Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкаши поражени у Старој Пазови

Одбојкаши поражени у Старој Пазови

Одбојкаши Црвене звезде поражени су у Старој Пазови у 8.колу Суперлиге. Екипа Јединства је славила 3:1 (25:23, 25:12, 17:25, 25:16).

Није успевала Црвена звезда да пронађе свој ритам и настави са позитивним резултатима након лошег старта сезоне. Јединство је била боља екипа у данашњем сусрету и остварили су победу којом су претекли Звезду на табели.

Параметар који можда и најбоље осликава дуел у Старој Пазови: Јединство је постигло 15 поена из блока и имало 11 ас сервиса. Црвена звезда 5 поена након блока, уз 7 ас сервиса.

Поен за поен на отварању сусрета, а затим и серија домаћег тима који први долази до предности (5:3), и одржава до тајм-аута, након којег на сцену ступа Гмитровић и доноси изједначење и предност са три поена из напада (12:13). Црвено-бели су ушли у контраритам и направили три сервис грешке што је Јединство након обавезног тајм-аута преко Мићића искористило да дође до два поена предности, а Милутинов је донео и 23:20, и приморава Кобиљског да тражи тајм-аут. Пробудила се Звезда након предаха, Павловић је донео 23:23, Вукелић је био приморан на два тајм-аута, а Милутинов је након другог донео прву сет лопту, коју је и након блока претворио у први сет за Јединствo – 25:23.

Идентичан почетак и другог сета. Поен за поен до 6:6, затим следи серија Јединства који на обавезан тајм-аут иде са вођством 10:6. Испоставило се да је та серија била и преломна, јер Јединство је лако одржавало предност током сета. Милутинов са два ас сервиса донеси седам поена предности свом тиму (15:8), пратио га је Милић са три везана ас сервиса, прелако је Јединство дошло до сет лопте и другог сета за мање од 20 минута игре – 25:12, 2:0.

6 ас сервиса, 5 поена из блока у другом сету. Звездини одбојкаши у нокдауну, без решења за одличну игру Јединства.

Фуриозан почетак трећег сета црвено-белих, тренер Јединства приморан на тајм-аут при резултату 1:5. Четири сервис грешке Звездиних одбојкаша оставили су простор и прилику Јединству да се резултатски врати у трећем периоду игре, Мићић и Пешут су приближили екипу на поен заостака пред технички тајм-аут (15:16). Капитен, узданица, мотор екипе и најбољи поентер Суперлиге, коректор Александар Гмитровић преузима одговорност, везује три поена и приморава клупу Јединства на тајм-аут. Ни након одмора Гмитровић није стао, доноси Звезди осам сет лопти, а Нејић поентира за 17:25 и 2:1.

Необичан почетак четвртог сета који говори о Звездиној младости и неискуству, и великим осцилацијама у игри. Јединство је повело 6:1, а пет поена је домаћа екипа постигла из блока! Три узастопна поена из блока на самом старту су дело Милутинова, што је додатно улило самопоуздање Пазовчанима. На крилима одличног почетка одбојкаши Јединства су одржавали предност, па је Кобиљски морао да затражи тајм-аут након 9:2. Није помогао тајм-аут овог пута, Јединство је једноставно данас била боља екипа, имала више расположених појединаца, играла боље и брзо дошла до десет меч лопти. Вероватно и најбољи појединац меча, Милутинов ставља тачку на овај дуел и доноси три бода Јединству, 25:16, 3:1.

Гмитровић је са 17 поена био најефикаснији, по 10 су освојили Нејић и Јовановић.

У наредном колу црвено-бели дочекују Раднички из Крагујевца у СЦ „Вождовац.“

ЈЕДИНСТВО – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 3:1 (25:23, 25:12, 17:25, 25:16)

Стара Пазова, дворана: Хала спортова. Гледалаца: 150. Судије: Горан Градински и Бранислав Јованчић. Трајање меча: 86 минута.

ЈЕДИНСТВО: Младеновић, Радивојевић, Милић 13, Пешут 11, Радишић 2, Мајсторовић (либеро), Милутинов 15, Бојичић, Шкрбић, Мићић 24, Паравиња, Рољић 10. Тренер: Жељко Вукелић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Тадић, Стоковић, Гмитровић 17, Машуловић 6, Петровић 4, Нејић 10, Јовановић 10, Додић, Н.Павловић 1, Трифуновић (либеро), Андоновић, Д.Павловић 7. Тренер: Драган Кобиљски

Повезане вести

2 comments

VladimirV78 дец 3, 2017 at 21:59

Bice ovo veoma teska sezona za nase odbojkase.

Reply
RaPe Delija дец 6, 2017 at 01:21

Trenera treba promeniti dok nismo ispali….

Reply

Leave a Comment