Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеТрансфери

Ален Омић нови центар Црвене звезде!

Ален Омић

Словеначки репрезентативац Ален Омић, ново је појачање КК Црвена звезда мтс на центарској позицији. У интервјуу за званични сајт клуба, Ален прича о испуњењу дечачке жеље и великом изазову који доноси играње у Црвеној звезди.

Словеначки центар Ален Омић потписао је уговот са Црвеном звездом мтс до краја сезоне!

Претходних неколико дана појавила се информација да ће се КК Црвена звезда мтс појачати искусним али младим, словеначким центром Аленом Омићем.

Словенац би требало да буде права помоћ искусном Пери Антићу који „оставља срце на терену” али му је неопходна помоћ.

Омић је до сада играо у Хапоелу из Јерусалима и веома се обрадовао могућности да игра за клуб за који навија од младости.

Међутим, познат је и став навијача Звезде да играчи који су из комшилука „нису довољно квалитетни” који представља једину препреку да се младом Словенцу испуни сан да заигра за највећи српски клуб.

Вођени претходним проблемима, поразговарали смо са Аленом Омићем и добили одговоре на нека питања након којих ће јавност у Србији мало боље упознати овог кошаркаша:

Почео сам своју кошаркашку причу у Златорогу, и након тога пут је за свакога ко жели да напредује у словеначкој кошарци сличан. Прешао сам у Олимпију 2012.године. У међувремену, постао сам и репрезентативац Словеније, а касније ме пут води у Гран Канарију,Анадолу ЕФЕС, па Уникаху”.

Многи памте управо сјајну сезону у Уникахи, али и гест из финалне утакмице Еврокупа против Валенсије, када је Омић зарадио искључење јер је утрчао на паркет иако није био у игри – како би бранио саиграча Немању Недовића, некадашњег играча Црвене звезде и српског репрезентативца:

Неда је био мој најбољи пријатељ у Уникахи, момак који ми је много помогао на личном плану да се снађем у Малаги, и неко ко је пуно допринео да освојимо Еврокуп, највећи клупски трофеј до сада у мојој каријери. Некако су ме Звездаши пратили одмалена још у Словенији, имам пуно пријатеља међу њима, уосталом није тајна да је Црвена звезда изузетно популарна у Словенији” рекао је Омић и додао:.

Уосталом имам јако пуно пријатеља и другара међу Србима који живе у Словенији, тај менталитет и народ су ми јако блиски, ту нема никакве тајне, уосталом има ли разлике? И те људе доживљавам као своје, менталитет нам је исти!“

Став да играчи из „непријатељског комшилука „нису довољно квалитетни за Црвену звезду” коментарише на свој начин:

Шта је то непријатељски комшилук? Са друге стране имам квалитет за Црвену звезду и верујем да је ово највећи изазов у мојој каријери. Народ у Србији доживљавам као себи близак, уосталом имао сам још знатно раније идеју да аплицирам за српски пасош уз матерњи словеначки. Ја као Словенац нисам што се вере тиче неко кога то баш занима, одмах и да додам, људе делим на оне добре и лоше, трећег нема. Ако баш некога и интересује, атеиста сам, па нека буде да је Црвена звезда моја нада и вера, јер је мени кошарка на првом месту”, рекао је Омић, који је додао да у слободно време врло радо погледа и филмове Емира Кустурице, а нека писана дела Андрића и Селимовића зна готово напамет.

Како сазнајемо, када је сазнао за иницијалне контакте и интересовање црвено-белих, словеначки репрезентативац инсистирао је на преласку у Београд и Црвену звезду , у коју долази без обештећења из Хапоела.

Такође, своју улогу имао је и Немања Недовић, који је изградио велико пријатељство са словеначким центром.

Омић је репрезентативац Словеније већ 4 године, са Олимпијом је освојио национални куп и два суперупа, док је у дресу Уникахе прошле сезоне управо са Немањом Недовићем славио освајање Еврокупа.

Након Јаке Блажича, Ален Омић је други репрезентативац Словеније који ће носити дрес КК Црвена звезда мтс. Надајмо се да ће оставити и исти траг и освајати трофеје као и Јака.

Бивши центар Олимпије, Гран Канарије, Анадолу ЕФЕС-а и Хапоела из Јерусалима, потписао је уговор са шампионима АБА и КЛС до краја сезоне.

Словеначки репрезентативац је од 2014.године, висок је 216 центиметара, игра на позицији центра и има 25 година.

Срећно Алене и добро дошао у Црвену звезду!

Повезане вести

14 comments

sladajac јан 22, 2018 at 00:36

Nevezano za kosarku,Cvetkovic selektor rukometasa daje nebulozne izjave a sem Sporta i S.Zurnala nije nista procitao o istoriji Srba.Procitaj Cvetkovicu sta je jedan Velikan Jovan Ducic rekao jos pre 80god.o stvaranju nakaradne tvorevine Jugoslavije.

Reply
sladajac јан 22, 2018 at 00:30

Ovi nasi prolupali!,kakve veze imaju sportisti sa desavanju na prostorima bivse drzave?.Ako semo tako onda nijedan Amerikanac nikad ne bi trebalo da igra za nas pa Nemac Cirbes,ma sve su to gluposti.Pustite sportiste da se bave svojim poslom.

Reply
Dragan јан 21, 2018 at 23:03

Kakva su ovo blesava i profasisticka pitanja za coveka koji je samo dosao da igra kosarku!?

Reply
Dejan јан 21, 2018 at 19:39

Volim kada u Zvezdu dolaze igraci iz bivsih YU republika a narocito iz Slovenije. Pokazalo se da oni veoma cene nas klub i uvek u njemu daju 100% svojih mogucnosti. Sven naj i samo napred!!!

Reply
nele јан 20, 2018 at 15:24

Trebalo bi da bude dobro pojacanje ali mi je bas interesantna izjava da ce on biti prava pomoc Anticu. Da li to znaci da se Lesor otpisuje kao i Radicevic. Ja to ipak ne bi radio, ako bi bas da ih poredim Radicevic bas nista nije pokazao za razliku od Lesora koji je cesto (uz sve svoje silne greske i propuste u odbrani a i napadu) medju najefikasnijima u Zvezdinom timu. Lesor igra kao da nema mozga, precesto pravi iste glupe greske u odbrani, u napadu ispusta loptu iz ruku i tako to. Ali cim je on u stanju da za tren oka postigne npr. deset poena to znaci da ipak vredi, vrlo je moguce da i njemu samo fali bolji trener. U svakom slucaju Omicu zelimo dobrodoslicu ali nikako ne bi ni Lesora otpisivao.

Reply
Josif јан 20, 2018 at 16:13

Неверујем да неко отписује Лесора,има 21 год и на њему треба дасе заради,пре би реко да Јовановиќ иде у ФМП.Ипак видечемо можда ни једно но друго веч је константни изостанак Антиќа проузроковао овакво решење.Све у свему одличан играч за АБА .позз.мкд

Reply
Pera јан 20, 2018 at 17:32

Ne ide niko bitan u FMP. Radićevića neže biti u protkolu dok mu se ne nadje klub. Sinoć je bila prava jagma za informacijom ko je centar koji će pojačati najbolji srpski klub. Sajt kluba je jednostavno od 11 pa nadalje bio blokiran jer su svi bili znatiželjni ko je to na vratima Kalemegdana. Epa bato sada svi u hale da se pomogne momcima. Ovo je tim koji će braniti čast nas i celog kluba. Idemo da punimo Pionir a o Omiću ću reći samo ovo. OVakav igrač sa ambicijom i karakterom je mnogo potrebniji našem timu nego Amerikanac koji ganja svoje statistike a klub mu je tu samo da to ostvari. Omić je emotivan mladić i mislim da će dati baš onolikio koliko smo tražili od petice. Ima dovoljno i vremena i prostora da svi igrači daju dovoljno da regionalni prvak i stalni Evroligaš ponovo pokaže pravo lice. Videlo se da nam pod košem treba sigurna opcija sada su nadam se dobili pre svega Ročesti i Enis jer će prodorima imati opciju da probiju i napadnu sigurno koš. Momak sa 2,16 je traženi igrač pogotovo što je istog mentaliteta i govornog područja. ŠTeta je samo što nije došao pre mesec dana jer smo mogli da odigramo drugu fazu evro lige. Svejedno dobro odradjen posao stručnog štaba i predsednika kluba. Idemo dalje Zvezda je život ostalo su samo nijanse. Da podsetim svi u hale da se mi pokažemo kao navijači.

Reply
Pera јан 20, 2018 at 17:36

Makedonac da pozdravite novog igrača u ponedeljak kako dolikuje velikom broju delija u Makedoniji. Imate sreću da vam je gost u ponedeljak najbolji klub bivše Juge.

Reply
josif јан 21, 2018 at 21:20

Ma bicemo tamo svakako,bice nas iz Kumanova,Tetova,Velesa i naravno Skoplja kao i svake godine,ali bez Antica i Feldina bice cupavo.Pozz.MKD

Reply
milos rankovic јан 20, 2018 at 11:21

DOBAR POTEZ DOBAR IGRAC VISOK SAD MOZEMO SA SVIMA U ABA LIGI TO STO JE SLOVENAC STA SMETA NIKAD NAS NIJE VREDJAO JOS JEDNOM DOBRO DOSAO

Reply
Sava Savanovic prvi Srpski vampir јан 20, 2018 at 06:37

Dobro ti nama dosao. Bori se časno i pošteno, potrudi se daš svoj maksimum za našu svetinju, a oni koji nisu za dovodjenje igrača iz „neprijateljskog“ komšiluka neka se sete samo Jake Blažića. A i ne brini, oni uglavnom sede u kaficima kada se nasa Zvezda bori. Oni su tu samo za EL, a mi je ove godine igramo rekreativno. Još jednim, DOBRO TI NAMA DOŠAO!!!

Reply
sladajac јан 20, 2018 at 01:58

Napokon prava petica i to tvrdim najbolji centar u ABA ligi.Dobro nam dosao Omicu nek je sa Srecom i tebi i nama.

Reply
Ivan јан 20, 2018 at 01:23

Dobro došao momak i srećno!

Reply
Estrella Roja јан 20, 2018 at 01:07

Uz gorak ukus usled postavljenih pitanja kao da je nacista u Nirnbergu sredinom četrdesetih, želim dobrodošlicu našem novom igraču i da odigra najbolju košarku u svojoj karijeri. Priželjkivao sam ga dok je još igrao za Olimpiju, ipak nije kasno jer je još relativno mlad i može da podigne našu igru značajno. Da je Radonjić tu uopšte ne bih brinuo za tako nešto. Još jednom, dobro došao, Omiću i ne obaziri se na pojedine kretene.

Reply

Leave a Comment