Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Битна победа Звезде, Цедевита се некако спасила понижења у финишу

У дербију 16. кола АБА лиге, у дворани „Александар Николић“ пред 6.345 гледалаца, Црвена звезда – Цедевита 82-66!

Кошаркаши Црвене звезде забележили су битну победу у 16. колу АБА лиге против загребачке Цедевите и наставили борбу за прво место, на којем је и даље Будућност.

Крајњи резултат је још и добар за госте, јер је у једном тренутку било и 34 поена разлике, (72-38).

У лепој атмосфери пуне дворане „Александар Николић“ екипа тренера Душана Алимпијевића од старта утакмице јаком одбраном и разноврсним решењима у нападу није дозволила гостима из Загреба да озбиљније припрете на овој утакмици.

Стартну петорку на овој утакмици чинили су Рочести, Лазић, Дангубић, Бјелица и Лесор. Поенима Лесора и капитена Лазића Звезда је водила након мање од 3 минута игре у првој четвртини 5-1.

Изузетно јаке одбране на обе стране обележиле су почетак утакмице, те је резултат након 5 минута игре био 7-3 у корист браниоца титуле у Регионалној лиги. Велико залагање у одбрани, тројка Рочестија и фантастично закуцавање Лесора у контри донели су црвено–белима до тада највећу предност, 12-5, а тренер гостију Јури Здовц затражио је први тајм-аут.

Наставили су црвено-бели са агресивном одбраном, те гостима нису дозволили да се резултатски примакну. У нападу, Фелдин и Рочести су погађали за три, док је Јанковић атрактивно закуцао након асистенције Антића за 26-13 након првих 10 минута игре.

Наставили су кошаркаши Црвене звезде у истом ритму и у другој деоници, коју је Фелдин отворио тројком
и у том ритму наставили су до краја првог полувремена.

Фантастично су играли црвено–бели у првом полувремену на обе стране терена, а највише се истакао Фелдин са 20 постигнутих поена (6 од 7 ван линије 6,75), пратили су га Лесор са 9, односно Рочести са 8 постигнутих поена. Резултат након првих 20 минута игре 54-29 у корист домаће екипе.

Почетак треће четвртине донекле је подсетио на прву четвртину, први поени постигнути су тек након нешто више од два минута игре, али након тога кренула је нова серија домаћег тима, великих +30 донео је Фелдин пошто је искористио додатно слободно бацање након полагања уз фаул, 64-34. Мирно су црвено – бели привели крају трећу четвртину, стигли до максималне предности на мечу (72-38), а резултат пред последњих 10 минута утакмице је био 72-40.

Нешто опуштенија игра у уводна 3 минута последње четвртине, натерала је тренера Алимпијевића да затражи тајм аут, 74-52. У тим тренуцима гости из Загреба су почели да погађају готово из свих позиција, те су први пут након дуже времена стигли на -16, 74-58.

Ипак, након тек четири убачена поена у скоро пет минута, црвено-бели су стабилизовали игру, и на крају мирно привели овај дерби крају и стигли до врло важних бодова у такмичењу које је приоритет у овој сезони.

Сјајну партију пружио је Џејмс Фелдин, а изузетно је одиграо и Тејлор Рочести, који је остварио дабл-дабл учинак, 15 поена и 10 скокова. Матиас Лесор је био један скок далеко од дабл-дабл остварења, 11 поена, 9 скокова.

Већ у уторак Химки стиже у халу „Пионир“, у четвртак Црвена звезда путује у Тел Авив, а следеће недеље у Скопље.

16. коло, АБА лига

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЦЕДЕВИТА 82-66 (26-13, 28-16, 18-11, 10-26)

Београд, „Александар Николић“.
Гледалаца: 6.345
Судије: Јовчић, Хордов, Кољеншић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС: Радичевић, Дангубић 2 (4ск), Давидовац 4, Лазић 2 (4ск 2укл), Антић 1 (6), Фелдин 27 (2ас 2укл), Јанковић 4, Рочести 15 (10ас), Лесор 11 (9ск 1блк), Енис 5, Јовановић, Бјелица 11 (4ск). Тренер: Душан Алимпијевић

ЦЕДЕВИТА: Укић 5, Перковић, Џонсон, Катић 2, Николс 13, Славица 4, Жганец 11, Муса 8, Чери 13, Маркота 3, Стипановић 8, Марфи. Тренер: Јуре Здовц

ТОК МЕЧА

Од самог старта Звезда је преузела контролу над утакмицом, повела са 3:0, 5:1, 14:5, а када је први пут стекла двоцифрену разлику (21:10), није више дала наду Цедевити. На фантастичан почетак утакмице Матијаса Лесора, надовезао се Џејмс Фелдин, који је постигао шест тројки и укупно 20 поена до полувремена.

Није изгледало након првих пет минута меча да ће Звезда убацити Хрватима 54 коша за двадесет минута, посебно након резултата 5:3 након пет минута игре. Ипак, у наредних 15, наш тим их је постигао готово 50, решетајући госте из свих оружја, за убедљивих +25 до паузе.

Све што су успели играчи из Загреба јесте прилазак на 9 поена заостатка у два наврата, али ништа више од тога. Фелдинове серије тројки само су продужиле агонију Цедевите, која није имала никаквог решења.

И у трећем делу игре иста слика. Звезда није дозволила Цедевити да постигне кош читава четири минута, а након тога, Хрвати су убацили свега 11 поена. Црвено-бели су водили и са 34 поена разлике и потврдили да је меч био решен још на полувремену.

Утисак је покварен у последњем периоду, кад су гости засули кош Звезде и смањили на -13 у 39. минуту. Ипак, Звезда је лако привела утакмицу крају и најавила повратак на победнички колосек.

ТОК УТАКМИЦЕ

4/4 (10:26)

У последњем периоду дошло је до опуштања, па је Цедевита за мање од четири минута постигла чак 18 поена и потпуно смањила заостатак.

Ипак, није могла више од приласка на 13 поена заостатка. Звезда није имала проблема и лако је привела утакмицу крају.

3/4 (18:11)

Звезда је стекла и 29 поена преимућства (58:29), а Цедевита тек након четири минута игре у трећем периоду постигла прве поене.

Поенима Бјелице црвено-бели су први пут стекли више од 30 поена предности (66:34), а до краја трећег периода ишла и до +34 (72:38). На крају три четвртине: 72:40.

2/4 (28:16)

Звезда је добро отворила и 2/4, стигла до максималних +16 (31:15), а онда допустила Жганецу и Николсу да серијом 7:0 смање на девет поена заостатка.

Ипак, на 33:24 уследио је рафал Фелдина, Рочестија, Бјелице и Ениса, за великих +21 (45:24) на нешто мање од пет минута пре полувремена.

Гости су мало смањили заостатак, али је Фелдин дошао до невероватне шесте тројке вечерас и одвео свој тим на 51:29.

На паузу се отишло с резултатом 54:29.

1/4 (26:13)

Након две утакмице у којима је Звезда примила 200 поена, видели смо нешто сасвим супротно на почетку дуела против Цедевите. Гости су у првих пет минута постигли свега један кош из игре, а наш тим је то искористио и остварио почетну предност. Здовц је затражио тајм-аут на 12:5 и нешто више од четири минута пре краја 1/4.

Николс је на тренутак бљеснуо и везао пет поена, али три тројке Рочестија и Фелдина и можда најбоља утакмица Лесора у црвено-белом учинили су да наш тим оде на паузу пред 2/4 са великих +13 (26:13). Било је и +15.

 

Повезане вести

21 comments

dejo јан 17, 2018 at 13:55

Treba Crvenoj Zvezdi jos tri igraca jedan na petici jedan bek suter i jedna cetvorka bar ja tako mislim za prolaz dalje u top 8 a ja pitam ovdje sve navijace Crvene Zvezde da li treba sve napravit da Crvena Zvezda igra na svom terenu u Beogradu jer jednom se pruza prilika pa ko zna kad vise a ovo treba i Covketu postavit od svih nas Zvezdasa i kojima je Crvena Zvezda u srcu

Reply
Gogi јан 15, 2018 at 15:09

Au sto ih razvalismo,faca onog Musavog Muse na -25 na poluvremenu neprocenjivo,ne duva se kao u prvoj utakmici ni on ni onaj ridji mali napaljenko sto je skakao sa klupe,a onaj njihov debilni trener opet daje izjave tipa i dalje tvrdi da su najjaci na Jadranu,pa da ste jaci pobedili bi a ne preko 30 razlike gubili i da nismo smanjili gas bilo bi i vise jos da smo doveli 2 krstena pojacanja +50 lagano…Zbog ovakvih debila treba da ih izgazimo sledeci put do kraja al’ ima dana za megdana,za sada naplaceno sa kamatom…

Reply
Barani....Vjerni.... јан 15, 2018 at 13:12

Udarajte minuse…ko gid da je…ugazicemo i Himki i evo sad kazem nisam vidovif ali too 8 je na dohvatu…..Javicu se sutra vece sta god bilo ali me brine sto nema dezurnih depresija….da vam nije lose nedaj boze…POZDRAV ZA H.N. i brata sa Kosova….naravno i umjerene krigicare…PODRSKA TIMU I DALJE I UVJEK I VJEKOVA

Reply
Veteran Sever јан 15, 2018 at 14:18

Sta se ti ovde javljas da zavadjavas Zvezdase izmedju sebe!!??? U kom si ti fazonu??? Svako ima pravo na svoje misljenje i svoj stav! Neko je kao licnost vise kritican, nego manje…i to je to…Covece pun si neke mrznje i agresije…usmeri to na grobare, varvare i sta znam koga, a ne na Zvezdinom sajtu, na Zvezdase!!! Apsolutno nerazumljivo!

Reply
Backo јан 15, 2018 at 17:45

Ne radi se o tome da li je neko vise ili manje kriticki nastrojen, nego o tome da vec poodavno ovde postoje dezurni ljudi koji se javljaju samo kada izgubimo!

Reply
Veteran Sever јан 15, 2018 at 18:16

Pa, sta onda… svako se javlja kad oseti potrebu…neko teze dozivljava poraze (kao ja, recimo), pa onda ima potrebu da se izjada, neko je kao covek kriticniji… to je sve normalno! A nije normalno da vredjes, pljujes i pretis ljuidima koje i NE POZNAJES, jer su oni izneli misljenje s kojima se ti ne slazes! I niko nije duzan da se javlja posle svake utakmice…
Nema mesta da se Zvezdase medjusobno vredjaju!

Reply
Backo јан 15, 2018 at 19:04

Opet pises nesto, i opet ne odgovaras na komentar na koji pises…
Kada je ovde Baranin nekoga vredjao? On je jedan od retkih koji ovde daje neogranicenu podrsku klubu!

Veteran Sever јан 15, 2018 at 19:09

Opet pisem nesto…a nisam tebe pitao za dozvolu!?
Hajde zaboravi…sve si u pravu…

Backo јан 15, 2018 at 19:24

Zasto me ne cudi sto si opet zaobisao pitanje? :smeh:

Barani....Vjerni.... јан 15, 2018 at 18:12

Stari moj,ja tebe ne razumijem i da li si ikad video da ja pljujem ili pokusavam da zavadim bilo koga niti nedaj boze mrzim.Ali vjeruj da me nervira pljuvanje posle zvakog poraza…cemu to.Razumijem kritike ali ne i pljuvanje.Neki su po Radonjicu i drvlje i kamenje bacali pa sad dje je radomja…Sto se tice grobara i varvara zna se moj stav i nikome necu da se pravdam koliko volim Zvezdu kao i svi……Eto posto vidim da si veteran a imam par prijatelja koje postujem i tih razloga sto su pravi navijaci i prekaljene Delije…..ispostovacu i necu nista ruzno reci i odgovoriti….skrenuh sa teme price….GAZIMO I HIMKI…..POZDRAV

Reply
Veteran Sever јан 15, 2018 at 18:23

Ma, sve OK….samo normalno i korektno zelim…
Ovde, recimo,ima par ljudi(vidi se da su klinci) koji pisu neverovatne gluposti, i ja im nikad nisam odgovorio…kapiram da su Zvezdasi i da i iz njih govori Zvezdasko srce….i necu ni da se raspravljam sa njima, a kamoli da ih vredjam, omalovazavam bez obzira sto pisu notorne gluposti, jer ZVEZDA JE ZIVOT OSTALO SU SITNICE!

Reply
rene artoa јан 15, 2018 at 00:36

Rekao sam da trebamo dati podrsku i posle poraza, ljudi ovo je ubitacan tempo, kad bi mogli da dobijemo jednu od dve u EL bilo bi super a tek dve to bi bila fantazija i veliki korak ka top 8. Pozdrav i velika podrska igracima i strucnom stabu sta god napravili u sledecoj paklenoj nedelji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
Josif јан 14, 2018 at 21:14

Када добијемо 5 коментара од којих двојца питају за линк преноса,када губимо 50 коментара од којих 45 пљувача.Врло битна победа са којом смо обезбедили домачи терен у полуфиналу.Честитке момцима и стручном штабу.Идемо даље,рачуни се своде на крају.Ја верујем даче бити триплета и калемегдам у јуну.позз.мкд

Reply
Србин са Космета јан 14, 2018 at 22:07

Слажем се!
Баранин написа пре пар дана да ћемо их развалити!

Reply
Barani....Vjerni.... јан 15, 2018 at 00:38

Kosovo je srce srbije…Pozdrav Brate

Reply
ZELJKO јан 15, 2018 at 09:57

MA TREBA NAM JEDAN CENTAR JACI OD LESORA ,KAO STO JE BIO KUZMIC I DANGUBIC I LAZIC DA VRATE STARI SJAJ I TOP 8 100%

Reply
sladajac јан 15, 2018 at 19:09

Sedis na Kraljevskoj plazi,pijes pice I palis decu o Kosovu,pricom u koju I Srbi sa Kosmeta need veruju vise?

Reply
Barani....Vjerni.... јан 15, 2018 at 20:33

Brate vjeruj da mi nije cilj da palim nikoga…iskreno mislim i ne hvalim se time ali bio sam na kosovu kao mlad vojnik sto je vjerovatno i dosta vas ali nije to tema nego se nekako uvjek provuce pomen kosova prema kome vjerovatno ni ti nisi ravnodusan…..Zelim da kazem da gine Himki sutra…mozda ne kao cedevita ali sam uvjeren da to mozemo……pozzz brate pa da sutra zahedno pisemo o pobjedi…dace bog….

Србин са Космета јан 15, 2018 at 22:09

Ово Ти минусе лупају,они који нису Срби,или пак срби који се стиде својих сународника са свете Српске земље!
Брате хвала Ти на поздравима!
Удвостручујем их!

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 14, 2018 at 20:15

igra Feldin igra zvezda…to je onaj stari Feldin koji nam je falio u poslednje 3 tekme..samo cepaj ustase

Reply
dusan јан 14, 2018 at 17:58

u koliko sati?

Reply

Leave a Comment