Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновијеРегионална лига

И шампион се поклонио пред Звездом!

Звезда савладала Цеље

Кошаркашице Црвене звезде савладале су првака WABA Суперлиге Цинкарну Цеље резултатом 79-71 (13-12, 23-22, 16-12, 27-25) и приредили навијачима велику победу.

Црвено-беле су оствариле вероватно и највећу победу у сезони, веома битну у борби за пласман на Фајнал фор WABA Суперлиге. На најбољи начин су Звездине девојке одговориле након пораза од Монтане.

Звезда је повела тројком Прље, Цеље серијом 7-0 преузео предност, али врло брзо се консолидовао шампион Србије и комбинованим поенима Александре Катанић и Биљане Стјепановић узвратио истом мером и преузео вођство, које потврдила за крај прве четвртине Јелена Јовановић, 13-12.

Цеље успешним шутем ван линије 6,75 није допуштао Звезди да се у раној фази меча одлепи, али Невена Наумчев је својом мини серијом донела црвено-белима плус 6, 24-18. Цеље је успело новом тројком (Фришковец) да изједначи резултат (30-30), али је Снежана Богићевић донела Звезди предност пред полувреме, 36-34.

Николина Делић је ушла у шутерски ритам у трећем кварталу, у којем смо видели шест промена предности и чврсте одбране, коју је прекинула Александра Катанић и осигурала Звезди да у последњих десет минута уђе са 52-46.

Црвена звезда је успешно контролисала ситуацију на паркету и одржавала шест поена разлике између две екипе, да би Богићевић донела максималну предност на два минута до краја, 73-61. То није био крај узбуђењима, Цеље је за минут серијом 8-0, уз две тројке, дошла до минуса од четири поена на уласку у последњи минут. Али, одолеле су црвено-беле, непогрешиве су у пенал завршници биле Мина Ђорђевић и Александра Катанић за коначних 79-71, и нанеле тек други пораз Цељу у досадашњем току сезоне.

Црвена звезда је надскочила словеначког шампиона (46/35), што је био један од кључних сегмената победе над шампионом региона.

Александра Катанић је била најефикаснија са 16 поена, Мина Ђорђевић остварила дабл-дабл учинак – 15 поена, 14 скокова, Богићевић је убацила 14 кошева.

Црвену звезду очекују два дербија у хали „Визура“ у Земуну, између мини репрезентативне паузе. У недељу у шампионату Србије Звезда би победом у великој мери осигурала 1.место пред плеј-оф. Док би победом у 3.колу Суперлиге директном конкуренту у борби за Фајнал фор „побегла“ на две победе.

ККЖ Црвена звезда: Стјепановић 8 (10ск 5ас 3укл), Тешић, Прља 11 (7ас), Богићевић 14 (4ск 5ас 2укл), Зукановић, А.Катанић 16 (3ск 4ас), Ђокић, Наумчев 8, Бојовић 2, Чубра, Ђорђевић 15 (14ск 2ас), Јовановић 5 (2ск 1ас).

Повезане вести

Leave a Comment