Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Црвено-беле на корак до финала Купа

Одбојкашице Црвене звезде оствариле су победу у првом мечу полуфинала Купа Србије против Јединства са максималних 3:0, по сетовима 25:18, 25:23, 25:21.

Црвено-беле су на тај начин стекле велику предност пред реванш у Старој Пазови јер им недостаје само један сет да се пласирају у финале.

Гошће су на техничком тајм ауту првог сета имале вођство од 10:12. Звезда је серијом од пет поена на сервис Ане Бјелице преокренула резултат у своју корист. Са нова четири поена, два Бојане Миленковић и блок Бјелице, црвено-беле су повисиле на 21:15. Блок Катарине Чанак, поен Бјелице и ас сервис Бојане Миленковић нашем тиму доносе седам сет лопти. Након грешке гошћи Звезда је повела са 25:18.

Наш тим је наставио са одличном игром и у другом сету. Звездине даме су повеле са 5:2, па 10:7, а после техничког тајм аута и са 13:10. Уследиле су серије од по пет поена на обе стране. Прво су одбојкашице Јединства преокренуле резултат на 13:15, а онда је и Звезда преко Николине Лукић и Ане Бјелице повела са 18:15. Гошће на сервис Дејане Лекић поново долазе у вођство од 19:20. Катарина Чанак из блока, и Бојана Миленковић са два везана поена поново доносе црвено-белим девојкама вођство (23:21). Пазовчанке су изједначиле након чега Миленковићева доноси сет лопту коју је одмах после блока искористила Бјелица да дуплира вођство наше екипе – 25:23.

Почетак трећег сета припао је гостујућим одбојкашицама које су повеле са 3:7, након чега је Владисављев затражио тајм аут. Међутим на половини сета Јединство је и даље имало предност (8:12). Наставиле су гошће да повећавају своје вођство, па су у самој завршници имале предност од 15:21. Онда је уследила фуриозна завршница сета Звездиних одбојкашица. Поени су се ређали као на траци. Поени Миленковићеве, блокови Бјелице и Чанак и одлична решења Кристине Ђурић донеле су нашој екипи десет узаcтопних поена за невероватан крај и фантастичан тријумф – 25:21.

Црвену звезду до нове победе су носиле Ана Бјелица и Бојана Миенковић са по 16 освојених поена, док је Катарина Чанак имала 10.

По пропозицијама Купа Србије у полуфиналу се играју две утакмице. У случају да противници имају по једну победу, финалисту одређује бољи сет количник из одиграних утакмица, односно бољи поен количник из сваке утакмице појединачно, уколико је сет количник исти. У случају да се на овакав начин не може одредити финалиста, игра се додатни “златни сет”, који одређује коначног победника полуфинала.

Реванш утакмица полуфинала Купа Србије између Јединства и Црвене звезде игра се у четвртак 28. децембра од 18 часова у Хали спортова у Старој Пазови.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЈЕДИНСТВО (СП) 3:0 (25:18, 25:23, 25:21)

Београд, дворана: УСЦ Вождовац. Гледалаца: 150. Судије: Анђелко Поповић и Предраг Баланџић. Трајање меча: 84 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чанак 10, Стијепић 1, Ђурић 1, Марковић, Бјелица 16, Ђорђевић, Миленковић 16, Вучићевић 5, Лукић 7, Степановић (либеро). Нису играле: Милуновић, Тасић. Тренер: Александар Владисављев.

ЈЕДИНСТВО: Миросављевић 7, Котарац (либеро), Вујновић 4, Барнак 9, Копривица 6, Антанасијевић 6, Петров (либеро), Обреновић, Вулин 12, Шкорић, Лекић 3. Није играла: Радишић. Тренер: Јово Цаковић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment