Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезда савладала Морнар у Бару и вратила 1.место у АБА лиги

Звезда савладала Морнар

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Морнар у Бару 82-74 (19-29, 28-25, 19-12, 16-18), остварили десету победу и вратили се на прво место АБА лиге.

Након слабијег почетка меча Звезда се поново вратила из великог дефицита и славила нову победу, која јој је вратила прву позицију у АБА лиги.

Своје најбоље издање од доласка имао је Стефан Јанковић. Шутерски расположен, био је уз Фелдина и Рочестија, један од твораца преокрета у „Тополици“.

Барани су феноменално отворили утакмицу, првих девет шутева из игре погодили, и брзом серијом кошева дошли до двоцифрене предности, коју су имали на крају прве четвртине, (29-19). Нидам и Рејли-Рос без грешке, користили су лоше брањење пика Звезде, и са лакоћом постизали поене.

Звезда нервозна, доста проблема у организацији игре, али се то променило почетком друге четвртине. Појачали су ниво агресивности у одбрани црвено-бели, серијом 6-0 се приближили, а затим у финишу првог полувремена новом серијом од осам кошева преузели вођство у „Тополици“ након минуса од 13 поена, и тројком Стефана Јанковића отишли на одмор са 47-44.

Веома јак интезитет првг полуврема, два лица Звезде у две четвртине. У другој четвртини црвено-бели су подигли ниво реализације, Рочести и Јанковић су предводили са по 11 поена.

FOTO: Mornar/MEDIAPro

Много лаких поена су дозволили црвено-бели Нидаму и Рејлију-Росу, тандему који је носио Морнар у овој утакмици.

Видели смо атрактивну кошарку у првих двадесет минута, неколико блокада, и два ефектна закуцавања Јанковића и Лесора.

У наставку Звезда је потврдила предност, серија Фелдина и Давидовца води до максималне предности, плус 13 (49-61). Нидам и Рејли-Рос су ушли у серију промашаја, Морнар без решења и полета из првог полувремена. На крају трећег дела игре Звезда после поена Јанковића има двоцифрену предност, 56-66.

На почетку последњег квартала дебитовао је и Дилан Енис, најновије појачање Црвене звезде. Морнар је у неколико наврата имао активан резултат и претио, али нису успевали да погоде из отворених позиција, Звезда је то казнила захваљујући поенима из друге шансе, након офанзивног скока.

Антић и Бјелица су ухватили у веома битним моментима лопте у нападу и обезбедили мирну завршицу у „Тополици“. Због пет фаулова меч су раније завршили Дангубић и Рочести.

На крају, Енис постиже први поен у дресу Звезде. Победа која враћа прво место у АБА лиги, 74-82.

Јанковић и Фелдин по 18 поена, Рочести 13 уз шест асистенција, Давидовац 10 кошева.

Већ у уторак Црвену звезду очекује дуел у Истанбулу против Фенербахчеа, а у четвртак последњи меч у 2017.години против Панатинаикоса у хали Пионир.

12.коло, АБА лига

МОРНАР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 74-82 (29-19, 15-28, 12-19, 18-16)

Бар, дворана: „Тополица“ 
Гледалаца: 2.600
Судије: Радовић, Јовчић, Кољеншић

МОРНАР: Павићевић, Ћалић, Мићовић 8, Нидам 15 (10ас), Мијовић 1, Павић 2, Вујошевић 1, Мугоша 8, Рејли-Рос 14, Врањеш, Бакић 7, Луковић 18. Тренер: Михаило Павићевић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Дангубић 5 (2ск), Давидовац 10 (4ск 2укл), Лазић 4 (4ск), Антић (11ск 1укл), Добрић, Фелдин 18 (5ск), Јанковић 18 (3ск), Рочести 13 (6ас 2укл), Лесор 3 (2укл 1блк), Енис 1, Јовановић 2, Бјелица 8 (6ск). Тренер: Душан Алимпијевић

FOTO: Mornar/MEDIAPro

ТОК МЕЧА

1/4 (29-19)

Лаки поени на старту меча за обе екипе, Нидам је забележио две асистенције, Рочести постигао прве поене за Звезду. Управо је Рочести прекинуо серију Морнара 7-0.

Звезда лоше брани пик, Нидам је сјајно ушао у утакмицу, Душан Алимпијевић је приморан на тајм-аут већ након шест минута игре. По 5 поена и асистенција Дерека Нидама, 9/9 из игре шутирају Барани и имају двоцифрену предност након серије 8-0, 25-12.

Давидовац и Бјелица су реализовали оба пенала и прекинули серију Морнара, Лазић погодио тројку, али Рејли-Рос је наставио где је Нидам стао и донео двоцифрену предност својој екипи на крају прве четвртине, 29-19.

Рочести 5, Лазић 3

2/4 (15-28)

Стиже одговор Звезде на старту друге четвртине. Након поена Рејлија-Роса, закуцавање Лесора уз фаул, тројка Дангубића у транзиција, две асистенције Рочестија за минус пет, 32-27.

Нидам одржава предност Барана, 7 поена и 5 асистенција за 8 минута у игри. Веома интезивна темпо игре, Звезда је пропустила прилику да се потпуно резултатски врати у игру промашајима из отворених позиција и зицера. Неколико блокада у кратком року, Јанковић атрактивно закуцава за 38-33.

Новом серијом 8-0, Звезда долази до предности након тројке Фелдина, коју је потврдио Стефан Јанковић новом тројком за предност након првог полувремена,

Рочести 11п (8ас) и Јанковић 11 (2ск)

3/4 (12-19)

Потврђују вођство шампиони Србије и АБА лиге на старту треће деонице. Поени уз фаул и тројка Фелдина, уз поене Давидовца са дистанце за двоцифрену предност, 45-56. Поени Давидовца, уз техничку грешку Нидама, Звезда има максималну предност, плус 13, 48-61.

Много пенала на крају трећег периода, Јанковић постиже нове поене уз офанзивни скок, Звезда има плус 10 пред последњих 10 минута, 66-56.

Јанковић 16, Фелдин 14

4/4 (18-16)

На старту последње четвртине дебитује и Дилан Енис. Морнар прилази на пет минуса, Дангубић је зарадио пету личну грешку.

Фелдиииин! У правом моменту, четврта тројка! Узвраћа Нидам. Бјелица! Офанзиван скок, и поени, у битном моменту. Након Дангубића и Рочести завршава утакмицу због пет фаулова.

Михаило Павићевић је зарадио техничку грешку, Фелдин прецизан са пенала, Звезда офанзивним скоком чува предност! Дилан Енис постиже први кош у дресу Звезде и поставља коначних 82-74!

Десета победа у АБА лиги, која враћа прво место шампиону Србије и региона.

Јанковић и Фелдин 18 поена, Рочести 13, Давидовац 12

Повезане вести

5 comments

Nenad Popovic дец 18, 2017 at 05:11

Nekako sam od prvog dana verovao u Alimpijevica, pa mi je nekako drago da sam bio u pravu. Dajmo decku sansu, tek ce se pokazati. Jos da ima bolje igrace… Setimo se Zoce Talije, pa i on je tako pocinjao.

Reply
Hadži Dragan дец 17, 2017 at 23:32

Čestitke igračima i stručnom štabu, kao i publici u Baru. Svaka čast.

Reply
Josif дец 17, 2017 at 21:12

Коначно она цепаница Јанковиќ да одигра добро,могу и он и Јовановиќ да буду солидни у АБА лиги али треба пуно рада и труда.Критиковали смо сви,полако почели да грицкамо нокте и губомо наду али сунас момци у последњих месец дана разуверили да опет у јуну следи калемегдан.Честитке на победи и само тако да наставе.позз.мкд

Reply
Pera дец 18, 2017 at 07:44

Kakve nebuloze ti čoveče pišeš ovde. Pa ti si sve one koji su verovali u ove momke prozivao i nudio sendviče. Sramota. Košarka je mnogo kompleksniji sport od onoga što neki misle. Sezona je duga nov je bio tim tako da je potrebno vreme i strpljenje. Opušteno.

Reply
Србин са Космета дец 17, 2017 at 21:03

Идемо даље,сада са чела табеле!
Сјајна подршка нашим кошаркашима!
Хвала Вам Барани,Херцегновљани,Пљевљаци,Даниловграђани…

Reply

Leave a Comment