Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Радоњић – Од пролећа много очекујем

За Немању Радоњића је прва фаза припрема на Кипру била посебно важна. После периода опоравка од неугодне повреде, Радоњић се вратио тренинзима и са екипом је успешно окончао први део зимских припрема.

— Било је напорно, много смо трчали и радили на стицању физичке спреме, али то је сасвим очекивано за ову фазу припрема. Знали смо шта нас чека и добро смо се припремили. Било ми је мало, не тешко, али необично на самом почетку, јер сам повремено размишљао о повреди коју сам имао. Међутим, након два или три тренинга сам изабцио повреду из мисли. Сада је све у реду, трудим се и радим максимално како бих спремно дочекао припремне утакмице — рекао је Радоњић.

Екипа је остала на окупу, и додатно је појачана. Играчи познају тренера, тренер познаје играче. Сви предуслови су ту да Црвена звезда и на пролеће настави да пружа добре партије.

— Показали смо шта можемо још јесенас, а сада је важно да наставимо тако и додатно се унапредимо. Приступ је важан, у сваки меч морамо ући храбро и концентрисано, са жељом да оставимо срце на терену у сигуран сам да резултат тада неће изостати. Ближе се утакмице против ЦСКА, еуфорија се полако јавља јер утакмице које следе биће велике за све нас. Мислим да можемо да се надигравамо са Русима, верујем у своје другаре и себе, већ смо показали квалитет у Европи. У Србији смо најбоља екипа и заслужено смо први на табели. Имамо веома лепу атмосферу унутар свлачионице. Дуго се познајемо и навијамо за Звезду, мислим да је то много важно у грађењу тимског духа. Помажемо једни другима и понашамо се као према члановима породице, и то је нешто што ће остати иза нас.

Још увек није познато да ли ће Црвена звезда имати подршку својих навијача у дуелу против руског представника.

— Надам се да ћемо имати прилику да на пуном стадиону дочекамо Русе. Уколико не буде навијача, много ће нам недостајати. Много нам значе на свакој утакмици, увек нам дају подршку. Играћемо као да су на трибинама и даћемо све од себе да победимо ЦСКА, али надам се да ће бити са нама — рекао је Радоњић.

Добре партије Радоњића у Звездином дресу јесенас нису остале незапажене ни ван Србије.

— Постоји интересовање за мене, али не знам о чему се ради и стварно не размишљам о томе. Главом сам у Црвеној звезди. Наравно да свакоме прија када га тражи неки добар клуб, али остајем овде макар док не вратимо титулу где и припада.

Због добрих игара уследио је и позив у националну селекцију Србије.

— Много ми је драго што сам дебитовао за репрезентацију. Била је велика част што сам играо поред Тадића, Коларова и осталих момака. Трудићу се да до краја сезоне пружам још боље партије него јесенас, и надам се позиву за Мундијал у Русији — рекао је Радоњић.

Повезане вести

Leave a Comment