Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Црвено-бели рутински до нових бодова

Звезда савладала Медвешчак

Ватерполисти Црвене звезде убедљиво су савладали загребачки Медвешчак 16:9 (3:1, 5:1, 5:4, 3:3), у оквиру 10.кола А2 регионалне лиге на 25.мају и задржали лидерску позицију на табели.

У тим се вратио Матеја Асановић, а није наступио центар Никола Николов.

Практично су већ у првом полувремену изабраници Дејана Савића потврдили девети тријумф из исто толико утакмица, и одиграли свој најефикаснији меч у сезони.

Головима Танасковића и Стојановића Звезда је прву четвртину решила у своју корист 3:1, а у другој четвртини Звездини ватерполисти су пет пута погађали мрежу гостију.

Ђорђе Танасковић је наставио голгетерску серију коју је започео против Ваљева у претходном колу, Липар успео да погоди за 4:2, а онда су уследили голови Стојановића, Бурсаћа, поново Танасковића и Шуберића за 8:2 након првог полувремена.

У трећој четвртини Звезда је преко Илића и Његована дошла до 10:2, али је попустила у наставку што су гости искористили и серијом од четири гола спустили минус пред последњих осам минута, (13:6).

У последњој четвртини обе екипе су постигле по три гола, а голман гостију Јеловина је спасио свој тим много убедљивијег пораза у Београду.

Најефикаснији је био капитен Танасковић са 6 голова. Његован, Стојановић и Асановић су два пута тресли мрежу Загрепчана.

Лазар Добожанов је бранио у првом полувремену (4 одбране), Стефан Тодорвски у другом (5 одбрана).

У наредном колу Звезда гостује у Новом Саду, у утакмици која може и да одлучи прво место и директног учесника А1 лиге.

10.коло, А2 регионална лига

Црвена звезда – Медвешчак 16:9 (3:1, 5:1, 5:4, 3:3)

Београд, базен „Милан Гале Мушкатировић“. Судије: Раковић-Крстоношић и Стефановић. Искључења: Црвена звезда 4, Медвешчак 10 минута. Играч више: Црвена звезда 2/5, Медвешчак 2/2.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Добожанов, Танкосић 1, Радовић, Бурсаћ 1, Шуберић 1, Илић 1, Његован 2, Тохољ, Мартиновић, Танасковић 6, Стојановић 2, Асановић 2, Тодоровски, Љубеновић. Тренер: Дејан Савић.

МЕДВЕШЧАК: Јеловина, Б.Павлинић, Анзуловић 2, Реговић, Цванцигер 1, М.Павлинић, Буцонић 2, Маркић 1, Корабек, Гератовић 1, Липар 2, Шкиљић, Маток, Поропат. Тренер: Иван Рукавина

Повезане вести

Leave a Comment