Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезда сигурна у Сремској Митровици

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су на гостовању екипу Мега Бемакса, 85:90 (25:24, 13:27, 21:15, 26:24) и на тај начин обезбедили прву позицију на табели АБА лиге на крају 2017. године.

Кошаркаши Црвене звезде мтс тријумфално су завршили такмичење у АБА лиги што се тиче 2017. године. Црвено-бели су савладали Мега Бемаџ у Сремској Митровици резултатом 85:90 и на тај начин обезбедили ’’пол позицију’’ на табели на крају текуће године.

Утакмица је трајала дуго, играло се у серијама са једне и друге стране, али у одсудним моментима изабраници Душана Алимпијевића су били смиренији и бољи. На крају, заслужен тријумф уз вансеријске партије Џејмса Фелдина који је постигао 24 поена и Тејлора Рочестија који је меч завршио са 15 поена уз осам асистенција.

Требало би поменути и учинак Дилана Ениса који је коначно имао прилику да одради неколико тренинга са екипом и то се видело у његовом учинку пошто је за само десет минута на паркету постигао исто толико поена.

Звезда је силовито започела утакмицу захваљујући доброј одбрани и убрзо повела 10:2. Излазак до тада расположеног Рочестија није променио однос снага јер га је одменио Дилан Енис који је постигао пет узастопних поена након чега су црвено-бели стигли до најубедљивијег вођства у дотадашњем току меча – 19:7.

Ипак, Звезда је изгубила мало на агресивности у одбрани, а и Мега Бемакс се изразито распуцао. То им је донело серију 12:0 и изједначење на 19:19. Меч је ушао у егал све до краја првог периода.

Изабраници Душана Алимпијевића успоставили су агресивну игру у одбрани са почетка утакмице и то је донело жељени резултат. На одличној дефанзиви црвено-бели су градили предност, а када су Фелдин са пет везаних пенала, а потом и Антић тројком разбили солидну одбрану ривала предност је дошла до 11 разлике (43:32).

Фелдин је био у ритму, а Звездина одбрана на сјајном нивоу. За више од девет и по минута домаћин је постигао 12 поена па су након поена Рочестија са линије пенала црвено-бели дошли до новог максималног вођства – 37:51. До полувремена Мега Бемакс је успео да спусти разлику за пола коша – 38:51.

Црвено-бели су наставили у истом ритму на почетку другог полувремена. Добра одбрана, распуцани Фелдин и након његове тројке црвено-бели су стигли до огромних плус 20 (38:58).
Међутим, борбени домаћин се није предавао, а Звезда је испала из сјајног нападачког ритма. Када је домаћин кренуо да погађа шутеве, кренула је и његова серија 21:4 као опомена да меч није завршен.

Тејлор Рочестије тада погодио важан погодак у завршници трећег периода те су црвено-бели отишли са плус седам на последњи одмор (59:66).

Мега је претила, али је искусни трио црвено-белих Рочести-Фелдин-Бјелица имао правовремене одговоре. Важни њихови поени, смиреност са линије пенала и добра одбрана у преломним моментима одбили су сваки налет ривала.

На крају, изабраници Душана Алимпијевића су мирно привели меч крају и задржали прво место на табели АБА лиге на крају календарске 2017. године.

Мега Лекс – Црвена звезда мтс 85:90 (25:24, 13:27, 21:15, 26:24)

Црвена звезда мтс: Радичевић, Дангубић 4 (5ск), Давидовац 2, Лазић 3, Антић 12 (6ск), Фелдин 24, Јанковић 1, Рочести 15 (8ас), Лесор 2, Енис 10, Јовановић 5, Бјелица 12 (6ск)

Повезане вести

2 comments

krvavi zvezdas-DE дец 25, 2017 at 20:55

Gde je onaj pametnjakovic koji stalno kaze bice bolje dok se uigramo…ovo je sramno sa +22 na kraju strepis za pobedu…da nam nije feldin zadnjih mesec dana ko zna sta bi bilo..a dijamant davidovac ,jankovic,jovanovic,lesor su solidni za dinamik.?pero se posteno bori a rochesti i bjelica mesec dana su u padu forme..ocajnicki nam treba dobra petica inace nam se ne pise dobro

Reply
nele дец 26, 2017 at 17:03

Ja sam pricao za Enisa da ce biti bolji kada se malo uklopi u sistem i bio sam u pravu, Davidovac nije bas dijamant ali nije ni los. Za Dinamik i jesu Jovanovic i Radicevic, ostali nisu bas toliko losi (mada nisu bas ni sjajni), ne preteruj.

Reply

Leave a Comment