Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеТрансфериФудбал

Бен Звездино прво појачање!

Ел Фарду Бен Набухан

Нападач Ел Фарду Бен Мохамед Набухан прво је појачање Црвене звезде у зимском прелазном року!

Сада је званично! Промоција првог Звездиног појачања је сутра у 12 часова.

Бен долази из Олимпијакоса, и са Црвеном звездом је потписао уговор на две и по године, а Звезда ће морати да издвоји 500.000 евра за обештећење.

Укупно са бонусима Бен ће зарадити око милион евра.

Рођен je на Мајоту 1989.године, француској прекоморској територији у Индијском океану, али наступа за Коморе, афричку државу којој је Мајот пре припадао.

Каријеру је почео у Авру, где је претходно прошао део Омладинске школе. Авр је познат по једној од најбољих фудбалских академија која је школовала и изнедрила светске звезде попут Пола Погбе, Димитри Пајеа, Ријада Мареза, Ласане Дијаре…

Након Авра наступао је за Ван (Француска) и Верију (Грчка), а у лето 2015.године потписао је за Звездин братски клуб, Олимпијакос, као један од најбољих стрелаца Суперлиге Грчке.

Прве две сезоне у Олимпијакос га је прослеђивао на позајмице у Левадијакос, а затим и Паниониос прошле сезоне, где га је тренирао Владан Милојевић, тренер Црвене звезде.

Бен је био најбољи стрелац Паниониоса са 9 голова, који је регуларни део сезоне завршио на другом месту, а затим четврто у плеј-офу.

Иако је и летос био жеља Владана Милојевића, Олимпијакос је одлучио да му пружи шансу, а Бен је на дебију у Београду против Звездиног „вечитог ривала“ у првом мечу 3.кола квалификација за Лигу шампиона постигао два гола у победи 3:1.

Одиграо је укупно 10 утакмица ове јесени, 6 у Лиги шампиона. Након интересовања Црвене звезде је одлучио да не мења боје и још једном сарађује са Владом Милојевићем.

Након Бена очекује се да Црвена звезда озваничи сарадњу и са Миланом Јевтовићем, крилним нападачем, и левим беком Спартака из Суботице, Стефаном Хајдином.

Добро дошао, Бен!

Повезане вести

Leave a Comment