Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеСпортско Друштво

Потписан споразум о сарадњи Општине Савски венац и СД Црвена звезда

У Свечаној сали Општине Савски венац данас је потписан споразум о сарадњи између Градске општине Савски венац и Спортског друштва Црвена звезда. Споразум су потписали председница општине Ирена Вујовић и Игор Милојевић, генерални секретар СД Црвена звезда.

Ирена Вујовић је истакла да Општина Савски венац активно ради на подизању свести о важности спорта, као и на подстицању деце на бављење спортом.

Трудимо се да свим нашим суграђанима, а посебно деци, обезбедимо што више бесплатних садржаја и овом приликом се захваљујем Спортском друштву Црвена звезда и генералном секретару Игору Милојевићу на прихваћеном позиву за сарадњу. На основу споразума који смо данас потписали СД Црвена звезда ће омогућити деци са Савског венца, узраста од 1. до 8. разреда, да у пратњи својих родитеља или старатеља бесплатно посећују спортске догађаје које организују клубови Спортског друштва Црвена звезда – рекла је Вујовићева и додала да је циљ Општине да успостави сарадњу са свим спортским друштвима чије је седиште на Савском венцу.

Игор Милојевић је похвалио иницијативу општине јер, како каже, спорт треба да буде доступан сваком детету.

Надам се да ће ово бити дугорочна сарадња, како бисмо помогли деци да одаберу свој спорт и да буду учесници у спорту, који ће им помоћи да се даље развијају. Ово је само један од видова сарадње и сматрам да од матичне општине и треба да почнемо све предлоге ка граду и држави Србији и да на тај начин помогнемо деци, не само са Савског венца, него из целог Београда и Србије да се што више баве спортом – истакао је Милојевић.

На основу потписаног споразума основцима са Савског венца биће омогућено да током наредне године у пратњи својих родитеља бесплатно посећују домаће утакмице у седам категорија спортова – фудбал, кошарка, одбојка, рукомет, ватерполо, атлетика и хокеј на леду које организују клубови СД Црвена звезда. Општина ће спровести анкету у Основним школама и доставити нашем спортском друштву списак заинтересованих ученика за бесплатне улазнице, које ће им обезбедити СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment