Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезда за крај АБА године против Меге

Последњу такмичарску утакмицу у АБА лиги у календарској 2017. години црвено-бели играју против Мега Бемакса у Сремској Митровици.

О утакмици која се игра у понедељак од 18 часова у дворани „Пинки“ говоре тренер Душан Алимпијевић и капитен Бранко Лазић.

Кошаркаши Црвене звезде мтс календарску годину у АБА лиги завршавају утакмицом против старог познаника екипе Мега Бемакса. Меч 13.кола регионалног такмичења и затвара ову рунду, а играће се у дворани „Пинки“ у Сремској Митровици.

Мечеви црвено-белих и екипе из Митровице доносили су у блиској прошлости доста узбуђења,а овај дуел, други у лигашком делу сезоне стиже после врло напорне серије коју је регионални шампион имао у претходних 8 дана, играјући утакмице у Валенсији, Бару, Истанбулу и Београду.

Додатни хендикеп за тренера Душана Алимпијевића је и чињеница да се на суботњем тренингу повредио Огњен Добрић (скочни зглоб) и он неће бити у комбинацији за ову утакмицу.

Екипа Меге гаји препознатљив стил игре, са познатим системом тренера који то одлично ради годинама. Ми улазимо у ову утакмицу после неколико тренинга и то је била добра ситуација за нас, јер смо били у прилици да то урадимо после серије тешких путовања. Тренинзи су нам били неопходни и због уклапања новог играча Дилана Ениса. Утакмице са Мегом су традиционално занимљиве и то је нешто што ће нас додатно позвати на опрезност. Резултати у последњих неколико кола такође показују да морамо бити максимално опрезни у свакој утакмици – рекао је тренер црвено-белих који је додао да Огњен Добрић неће бити у погону 10-14 дана, док ће Пера Антић који је прехлађен бити у саставу.

Капитен црвено-белих Бранко Лазић, очекује добру утакмицу и наставак серије победа у регионалном такмичењу.

Положај екипе Меге у овогодишњој АБА лиги нас не заварава, посебно што су неколико утакмица губили у завршницама попут мечева са Цедевитом и Цибоном. Ради се о младом и амбициозном тиму, који игра врло агресивно, и који са клупе води тренер који је већ неколико сезона ту. Имали су времена да тренирају и да се припреме за ову утакмицу. Са друге стране, и нама је добро дошло освежење и прилика да тренирамо претходна два дана после серије путовања и тешких утакмица. Морамо да одиграмо добру одбрану за почетак и да се држимо плана који смо припремили за овај меч.

Меч у Сремској Митровици игра се у понедељак од 18 часова, а 2017. годину црвено-бели што се тиче такмичарских утакмица завршавају дуелом са Арманијем у Милану у петак.

Повезане вести

Leave a Comment