Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновијеРегионална лига

Црвено-бели у Подгорици, следи дерби АБА лиге

распоред КЛС

Кошаркаши Црвене звезде мтс отпутовали у недељу у Подгорицу, где их у понедељак од 17 часова очекује дерби меч досадашњег тока АБА лиге против екипе Будућност ВОЛИ.

О дуелу две првопласиране екипе говоре тренер Душан Алимпијевић и провотимац Милко Бјелица.

Кошаркаши Црвене звезде мтс допутовали су у Подгорицу где их у понедељак очекује дерби меч 15. кола АБА лиге против подгоричке Будућности.

Обе екипе имају скор 12-2, па ова утакмица са правом носи и епитет дербија досадашњег тока АБА лиге.

Ипак, тренер црвено-белих Душан Алимпијевић, који неће моћи да рачуна на повређеног Огњена Добрића, каже да ова утакмица јесте важна, али не и пресудна.

Ово је утакмица која може да нам олакша наставак првенства, али не значи ништа јер има још пуно да се игра, утакмице свако са сваким од претендената за највиши пласман тек следе. Добре партије и форма оба тима гарантују добру утакмицу. Знамо атмосферу која нас очекује у Подгорици, али већ смо се навикли на то, показали смо и кроз утакмице Евролиге да се носимо добро са притиском са трибина – рекао је тренер Црвене звезде мтс и додао:

Будућност је одличан тим, али Немања Гордић је носилац, за сада има одличну сезону, и износи већину ствари у екипи. Највећи акценат биће стављен на њега – рекао је Алимпијевић.

Искусни првотимац црвено-белих Милко Бјелица такође очекује врло квалитетну, али и тешку утакмицу у „Морачи“.

Очекује нас дуел против екипе Будућности, која је ове сезоне показала пуно на оба фронта, у АБА лиги и Еврокупу. Поражени смо од њих у Београду, и сигурно да имамо велики мотив да им се реванширамо. Тим састављен од пуно квалитетних појединаца, али их на првом месту краси тимска игра. Знамо да нас чека пуна „Морача“, али већ смо навикли да играмо у таквом амбијенту ове сезоне кроз велике утакмице у Евролиги – рекао је Бјелица.

Црвено-бели ће до утакмице која је на програму у понедељак од 17 часова, тренирати два пута у дворани „Морача“ капацитета 4000 места.

Утакмица против црногорског абалигаша представља наставак тешке серије утакмица у јануару.

У петак у Истанбулу Црвена звезда игра против ЕФЕС-а, у недељу против Цедевите у дворани „Александар Николић“, а већ наредног уторка и четвртка следе још два велика искушења у Евролиги, против Химкија у Београду, и Макабија у Тел Авиву.

Повезане вести

Leave a Comment