Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Валенсија – Црвена звезда 82-86! Трећа узастопна победа у Евролиги!

Валенсија - Црвена звезда 82-86

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Валенсију у неизвесној завршници и оствaрили трећу узастопну победу у Евролиги, 82-86 (22-26, 16-14, 25-16, 19-30)!

У недељи у којој ће кошаркаши Црвене звезде прећи 8,286.5км, путовати 14 сати и 35 минута, преседати два пута, обићи пет држава, играти четири утакмице, без слободног дана…. уследио је и први корак. Победа у Валенсији.

Феноменалан почетак Црвене звезде у дворани „Фуенте Де Сан Луис“, нападачки скоро савршено. Црвено-бели су искористили сваку могућу „рупу“ у одбрани Валенсије, хладнокрвно погађали из отворених позиција, и стигли до двоцифрене предности.

Звезда је одлично бранила пик, није примила пуно поена из транзиције, добро је градила кош и чувала предност. Бранко Лазић, по обичају, одбраном је доводио до лудила играче Валенсије, бележио и офанзивне скокове, који су брзо ушли у нервозу, што су црвено-бели користили.

Звездина спољна линија је дефанзивно била на висина задатка, Валенсија покушала да игру спусти под обруч на Дубљевића и Плајса. Црвено-бели су ушли у контраритам, почели су да форсирају шут за три поена, који није ишао, а Валенсија је стигла до минус два пред крај првог полувреме, 38-40.

Није наговештавало да ће се ситуација на паркету тако олако и брзо променити. Звезда је имала предност током целог првог полувремена, и деловала прилично сигурно.

На старту трећег квартала, Валенсија стиже до предности, Бјелица до четвртог фаула. Црвена звезда је успевала да да одржи прикључак, али је често бирала лоша решења у нападу. Изгубила се течност у Звездиној игри, напади су се завршавали индивидуалним решењима. Серијом 7-0 шампион Шпаније је стигао до 63-56 уочи последње четвртине.

Након тројке Сан Еметерија за прву двоцифрену предност домаћина на мечу (70-59), изгледало је да је победник познат. Трећи период је био у ритму Валенсије, која је за разлику од првог полувремена одлично фукнционисала у нападу, и дошла до контроле скока, па се чинило да након 13 поена предности и последњи квартал припада Шпанцима.

Међутим, тада је Донеркамп увео екипу у контраритам, форсирао је шут за три поена, Перо Антић је повукао екипу, искористио сваку могућу грешку домаћина, и прешао цифру од 1.000 поена у Звездином дресу након тројке за изједначење, 72-72. Звезда узвратила невероватном серијом 17-0 и на три минута до краја дошла до предности, 76-72.

Финиш сусрета је био невероавтан.

Уследиле су две грешке Звезде, Ван Росом и Сан Еметерио су погодили, у последњи минут се ушло са резултатом 77-76 за Валенсију. Али, нова неизвесна завршница донела је доста грешака играча Валенсије, Звезда мирна у пенал завршници. Фелдин је са пенала 10/10, а победу је потврдио Рочести са истог места.

Трећа узастопна евролигашка победа Црвене звезде, у веома напорној недељи која предстоји.

Фелдин најефикаснији са 16 поена, 10/10 са пенала, Рочести 13.

Већ у недељу следи дуел 12.кола АБА лиге у Бару, против Морнара, а затим у уторак Истанбул и Фенерабхче.

12. коло, Евролига

ВАЛЕНСИЈА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 82-86 (22-26, 16-14, 25-16, 19-30)

Валенсија, хала „Фуенте Де Сан Луис“.
Гледалаца: 6.715
Судије: Рижик (Украјина), Замојски (Пољска), Коромилас (Грчка)

ВАЛЕНСИЈА: Томас 8, Абалде 12, Ван Росом 9, Рудеж, Дубљевић 4, Вивес 3, Мартинез, Сан Еметерио 17, Плајс 13, Грин 10, Дорнекамп 6, Хлинасон. Тренер: Хесус Видорета

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС: Дангубић 9 (3ск), Давидовац 6, Лазић 2 (4ск), Антић 10 (4укл), Добрић 5 (2ск), Фелдин 26 (3ск 5ас), Јанковић 4 (2ск), Рочести 13, Лесор 5 (3ск), Енис, Јовановић 2, Бјелица 4 (9ск 3ас). Тренер: Душан Алимпијевић

ТОК МЕЧА

1/4 (22-26)

Одлично су отворили утакмицу црвено-бели. Након почетног вођства Валенсије, Рочести је погодио из отворене позиције, затим и за три поена, уследила је и тројка Антића.

Нападачки савршен почетак и четвртина Звезде у Шпанији. Контрола скока и рани проблеми са фауловима у редовима Валенсије, али и Бјелице у Звезди, донели су предност шампиону Србије након првих 10 минута, 22-26.

Рочести 7, Дангубић 6

2/4 (16-14)

Бранко Лазић капитенски, офанзивни скокови, изнудио је и техничку грешку, Добрић је дао свој допринос чим је ушао у игру, Звезда контролише ситуацију на терену и стиже до двоцифрене предности, нако серије 7-0, (22-33).

Валенсија је прве поене у наставку постигла са пенала, на истеку четвртог минута. Звезда је одлично бранила пик, није примила пуно поена из транзиције, добро градила кош.

Звездина спољна линија игра одличну одбрану, Валенсија успева да спусти минус испод 10 поена, поенима са пенала. Покушао је шампион Шпаније да спусти игру испод обруча на Дубљевића и Плајса.

Тројком Вивеса и поенима Грина у продору Валенсија стиже до 38-40 на крају првог полувремена.

Рочести 9, Дангубић 9

3/4 (25-16)

Валенсија је на старту трећег квартала тројком Грина стигла и до предности, а велики проблем за црвено-беле представљао је четврти фаул Милка Бјелице. Искористио је шампион Шпаније и стигао до 51-47. Тајм-аут, Душан Алимпијевић.

Давидовац је погодио битну тројку, Звезда је успела да стигне до изједначења, али је и Абалде погодио за три, затим и Сан Еметерио и Томас, серија 7-0 за највећу предност Валенсије, (61-54).

Валенсија у последих десет минута улази са вођством 63-56.

Фелдин 10, Рочести и Дангубић 9

4/4

Тројка искусног Сан Еметерија из угла за прву двоцифрену предност домаћина, 70-59. Нови тајм-аут Душана Алимпијевића. Последњи период је у ритму Валенсије.

Серија Црвене звезде 7-0 након добрих одбрана, 72-66, тајм-аут Видорете. Донеркамп је увео екипу у контраритам и учинио Звезди услугу. Бјелица за Фелдина, сјајно! 9-0 серија Звезде.

Каква серија Звезде! Каква игра у финишу меча! 17-0 за преокрет! Ван Росом у контри прекида Звездину серију, затим Сан Еметерио погађа за три поена!

Дангубић не погађа, али офанзивни скок Бјелице, Рочести сигуран. Греши Валенсија, Сан Еметерио прави фаул, Фелдин 2/2 са пенала!

И нова грешка, Ван Росом шаље лопту у аут! Звезда слави у Валенсији! Трећа узастопна победа у Евролиги!

Фелдин 26, Рочести 13

Повезане вести

15 comments

delije h.novi дец 16, 2017 at 00:37

bravo junaci, svaka vam čast, a sad vas čekamo kod nas, u Crnoj Gori, u Bar,da osjetite koliko vas odje volimo i bodrimo, koliko ova Srpska srca iz Crne Gore kucaju za vas, vidimo se u nedelju!!! Zvezdo volimo te!!! tvoj Herceg Novi….

Reply
Србин са Космета дец 17, 2017 at 12:57

Браво црвено-бела браћо из Херцег Новог!!!

Reply
Hadži Dragan дец 16, 2017 at 00:14

Cipi svaka čast,ti si doktor za Radonju.Igrači su fenomenalni.BRAVO

Reply
Јоsif дец 15, 2017 at 23:45

Нешто невидим дежурне пљуваче који су терали Човича као задњег лопужу а о Алимпију причали даје смешан а нас који смо увек били реални називали ботовима и сендвичарима.Е мишеви мишеви неиде лако у животу али треба бити истрајан и кад те ЦСКА г–и 30 разлике.Честитке момцима на још једну дивну вечер.позз.мкд

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 15, 2017 at 23:33

cestitke svima…jos kad bi dosli Zirbes i Miler gde bi nam bio kraj..

Reply
ZELJKO дец 15, 2017 at 23:29

KAKVA RAZLIKA U IGRI ,AKO NAM CENTAR DODJE BICE SVASTA PA CAK I F8

Reply
KOVJE дец 15, 2017 at 23:10

bravo momci. Kapa dole magistru Anticu a ti upravo dovedi jednog visoko stoti put ponavljam jer realno Pero nemoze izdrzati puno utakmica sa ovakvom minutazom . I da osjetilo se opet neigranje Radicevica

Reply
Pera дец 15, 2017 at 22:57

Čestitke timu a pre svega Čipiju. Pogodio je dobitnu kombinaciju. Sve je to iskustvo. Sada da odradimo Mornar da se ne obrukamo protiv Fenera a da zapnemo i dobijemo Pao. Kako je prijatno ovako zboriti. Petica kao šlag na torti. Nadam se da će svi biti oduševljeni tim igračem koji bi nam pomogao da idemo u 8. Ono drugo je realno daleko. Ko se nadao ovakvoj maestralnoj partiji Čovića ove sezone. Ovde je bilo svega i svačega. Mislim da ovo prija svima nama Zvezdašima. O kako će se tresti Pionir protiv Paoa biće i prilike da napunimo Arenu ove sezone živi bili pa videli.

Reply
Estrella Roja дец 15, 2017 at 22:47

Čudo se ipak desilo, hehe. Pokidani živci se izgleda podrazumevaju kada igra Zvezda, ali moram priznati da mi nikad dražija pobeda nije bila posle svih dešavanja. Feldein i Pero su junaci, Lazić doktorski u odbrani a ne treba zapostaviti ni mini partituru Ročestija na samom kraju iako je imao lošiju partiju nego uobičajeno. Da je ostao Davidovac mislim da bi izgubili. Centar je sad neophodniji nego ikad, možda i imamo neku nadu za prolaz dalje, tračak…ali ipak nadu. Respect!

Reply
Suhoj37 дец 15, 2017 at 22:41

Bravo momci!!!Velika i važna pobeda!

Reply
LA[K]I дец 15, 2017 at 22:40

Bravo momci!!! Treca u nizu!!! Rekoh ja letos da ce Pero Antic da bude suvo zlato ove ekipe, a kriticari najvise po njemu „Sta ce nam penzioner, da je za kosarku ostao bi u Feneru…“. Veceras nas je njegovo iskustvo dovelo do zlata vredne pobede! Ne mogu da verujem sta smo prokockali u 2/4. +11 i protivnik u bonusu na 8:30 do kraja cetvrtine. Pa tu smo mogli komotno na +20 i da rutinski privedemo mec kraju. Ali jos fascinantnije od toga mi je sta su ovi tipovi prokockali… +13 i onda nastavak tradicije! Drago mi je i sto Alimpijevic kao trener napreduje, ma da je i dalje daleko od Radonjinog nivoa. Svakako daleko bolji nego na pocetku sezone. Mislim da je presudan faktor na njega imao mec sa Realom kada je video da ovi momci mogu da naprave neki rezultat, a ne samo da izadju na teren i da se predaju na startu! Steta sto ovako nije krenulo od pocetka sezone, ali sta je tu je, idemo jako i svi verujemo u TOP 8!

Reply
Barani....Vjerni.... дец 15, 2017 at 22:38

Ipak pobjeda…Bravo Junaci…dobro dosli u Bar….imacete veliku podrsku….SAMPIONI

Reply
Dally дец 15, 2017 at 22:37

BRAVO ZVEZDO!!! Velika i važna pobeda,oduševljen sam!Nije bilo lako vratiti se u meč,ali vi ste uspeli srcem!

Reply
Estrella Roja дец 15, 2017 at 21:29

Šta zaboga radi ovaj Bjelica? Imali smo skoro dobijenu utakmicu, čini mi se da su se i Španci pomirili sa sudbinom ali ih onda nerazumni promašaji Bjelice vraćaju u život. Za njega je zicer misaona imenica. Treba nam čudo da bi ovde dobili.

Reply
Србин са Космета дец 16, 2017 at 01:15

Кад ћеш да престанеш са песимизмом и мрачењем?
Можда кад добијемо Голден Стејт?

Reply

Leave a Comment