Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Звезди признање за хуманост

Звезди признање за хуманост

ФК Црвена звезда добила је специјалну награду за хуманост.

У петак, 15. децембра, у свечаној сали Скупштине града Београда је одржан традиционални новогодишњи коктел Института за трансфузију крви Србије.

Међу многобројним награђеним установама, компанијама, привредним друштвима и организацијама Црвеног крста издваја се специјално признање за хуманост које је додељено фудбалском клубу Црвена звезда.

Награду је у име клуба и Делија примио председник фудбалског клуба Светозар Мијаиловић. Ово признање се додељује за немерљив допринос у промоцији хуманих вредности кроз организовање акција добровољног давања крви. Све је почело децембра 2012. године, на иницијативу Делија, када је крв дало 123 добровољна даваоца.

Од тада, па до данас, под слоганом „Црвено-бела крв“, донирано је преко 4000 јединица крви. Обарајући рекорде из акције у акцију показали смо да хуманост, племенитост и солдиарност немају границу.

Последња акција, која је одржана 22. и 23. августа, представља јединствен рекорд који вероватно никада неће бити надмашен. У тој акцији крв је донирало 1226 давалаца крви што је незабележено у 73 године дугој историји Института.

Председник је у име клуба, уз захвалност, обећао да ће се акције наставити и да ће Црвена звезда и на овом пољу достићи звездане висине, као што је то учинила и на спортском пољу.

Повезане вести

Leave a Comment