Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкаши након драме у пет сетова славили у Новом Пазару!

Одбојкаши славили у Новом Пазару

Одбојкаши Црвене звезде остварили су битну победу у 13.колу БПШ Суперлиге након пет сетова у Новом Пазару – 3:2 (16:25, 25:23, 16:25, 25:16, 21:19)!

Иако се чинило да ће победа поново измаћи из руку црвено-белих после пет сетова, показали су карактер Звездини момци и извојевали веома битну победу против актуелног освајача Купа!

И други меч у сезони између Црвене звезде и Новог Пазара решен је у пет сетова, трећи у последње четири утакмице.

Није добро кренуло по црвено-беле у „Пендику“. Након почетног поена Звездиног капитена и најбољег стрелца лиге Гмитровића, Нови Пазар је везао пет поена, уз Звездину помоћ. Кобиљски је био приморан да затражи тајм-аут већ на почетку, а након нова два поена Пазараца, још један, (7:1). Звезда је успела да се тргне након другог предаха, на технички тајм-аут Нови Пазар иде са 12:8. Ипак, нису Пазарци допустили да испусте предност пред својом публиком, и долазе до осам сет лопти, (24:16). Искористили су одмах прву прилику и блоком Хамзагића решили први сет у своју корист, 25:16 – 1:0.

Велика борба у другом сету, у којем је резултатска клацкалица била присутна од почетка до краја. Црвена звезда је преко најбољег блокера шампионата Србије Немање Машуловића дошла до предности (1:3), Нови Пазар се вратио у меч, а након игре поен за поен, Звезда везује три и приморава Затрића да затражи тајм-аут при резултату 6:10. Тајм-аут је био потребан домаћину, који је везао пет поена и изједначио, а Данило Павловић доноси Звезди минималну предност пред обавезан одмор, (11:12). Поен за поен се играло до саме завршнице сета. Нови Пазар је преко блока стигао до 20:18, Звезда преко Данила Павловића до 20:20. Црвено-бели су били концентрисанија екипа на крају, и освојили три последња поена. Машуловић је донео 23:23, а Нејић прву сет лопту, одмах потом и изједначење у мечу, 23:25 – 1:1.

Нови Пазар је у трећи сет ушао решен да поврати предност, и веома брзо дошао до предности. Трећи сет је био практично идентичан као први. Након 3:0, следи 6:2, а до техничког тајм-аута Нови Пазар је повећао вођство на шест разлике, 12:6. Серију поена Пазарци су наставили и након обавезног тајм-аута, Драган Кобиљски је морао да затражи нови тајм-аут, други у трећем сету при 15:7 за домаћина. Као и у првом сету, Нови Пазар брзо долази до осам сет лопти, реализује прву, овог пута блок Поломца и осваја трећи сет за нову предност, 25:16 – 2:1.

Црвено-бели су одговорили у четвртом сету, иако то на самом старту није тако изгледало. Након 3:0 за Нови Пазар, почели су домаћи да греше, а Звездини одбојкаши су то успели да искористе, освојили 10 од наредних 14 поена и натерали Затрића на тајм-аут, (7:10). Нејић се разиграо, па је Звезда и на обавезан тајм-аут отишла са вођством, (8:12). Тренд да екипа која има предност код техничког тајм-аута осваја и сет наставила се и у четвртом сету. Црвена звезда је стабилизовала пријем, на време се „одлепила“ до недостижне предности и стигла до 11 сет лопти. Лакше него у другом сету црвено-бели стижу до изједачења, најубедљивијег сета на мечу и новог петог сета у сезони, 16:25 – 2:2.

Пети сет су отворили поенима Додић и Поломац, а Нови Пазар имао први „мини брејк“, који је анулирао Машуловић након трећег ас сервиса (5:5), а велика узбуђења су се наставила до самог краја. При резултату 9:9 Драган Кобиљски је затражио тајм-аут, Машуловић и Данило Павловић донели Звезди два поена предности (10:12), а Хамза Затрић узвратио истом мером на другој страни – тајм-аут. Међутим, драма се наставила. Црвена звезда је имала две меч лопте (12:14), али Нови Пазар је успео да преокрене резултат и дође до своје прве меч лопте (15:14). Уследиле су промене, Нови Пазар је имао три, Црвена звезда четири, али је искористила пету меч лопту! Петровић је храбрим нападом донео 19:20, а Машуловић у блоку победу, 19:21- 2:3!

Пета победа црвено-белих у шампионату, друга на старту године, на „врућем“ терену. Надамо се најава лепших дана у текућој сезони.

Црвена звезда је коначно прекинула неугодну серију пораза након пет сетова, и други пут ове сезоне славила након пет одиграних сетова.

Нејић је најефикаснији са 17 поена, Машуловић је освојио 16 – 7 из блока укључујући одлучујући, 3 ас сервиса. Битне роле имали су и Додић са 12 и Данило Павловић са 10 поена.

У наредном колу црвено-бели дочекују последњепласирану Рибницу из Краљева.

13.коло, БПШ Суперлига

НОВИ ПАЗАР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2:3 (25:16, 23:25, 25:16, 16:25, 19:21)

Нови Пазар, дворана: Пендик. Гледалаца: 800. Судије: Ђорђе Зеленовић и Томислав Поповић. Трајање меча: 117 минута.

НОВИ ПАЗАР: Вукашиновић 16, Сретеновић, Поломац 13, Затрић, Даца 5, Зуковић (либеро), Божовић, Радосављевић 20, Симић, Вилимановић 3, Прушевић 1, Хамзагић 22. Тренер: Хамза Затрић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јевтић (либеро), Тадић, Стоковић, Гмитровић 7, Машуловић 16, Петровић 7, Нејић 17, Јовановић, Додић 12, Н.Павловић 3, Андоновић 3, Д. Павловић 10. Тренер: Драган Кобиљски

Повезане вести

1 comment

Ivan јан 19, 2018 at 22:35

BRAVO MOMCI i nastavite sa pobedama!

Reply

Leave a Comment