Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Црвена звезда – БАСК 4:1 (3:1)

Фудбалери Црвене звезде забележили су и другу победу у 2018. години. Дан након убедљивог тријумфа против Графичара, црвено-бели су били успешнији и од екипе БАСК.

Терен: Помоћни стадиона „Рајко Митић“
Гледалаца: 200
Судија: Дејан Трифковић
Стрелци: Милић у 17′, Боаћи у 36′ и 45′, Бен у 87′ за Црвену звезду, Мехмедовић у 45′ за БАСК.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Ле Талек, Бабић, Анђелковић, Рачић, Крстичић, Милић, Радоњић, Бен, Боаћи.
Играли су још: Станковић, Хајдин, Милијаш, Ераковић, И. Илић, Николић, Јовељић и Павков.

БАСК: Минић, Бајовић, Мирковић, Павловић, Милановић, Ступар, Паранос, Тодоровић, Светановић, Мехмедовић, Стојановић.


Црвена звезда је и данашњу проверу започела добро, и већ на самом почетку утакмице пречка је спасила госте. Срђан Бабић је главом „тукао“, али није имао среће да затресе мрежу. Посебна пажња гледалаца свакако је била усмерена на Мухамеда Ел Фардуа Бена који је оставио и више него добар утисак. Показао је Бен шта све може; да дрибла из корака и из трка, да прецизним додавањима ствара прилике саиграчима, али и да изузетно снажно шутира са дистанце. Ако је веровати првим утисцима, Црвена звезда је у Бену добила озбиљно појачање.

Управо је Бен забележио асистенцију у 17. минуту када је Милић добро реаговао и по земљи затресао мрежу гостију. БАСК је покушавао да парира нашем тиму, али било је јасно да је квалитет на страни црвено-белих. У 36. минуту Крстичић је демонстрирао класу, прошао је кроз двојицу фудбалера, упутио повратну лопту ка Боаћију који је спретно затресао мрежу. Изгледало је да ће ово бити коначан резултат првог дела, али у последњем минуту виђена су два гола, по један на обе стране терена. Најпре је након нове асистенције Бена поново Боаћи био прецизан, а потом је Мехмедов искористио лоше постављењу офсајд замку задње линије Црвене звезде и успео у првој шанси за госте да превари Борјана.

Други део игре започели су Ненад Милијаш и Стефан Хајдин који су заменили Милића и Анђелковића. Прва велика прилика у наставку виђена је у 59. минуту; Бабић је лепо изнео лопту, пронашао Стојковића на десном боку, а након центаршута нашег бека Бен је шутирао главом, неометан, али преко гола. У 62. минуту тренер Милојевић је у игру послао све резервисте, па је Звездин састав изгледао овако: Станковић, Стојковић, Ераковић, Бабић, Хајдин, И. Илић, Николић, Милијаш, Бен, Јовељић, Павков.

Прилике да се упишу у стрелце имали су и Павков који је лоше шутирао, Милијаш којем је голман атрактивном парадом одбранио ударац са дистанце, као и Јовељић после чијег шута је лопта погодила једног играча гостију. Ипак, Бен је успео да се награди за добру партију и постигне гол у 87. минуту. Вељко Николић је забележио асистенцију после додавања Милијаша.

Како је отворио утакмицу, Бабић ју је тако и завршио — приликом за гол. У последњем минуту Бабић се нашао у доброј прилици, био је неометан али шутирао је поред стативе.

Утакмица је завршена резултатом 4:1. Звездини фудбалери ће већ сутра, у петак, отпутовати у Анталију на други део припрема, а тамо их чекају још четири пријатељске утакмице.

Повезане вести

2 comments

aleksandar ue јан 25, 2018 at 22:00

Da li neko zna da mi kaze sta se desava sa Kangom?Pozdrav svima!

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 25, 2018 at 19:39

Ben je sasvim solidno pojacanje za Srnica i Milica je ronaldo i sa njim smo dobili dostai to nam je nedostajalo po desnoj strani a na levoj je Radonja i jos Pesic to ce biti jako dobro..jos jednom kazem da ce mali Erakovic biti bolji od Vidica..kako pametno cita igru sa 16g to je za pohvalu

Reply

Leave a Comment