Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Пролеће на Маракану стигло у четвртак, у недељу је већ пријатних +9!

Александар Пешић

Црвена звезда је савладала Борац са 3:0 у 21. колу домаћег првенства и направила одличну увертиру пред „Вечити дерби“, који ће бити одигран у среду.

Фудбалери Црвене звезде победом су се опростили од Маракане ове календарске године. Борац је по трећи пут ове сезоне савладан, а јесења титула је обезбеђена.

Меч је обележио 230. меч Милијаша за свој клуб и долазак на 19. позицију вечне клупске листе, деби младог Дејана Јовељића и сјајна партија Александра Пешића.

Владан Милојевић је одморио Доналда, Кангу, Ле Талека, Савића и Боаћија, а по 45 минута одиграли су Јовичић и Крстичић. Наступили су млади Бабић, Рачић, Аџић, Јовељић…

Стојковић је из предострожности напустио игру, али се надамо да у питању није ништа озбиљно.

Звезда је сада на +9 пред „Вечити дерби“, у којем ће ривал морати да нападне, уколико не жели да већ у децембру остане без много шанси за титулу.

На опроштају од Маракане за календарску 2017. годину фудбалери Црвене звезде савладали су трећи пут у два месеца тим Борца. Шеф стручног штаба најтрофејнијег српског клуба по већ устаљеној навици променио је тим у односу на стартних једанаест који су три дана раније извојевали победу против Келна, вредну европског пролећа.

Утакмица је почела минутом ћутања у славу преминулог навијача Црвене звезде на мечу против Келна.

Штоперски тандем Савић – Ле Талек одлично су одменили Бабић и Фримпонг. Поред њих стартери су били МилијашРачићПешић и Аџић. Осокољени највећим успехом на међународној сцени у последњих четврт века, црвено-бели су у утакмицу ушли агресивно, решени да раним поготком олакшају себи посао.

Прву прилику да доведе свој тим у вођство имао је Пешић у деветом минуту, али је његов ударац изблокиран. У досадашњем делу сезоне, тандем Аџић – Пешић много пута је показао одличну сарадњу и управо је овај двојац највише проблема задао гостима у првом полувремену. Одличне лопте капитена Милијаша, поменути двојац је претварао у константну опасност за голмана Борца Бајића.

Искусни нападач као и његов млади парњак, пропустили су неколико прилика пре него што су у 36. минуту извели напад из кога је Црвена звезда дошла у вођство. Свој тимски дух Пешић је демонстрирао и овог пута, асистенцијом за  Аџића самог пред голом гостију, за четврти погодак у сезони Звездиног јуниора, а први у Суперлиги.

Гости су на највећи српски стадион дошли да покушају да организованом игром у одбрани и брзим контрама преко Кнежевића успеју да ураде нешто више у офанзиви.

Недостајало је мало више концентрације али и среће да већ на одмор црвено-бели оду са недостижном предношћу.

На такав расплет чекало се још пет минута у другом полувремену. Маестрални Пешић, истина уз помоћ дефанзивца гостију постигао је други гол за свој тим и већ тада око пет хиљада навијача на Маракани могло је да почне са прославом новог тријумфа екипе Владана Милојевића.

Тим из Љутице Богдана још пре почетка данашњег сусрета са Борцем, окитио се јесењим почастима, захваљујући поразу другопласираног тима на табели. Прилику да још више увећа бодовну предност пред пролећне окршаје, најдоминантнији српски тим ове сезоне имаће управо против директног ривала, у среду на стадиону у Хумској улици. Биће то последња утакмица ове јесени за црвено-беле.

У данашњој претпоследњој против Борца осим поменута два, виђен је још један гол, тачније још једна мајсторија Александра Пешића који је лишен помоћи саиграча сам кренуо искоса са леве стране у завршницу и као и много пута до сада, био је успешан.

Рођени Нишлија поседује непресушну раскош у својој игри и готово да не постоји ситуација на терену из које Звездин нападач не може да пронађе решење и угрози гол ривала. Он али и сви остали фудбалери Црвене звезде, прилику да потврде и докажу супериорност на домаћој сцени, имаће на стадиону највећег ривала и у случају тријумфа у други део сезоне ући ће са великом бодовном предношћу. Уз то, победа над комшијама представљала би награду црвено-белима за све приказано у претходних неколико месеци и чињеницу да би на одмор отишли у одличном расположењу.

Треба поменути и да је данас 10. децембра на мечу против Борца својих првих 20-ак минута сениорског фудбала забележио Дејан Јовељић. Суперталентовани нападач, стрелац 33 голова у омладинској конкуренцији, без дилеме представља будућност клуба.

Остало је још 90 минута до краја сада већ сигурно можемо рећи, „Звездине јесење фудбалске рапсодије“. Као што играчи и стручни штаб стално потенцирају, умор постоји, али га нико не признаје. Зато у Милојевићевом тиму постоји слога, заједништво и квалитет који би могли да буду довољни да се управо на стадиону највећег ривала, у среду постави јагода на шлаг шампионске торте.

И без обзира на исход 156. „вечитог дербија“ Звездини навијачи своје љубимце на зимску паузу испратиће покличима „Шампиони“.

21.коло, Супер лига

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – БОРАЦ 3:0 (1:0)

Београд, стадион: „Рајко Митић“.
Гледалаца: 5.389
Судија: Илија Брдар
Стрелци: Аџић у 36, Пешић у 50. и Пешић у 63. минуту за Звезду

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић (66.Гобељић), Фримпонг, Бабић, Родић, Јовичић (46.Крстичић), Рачић, Милијаш, Срнић, Аџић, Пешић (70.Јовељић). Тренер: Владан Милојевић

БОРАЦ: Бајић, Обрадовић, Маринковић, Марковић (76.Секулић), Филиповић (57.Пропадало), Оташевић, Делић, Зоћевић, Лима Круз (67.Трипковић), Кнежевић, Јовановић. Тренер: Игор Спасић

ТОК УТАКМИЦЕ

90′ Нема надокнаде, крај меча!

87′ Рачићев ударац брани Бајић.

82′ Сјајан покушај Аџића, али лопта одлази преко гола!

78′ Милијаш из ‘слободњака’, право у Бајића.

75′ Милијаш са 20-ак метара, поред гола.

70′ ДЕЈАН ЈОВЕЉИЋ! Деби највећег Звездиног бисера, који мења Александра Пешића. Надамо се да ћемо се сећати у будућности овог тренутка.

65′ Стојковић се пожалио на повреду, па га из предострожности мења Гобељић. У међувремену Јовановић покушава, али није прописно угрозио Борјана.

64′ ГООООООООЛ! ПЕШИИИЋ! Соло-акција и бомба Пешића у супротан угао. Води Звезда са 3:0!

53′ Бабић након корнера, али опет брани Бајић!

52′ Милијаш па Крстичић! Сјајно интервенише Бајић.

50′ ГООООООЛ! Аџић је упослио Пешића, овај повукао лопту у казнени простор, пробао да је врати у средину, али се она од Оташевићеве ноге одбила у гол Борца.

45′ ПОЛУВРЕМЕ

43′ Сјајна акција још једном, Пешић нема среће.

39′ Милијаш, Пешић, па Аџић! Једном преко гола, Бајић два пута брани!

36′ ГООООООЛ! Мајсторски пас Милијаша, Пешић је фантастично примио лопту, преварио чувара, могао да шутира, али је додао лопту Аџићу, који је шаље у празан гол.

32′ Поново најбољи стрелац лиге шутира изнад пречке.

30′ Пешић шутира преко гола.

24′ Аџић шутира добро, брани Бајић.

18′ Бабић је ‘тукао’ главом, преко гола.

16′ Кнежевић шутира, Борјан брани.

14′ Милијаш изводи ‘слободњак’, право у Бајића.

8′ Покушаји Пешића и Рачића, нема гола.

1′ Гужва испред Борјановог гола, али нема опасности.

Последњу утакмицу на Маракани у 2017. години Црвена звезда ће одиграти против Борца из Чачка у оквиру 21.кола Супер лиге.

Прилику да дебитује можда ће добити и Дејан Јовељић, који се налази на клупи.

Повезане вести

25 comments

Hadži Dragan дец 13, 2017 at 07:44

Djole ne grešim za Vukanovića i Pavkova.Pored svih kategorija Zvezde i naših filijala,gledam sve u Beogradu od Srpske,preko Prve do Super lige,od subote pre podne do nedelje uveče.Ima dobrih igrača u svim rangovima,ali ne i za Zvezdu.

Reply
Rade Severac дец 12, 2017 at 12:00

Kako je lepo biti ponosni ZVEZDAŠ. U košarci meljemo Real, Efes, Cibonu i ostale u to ne ubrajam groblje oni su ispod tog nivoa. U fudbalu posebna priča. Evropsko proleće i to u kakvoj grupi u prvenstvu nema nam ravnih još da to začinimo pobedom u derbiju i da uživamo u praznicima.A na proleće ako bog da nastavljamo još bolji i jači. ŽIVELA CRVENA ZVEZDA :slavlje: :slavlje: :slavlje: :slavlje: :slavlje:

Reply
Hadži Dragan дец 11, 2017 at 22:16

Djole prvi sam bio za Pavkova,ali ni prvi ni poslednji koji se nije snašao.Vukanovića sam gledao tri puta ove jeseni i ništa,ali baš ništa.Džaji da nije bilo Cvela mogao bi da se slika kao i Den Tana.Samo lupa ko otvoren prozor.Za igračku karijeru svaka mu čast.A što se tebe tiče nastavi da čitaš i edukuješ se.Gledam sve utakmice Zvezde od kadeta,juniora,pa preko Grafičara i Bežanije gde ima naših igrača na pozajmici,a seniore ne propuštam.Možda se i ne razumem u fudbal kao ti,ali se teško u proceni dobrog igrača varam.Samo ću ti ovo reći,od igrača iz naše lige nema leba.Dovesti obavezno iz Bate Borisova halfa Milunovića,to treba da bude prioritet,jer dečko ubija.Pozdrav

Reply
DJOLE BARI 91 дец 12, 2017 at 18:05

MENI JE DOVOLJNO DA DVA – TRI PUTA VIDIM IGRACA I DA ZNAM DA LI JE PRAVI ILI NE. VREME CE POKAZATI DA GRESIS U VEZI VUKANOVICA I PAVKOVA.I JA ZVEZDU PRATIM OD RODJENJA,ZA NJU DISEM. AKO NE ZNAS DRAGAN DZAJIC JE TAJ KOJI JE STVORIO OD CRVENE ZVEZDE PRVAKA EVROPE I SVETA,ON JE BIO AUTORITET ZBOG KOGA SU U ZVEZDU DOSLI SAVICEVIC,PANCEV,PROSINECKI,SABANADZOVIC,JUGOVIC,MAROVIC.SVAKAKO DA JE VELIKA I ULOGA POSTOVANOG VLADIMIRA CVETKOVICA ALI JE SIGURNO MANJA OD DZAJICEVE.DA NASTAVICU DA SE EDUKUJEM DOK SAM ZIV,MISLIM DA SE NIKO NAUCEN RODIO NIJE.POZDRAV.

Reply
Hadži Dragan дец 11, 2017 at 07:39

Djole Bari nemaš veze s mozgom…najbolje ocenjeni fudbaleri od podkupljenih novinara,a Pavkov je pokazao da nije ni 20 igrač u Zvezdi.To što si stavio nick Bari 91 okači,jer si ostao u devedesetim kao i Džaja i živiš od uspomena.Zbog takvih smo u tavorili 25 godina.

Reply
DJOLE BARI 91 дец 11, 2017 at 15:06

DA SI BAR MALO PRATIO SVE ŠTO SAM GOVORIO NA OVOM FORUMU VIDEO BI DA SAM SKORO SVE POGODIO PO POLA GODINE UNAPRED. NEMAM NAMERU SA TOBOM DA POLEMIŠEM,NISI MI SAGOVORNIK.MENI KAZEŠ DA NEMAM VEZE S’ MOZGOM ? TI NEMAŠ MOZAK AKO JE TEBI PAVKOV LOŠ IGRAC.RADI SE O ODLIČNOM ŠPICU,RAZBIJAČU,JAKOM U SKOKU KOD PREKIDA ŠTO NAM SADA NEDOSTAJE.U ZVEZDI NIJE DOBIO PRAVU ŠANSU IZ RAZLOGA KOJI SU MI POZNATI A O KOJIMA TI POJMA NEMAŠ. ALEKSA VUKANOVIĆ JE JEDAN OD NAJTALENTOVANIJIH IGRAČA KOJI SE POJAVIO U POSLEDNJE VREME,IMA SJAJNU TEHNIKU,OSEĆAJ ZA PROSTOR,JAK JE 1 NA 1,DOBAR REALIZATOR. NAJSREĆNIJI BIH BIO KAD BI MOGLI DA DOVEDEMO MESIJA,NEIMARA ,RONALDA ALI…NAŠ CILJ TREBA DA BUDE DOVOĐENJE NAJTALENTOVANIJIH I NAJBOLJIH IGRAČA IZ NAŠE LIGE I POVRATNIKA IZ INOSTRANSTVA DO KOJIH MOŽEMO JEFTINO DA DOĐEMO.VEOMA RETKO SE DEŠAVA SLUČAJ BOAĆI KOGA SMO KUPILI ZA MILION EURA A SAD MU JE CENA 8-10 PUTA VEĆA.ZVEZDAN TERZIĆ,MITAR MRKELA I VLADAN MILOJEVIĆ RADE ODLIČAN POSAO,UZ SPORTSKI USPEH IDE I ONAJ EKONOMSKI,DUG SE SMANJUJE I USKORO ĆE BITI NA NULI.TADA SE MOŽE RAZGOVARATI I O DOVOĐENJU SKUPLJIH IGRAČA,PRE SVEGA STRANACA. NE ZNAM ŠTO SI TOLIKO NERVOZAN,VALJDA JE SVIMA NAMA KOJI OVDE DISKUTUJEMO CILJ PROSPERITET ZVEZDE.JA NE ŽIVIM U DEVEDESETIM,ZA RAZLIKU OD TEBE SVAKI DAN NEŠTO PROČITAM I TRUDIM SE DA SAM U TOKU.A TO KAKO TRETIRAŠ NAJBOLJEG SRPSKOG IGRAČA SVIH VREMENA LEGENDARNOG DRAGANA DŽAJIĆA GOVORI SVE O TEBI.

Reply
Hadži Dragan дец 11, 2017 at 07:39

Djole Bari nemaš veze s mozgom…najbolje ocenjeni fudbaleri od podkupljenih novinara,a Pavkov je pokazao da nije ni 20 igrač u Zvezdi.To što si stavio nick Bari 91 okači,jer si ostao u devedesetim kao i Džaja i živiš od uspomena.Zbog takvih smo u tavorili 25 godina.

Reply
Hadži Dragan дец 10, 2017 at 20:57

Zgazite još sektaše,nismo ih dobili već 3 godine.

Reply
Goran дец 11, 2017 at 17:21

Kakve 3 godine bre sta pricas 27 Februara 1:2 za Zvezdu na Lavoru i 12 Septembra 3:1 na Marakani za Zvezdu Hugo,Katai i ekipa im odrzali casove fudbala…

Reply
Goran дец 11, 2017 at 17:23

Sezona 2015/16 zaboravih napomenuti…

Reply
шаљив дец 10, 2017 at 20:23

ако нас којим случајем појачају сви играчи који су нам дали по гол ,значи ли то аутоматски да се бришу сви примљени голови ?

Reply
Otpisani101 дец 10, 2017 at 19:22

Sta reci???sezona iz snova i sezona koju ni najveci optimisti nisu mogli da zamisle…ocekujem u derbiju ofanzivnu zvezdu…ocekujem milojevica koji nece poput grofa da kalkulise…i ocekujem pobedu u derbiju…

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 10, 2017 at 19:20

uh kakva bi godina bila i bozicni praznici da razvalimo glodare i kad didje nase zvezdino prolece da ih ponizavamo

Reply
zvezdan дец 10, 2017 at 19:14

да смо побиједили бачку ,већ би 90 посто освојили титулу.да се никад не понови прошла сезона

Reply
zvezdan дец 10, 2017 at 19:07

без икаквог калкулисања у дербију .хоћу плус 12 и не волим када се екипа задовољи с 3 о .како да престигнемо 99 голова из предпрошле сезоне

Reply
ĐOLE BARI 91 дец 10, 2017 at 18:52

BRAVO ŠAMPIONI. POSLE DUGO VREMENA DOVOĐENA SU PRAVA POJAČANJA ZA ŠTA JE NAJZASLUŽNIJI MITAR MRKELA, IMAMO PRAVOG TRENERA KOJI IGRA TAKMIČARSKI , ITALIJANSKI FUDBAL, POSTIGNUT JE VELIKI USPEH. POŠTO BOAĆI VEROVATNO IDE, UZ NJEGA JOŠ NEKO, MORAMO DOVESTI PAR IGRAČA. MOJ PREDLOG SU VUKANOVIĆ IZ NAPRETKA , KNEŽEVIĆ IZ BORCA, NIKOLIĆ I IVANOVIĆ IZ SPARTAKA I OBAVEZNO DA VRATIMO PAVKOVA.

Reply
Hadži Dragan дец 10, 2017 at 20:55

Ti nemaš veze s fudbalom,kakvi Nikolić,Pavkov i ostala boranija?

Reply
DJOLE BARI 91 дец 10, 2017 at 21:57

TO ŠTO NE PRATIŠ FUDBAL I NE ZNAŠ NIŠTA NE DAJE TI ZA PRAVO DA DAJEŠ OCENE ONIMA KOJI TO RADE. OVI KOJE SAM NAVEO SU NAJBOLJE OCENJENI IGRAČI SUPER LIGE, PAVKOV JE FANTASTIČAN GOLGETER. RAZGOVARAJUĆI SAMNOM O FUDBALU DEBELO BI SE NAĆUTAO.

Reply
LA[K]I дец 10, 2017 at 18:37

Posto su svi vec „prodali“ Boacija i otpisali ga za prolece pocelo je da se licitira sa novim napadacem. E pa gospodo novi napadac je tu. Ime mu je Aleksandar Pesic! Odlicno igra poslednjih mesec-mesec ipo dana i mislim da ce biti dostojna zamena Boaciju. Sa njim treba rotirati Joveljica kako bi ovaj sto pre usao u seniorski ritam i kako bi za sezonu-dve postao nas prvi napadac. Nebi bilo lose da se iz SLS dovede jos jedan iskusni napadac. Mogao je to biti Mudrinski da ga ono brazilsko kopile nije slomilo. Ovako mogao bi to biti Vukanovic koga neki ovde zarko prizeljkuju. Ako Napredak ne bude trazio mnogo mozda se i isplati da ga dovedemo. Moja zelja je da opet vidim Vujakliju, posto smatram da se radi o odlicnom napadacu koji nije dobio pravu sansu kod nas! Sto se utakmice tice lep mec. Adzic pokazuje da se na njega moze racunati u buducnosti. U sredu idemo na +12 i da overim titulu, pa da se polako spremamo za LS!

Reply
Loki дец 11, 2017 at 09:38

Izgleda si zaboravio da se i ove godine bodovi dele na kraju prvenstva, pa onda ide plej of…

Reply
LA[K]I дец 11, 2017 at 13:31

Ako ligaski deo zavrsimo sa +12 stvarno je tesko ocekivati da izgubimo titulu u plej ofu.

Reply
dragan дец 10, 2017 at 18:33

aleksu vukanovica pod hitno dovesti u nas klub da ga franjevci ne odvedu terza i mito odradite to

Reply
Gogi дец 10, 2017 at 17:52

Pesic mnogo jak lik daje golove,asistira nasim igracima da daju golove i asistira protivnickim igracima da daju autogolove,bravo Pesinjo Ronaldinjo samo melji 🙂

Reply
zvezdan дец 10, 2017 at 16:39

највеће жеље у прелазном року су да доведу вукановића да га не узму гробари ,ђуричић и крунић.дуго нисмо добили у дербију .у случају побиједе круна полусезоне.не треба нам што се тиче појачања нови рикардињо

Reply
LA[K]I дец 10, 2017 at 16:20

Gospodo Cigani nastavlja se nestvarna nedelja za nase sportsko drustvo. Posle prolaska Zvezde u 1/16 LE, pobede kosarkasa u EL danas se Napredak u Krusevcu popi**o po „evropskom partizanu“ i omogucio nam da odemo na +9. U prevodu ako dobijemo Partizan u derbiju prava bi senzacija morala da se desi da bi izgubili titulu! Neka je Miloje odmorio neke standardne prvotimce veceras, da u sredu mogu da zavrse posao sa onim amaterima! Neka se san nastavi! Zvezda sampion!!!

Reply

Leave a Comment