Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездаши сложни – Заслужили смо пролеће у Европи

Након последњег сусрета у групи „Х“ Лиге Европе фудбалери Црвене звезде заузели су друго место са освојених девет бодова и тако обезбедили себи место међу 32 најбољбоље екипе овог такмичења.

– Пре утакмице смо рекли да ћемо изгинути на терену за сваку лопту и изузетно сам поносан што је то заиста било тако. Борба нам се на крају исплатила, победили смо и пласирали смо се даље. Велика заслуга за то иде и нашим навијачима, непроценљиво је ово што они раде и колико нас носе на терену. Заједништво влада у нашој свлачионици, а јако је битно што је оно присутно и око стадиона и на трибинама. Од почетка сезоне изузетно позитивна атмосфера прати све наше резултате и зато сте и сви ви део овог великог успеха – рекао је Вујадин Савић.

Звездин капитен Мичел Доаналд истакао је да је поносан што је управо генерација коју он предводи успела да обезбеди пласма у шеснаестину финала Лиге Европе после 25 година.

– Непотребно је говорити колико смо срећни након јучерашње победе, на ово се заиста дуго чекало. Мозда утакмица са Келном није била најлепша за гледање, али и у таквим утакмицама морате да победите и покажете карактер. Мислим да смо били бољи противник, имали смо више шанси и заслужено смо победили. Одлична атмосфера владала је на нашем стадиону, али признајем да сам већ навика она то. Навијачи су увек уз нас, али синоћ је заиста било нешто посебно. Морам да им се захвалим за неколико последњих минута када су нас буквално носили својом подршком, то је невероватно. И ми и они смо заслужили да се на пролеће нађемо у друштву најбољих – рекао је Доналд.

Након нешто вишео од четири месеца паусе због повреде на утакмици са Келном уод првог минута на терену се нашао Бранко Јовичић.

–  Феноменалан је осећај поново бити на терену, посебно на овако важној утакмици. Када сам дан пре меча сазнао да ћу бити стартер био сам пресрећан, јер сам управо због оваквих утакмица и дошао у Црвену звезду. Свима ће нам овај сусрет са Келном заувек остати у сећању и у срцима, остварили смо невероватан успех. Ово је права Звезда, једна екипа која из године у годину мора да буде важан део европска такмичења. Заједно смо остварили ову победу и зато је посвећујем свим звездашима, а посебно мојој баки која је преминула пре шест дана, сигуран сам да је поносна на мене сада – поручио је Јовичић.

Повезане вести

3 comments

LA[K]I дец 8, 2017 at 16:35

Svaka cast ekipi na sjajnom mecu! Jedan bundesligas na Marakani za 90 imao samo jednu ozbiljnu priliku! To je Zvezda koju zelim da vidim! Svi moramo da zamolimo upravu da zadrzi Le Taleka kako zna i ume! Decko je neporcenjiv u odbrani uz Savica! Malo je bio konfuzan na samom startu, ali je posle pokidao! Iskreno kad gledam LS ili lige 5-ice ne vidim cesto toliko smirenog igraca. Za svaki start je 100% siguran, protivniku neda da dise, staje u blokadu, ma savrsen! Vidi se ozbiljna skola koju je prosao kao decak i tinejdzer! On i Savic su najbolji postbarijevski tandem u Zvezdi definitivno! Zato kazem da ih moramno zadrzati, jer se ovakvi tesko nalaze! E procitao sam jutros da je Lokomotiva zainteresovana za Srnica. I po meni prodaja je odlicno resenje, ali ako se dobijeni novac ulozi u dovodjenje Kataija! Ako bi njega doveli i zadrzali ovaj tim ne znam gde bi nam kraju bio! Mogli bi svakom da se suprostavimo u 1/16! Voleo bih ako se na leto oslobodi mesto stranca da dovedemo Lasickasa iz Zemuna (Zalgirisa). On je desno krilo, ima 20 godina i poseduje veliki kvalitet koliko sam mogao da vidim u mecevima Zemuna sa nama i grobarima. Bio bi odlican zalog za buducnost! Imamo odlican tim i uz par korekcija mozemo jos dalje u Evropi! Zivela evropska Zvezda!

Reply
Србин са Космета дец 8, 2017 at 17:58

Слажем се да је Катаи идеално решење!
Добро би нам дошли Качар,Медојевић или Игњовски(један од њих)пошто нико од њих не игра,а нама би били од велике користи.

Reply
LA[K]I дец 9, 2017 at 00:48

Uf itekako bi nam legao jedan od njih. Treba Terza da napravi neki kontakt sa njima,sad je najrealnije da se vrate u Srbiju. Stvarno bi tada imali premocan tim!

Reply

Leave a Comment