Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкаши имају меч лопту за финале Купа

Одбојкаши Црвене звезде савладали су Раднички из Крагујевца у првом мечу полуфинала Купа Србије максималним резултатом – 3:0 (25:19, 25:23, 25:16).

Други сет је и преломио меч, како се испоставило, Црвена звезда је имала константу предност током сетова, али је Раднички успео у другом сету да изједначи у самом финишу. Капитен Гмитровић је постигао битне поене и повео свој тим до победе.

Крагујевчани су боље отворили утакмицу, повели 0:3, али брзо су одговорили Звездини одбојкаши. Звезда је преузела предност, на техничком тајм-ауту водила 12:11, а затим након минималног вођства, у завршници везала четири поена. Двадесет минута је било потребно црвено-белима да дођу до сет лопте након грешке гостију, коју Машуловић блоком претвара у 25:19 – 1:0.

Након почетне резултатске клацкалице, Звезда је преко капитен Гмитровића и Машуловића успела да се „одлепи“ и на обавезан тајм-аут оде са предношћу од 12:8. Раднички је успео преко Жугића да преполови минус, али Звезда је одржавала стечену предност све до поена Гоића, који је довео свој тим до поена заостатка, и приморао Кобиљског на тајм-аут при резултату 21:20. Стевановић је изједначио резултат и када је деловало да ће се Крагујевчани потпуно вратити у меч, капитен Гмитровић је рекао НЕ. Донео је Звезди две сет лопте, другу је искористио Нејић за 25:23 – 2:0.

На крилима капитена и другог сета, црвено-бели су наставили и у трећем сету. Након 5:1 тренер гостију је био приморан на тајм-аут, али то није пореметило Звездин ритам која је до техничког тајм-аута водила 12:6. Није било неизвесности у трећем сету, Гмитровић је предводио црвено-беле до девет сет лопти, након сервис грешке Вељовића Звезда слави максималну победу у првом мечу полуфинала Купа Србије 25:16 – 3:0!

Гмитровић најефикаснији са 19 поена, Машуловић је остварио 9, Нејић 8.

Реванш је на програму у четвртак у Крагујевцу (20 часова).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РАДНИЧКИ 3:0 (25:19, 25:23, 25:16)

Београд, дворана: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 120. Судије: Роберт Леко и Александар Петровић. Трајање меча: 73 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јевтић (либеро)Тадић, Стоковић, Гмитровић 19, Машуловић 9, Петровић 1, Нејић 8, Јовановић 1, Додић, Н.Павловић 4, Андоновић 5, Д.Павловић 7. Тренер: Драган Кобиљски

РАДНИЧКИ: Главинић 2, Вељовић 1, Гоић 10, Жугић 6, Пантовић (либеро), Пејчић, Стевановић 8, Чедић 8, Матић 2, Пантелић (либеро), Опачић 5, Радивојевић 4. Тренер: Жељко Вукелић

Повезане вести

Leave a Comment