добро, искусни су, кажњавали су сваку нашу грешку. Добар тим, али понављам, желимо да направимо добар резултат тамо и очекујем утакмицу која ће бити слична оној у Београду – рекао је Давидовац.

Црвено-бели су у четвртак тренирали у Београду, а одмах након тренинга су се упутили ка аердорому „Никола Тесла“.

У Виторији ће на дан утакмице имати шутерски тренинг, а повратак за Београд планиран је у суботу. Већ у понедељак од 18 сати следи и нови дуел АБА лиге против ФМП-а.

Меч Басконија – Црвена звезда мтс игра се у „Фернандо Буеса Арени“ од 20.30 часова.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment